Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με το Kenotek Ypres Rallye ξεκινά το 2ο μισό της σεζόν του ERC Junior της FIA

Με το Kenotek Ypres Rallye ξεκινά το 2ο μισό της σεζόν του ERC Junior της FIA
Με το Kenotek Ypres Rallye ξεκινά το 2ο μισό της σεζόν του ERC Junior της FIA
Από τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές των Αζορών η δράση μεταφέρεται στην άσφαλτο της Δυτικής Φλάνδρας – το Kenotek Ypres Rallye σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν του πρωταθλήματος ERC Junior της FIA. Η ADAC Opel Rallye Junior Team έχει υψηλές φιλοδοξίες γι’ αυτή την αποφασιστική φάση του ισχυρότερου πρωταθλήματος junior στην Ευρώπη. Ο Σουηδός Emil Bergkvist (21, από το Torsåker) είναι πρώτος αυτή τη στιγμή στην κατάταξη του ERC Junior με το Opel ADAM R2 του, μετά από δύο νίκες τους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν.
Ο Γερμανός team-mate του Marijan Griebel (26, από το Hahnweiler) δεν έχει σταθεί τόσο τυχερός μέχρι τώρα, αφού απέτυχε να τερματίσει για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν στην τελευταία του εμφάνιση στις Αζόρες. Ωστόσο, χάρη στο σύστημα βαθμολογίας, εξακολουθεί να έχει όλες τις ευκαιρίες για να ανέβει στην κατάταξη. Μόνο τέσσερις από τους έξι αγώνες του Πρωταθλήματος ERC Junior της FIA προσμετρώνται στη συνολική βαθμολογία.

«Γνωρίζω το Ypres Rallye από πέρσι και ξέρω τι να περιμένω» δήλωσε ο Griebel, που μαζί με το συνοδηγό του Stefan Clemens (28, Thailen) έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για το Βέλγιο. «Αγαπώ τις ειδικές και πιστεύω ότι μου ταιριάζουν. Ο ανταγωνισμός θα είναι προφανώς πολύ σκληρότερος από πέρσι επειδή το επίπεδο στο πρωτάθλημα ERC Junior είναι εξαιρετικά υψηλό φέτος. Ωστόσο, ολόκληρη η ADAC Opel Rallye Junior Team είναι άριστα προετοιμασμένη και γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο, κυρίως στην άσφαλτο. Θέλω ένα τερματισμό στο βάθρο στο Ypres!»

Οι οδηγοί της ADAC Opel Rallye Junior Team έχουν επιδείξει τις ικανότητές τους στην άσφαλτο σε πολυάριθμες περιπτώσεις στο παρελθόν, πιο πρόσφατα φέρνοντας ένα τερματισμό 1-2 στο Rallye Ireland και στο Rallye Wervik στο Βέλγιο, σε αγώνες τους οποίους τόσο ο Bergkvist όσο και ο Griebel χρησιμοποίησαν για προετοιμασία στο Ypres Rallye.

Ο Bergkvist και ο συνοδηγός του Joakim Sjöberg (29, από το Ösmo) αντιλαμβάνονται ότι τους περιμένει μία αληθινή δοκιμασία. «Ο Marijan θα είναι πολύ ισχυρός στο Ypres,» δήλωσε ο πρώτος αυτή τη στιγμή στην κατάταξη του πρωταθλήματος, ο οποίος έγινε 21 στις 17 Ιουνίου. «Προσδοκώ ένα καταπληκτικό ράλι και μία νέα πρόκληση. Χάσαμε μερικούς βαθμούς στις Αζόρες αλλά είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για μία θέση στο βάθρο στο Ypres. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα σε ένα περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού. Ωστόσο, από την τελευταία μας εμπειρία στην Ιρλανδία γνωρίζουμε ότι το ADAM R2 μας μπορεί να κερδίσει στην άσφαλτο εάν όλοι κάνουμε καλή δουλειά. Ασφαλώς θέλω να υπερασπιστώ στην πρωτοπορία μου, αλλά σε τόσο απαιτητικές συνθήκες το μόνο που μας σώζει είναι η επίθεση – και αυτό σκοπεύω να κάνω.»

Δύο ADAM R2 ιδιωτικής συμμετοχής θα τρέξουν επίσης στο Ypres: ο Julius Tannert με συνοδηγό την Jennifer Thielen από το Λουξεμβούργο και ο Πολωνός Aleks Zawada με τη Γαλλίδα συνοδηγό του Cathy Derousseaux τρέχουν με τα χρώματα της Opel.

Η πρώτη ειδική του Ypres Rallye, το οποίο συνολικά αποτελείται από 17 απαιτητικές ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 253 km, θα ξεκινήσει την Παρασκευή (26 Ιουνίου) στις 16:15 CEST και θα ολοκληρωθεί στις 22:30 CEST. Την επόμενη μέρα, η δράση θα αρχίσει στις 10:20 CEST και θα τελειώσει στις 22:30 CEST. Η Opel προσφέρει ζωντανή κάλυψη στον ιστότοπο www.opel-motorsport.com.

Το Ypres Rallye στην TV:

Παρασκευή, 26 Ιουνίου
00:00 Eurosport Δοκιμές & Προεπισκόπηση

Σάββατο, June 27
00:15 Eurosport Highlights Day 1

Κυριακή, 28 Ιουνίου
00:00 Eurosport Highlights Day 2
08:00 Eurosport 2 Highlights Day 2 (επανάληψη)

Τρίτη, 30 Ιουνίου
23:00 Eurosport Inside ERC – The Magazine

Αγγελίες Αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών - Νέα υπηρεσία από το Autocarnet.gr και το Carnet.gr #Μεταχειρισμένα
Posted by Autocarnet on Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...