Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ford αποκαλύπτει τα 350 Άλογα του νέου Focus RS με τον Ken Block στο Goodwood (26-28 Ιουνίου)

Η Ford αποκαλύπτει τα 350 Άλογα του νέου Focus RS με τον Ken Block στο Goodwood (26-28 Ιουνίου)
Η Ford αποκαλύπτει τα 350 Άλογα του νέου Focus RS με τον Ken Block στο Goodwood (26-28 Ιουνίου)
Η Ford ανακοίνωσε ότι το νέο hatchback υψηλών επιδόσεων Focus RS θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 350 PS. Το μοντέλο της Ford Performance χρησιμοποιεί μία μοναδική έκδοση του νέου κινητήρα 2.3 EcoBoost που έκανε ντεμπούτο στη νέα Ford Mustang.

Η Ford θα κάνει μία επίδειξη επιδόσεων του νέου Focus RS στο κοινό για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2015, Βρετανία, όπου ο Ken Block – πρωταγωνιστής των Gymkhana και World Rallycross – θα τρέξει στη διάσημη ανάβαση στο τιμόνι ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου.
Η Ford αποκαλύπτει τα 350 Άλογα του νέου Focus RS με τον Ken Block στο Goodwood

«Υποσχεθήκαμε στους λάτρεις της ταχύτητας ένα σοβαρό εργαλείο και με 350 ίππους κάτω από το καπό, τηρούμε άριστα την υπόσχεσή μας,» δήλωσε ο Dave Pericak, global director, Ford Performance. «Η εκπληκτική ταχύτητα και η καινοτόμος τεχνολογία του νέου Focus RS το φέρνουν αντιμέτωπο με μοντέλα υψηλών επιδόσεων από πολυτελείς και εξωτικές μάρκες, και είναι έτοιμο γι’ αυτή την πρόκληση.»

Με το Focus RS, η Ford λανσάρει το Ford Performance All-Wheel Drive με Dynamic Torque Vectoring. Το καινοτόμο σύστημα προσφέρει νέα επίπεδα οδικής συμπεριφοράς και οδηγικής απόλαυσης, συνδυάζοντας εξαιρετικό κράτημα και πρόσφυση με απαράμιλλη ευελιξία και ταχύτητα στις στροφές.

Το Focus RS είναι τα πρώτο μοντέλο Ford RS που εφοδιάζεται με επιλέξιμα Drive Modes – συμπερ. του Drift Mode που επιτρέπει ελεγχόμενες υπερστροφές ισχύος (ντριφτ), πρωτιά στη βιομηχανία – και Launch Control.

Έκδοση υψηλών επιδόσεων του EcoBoost αποκλειστικά σχεδιασμένη για το RS

Ο νέος 2.3 EcoBoost του νέου Focus RS μοιράζεται την ίδια βασική δομή με τον αλουμινένιο, τετρακύλινδρο της νέας Ford Mustang. Ο κινητήρας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά για το Focus RS ώστε να αποδίδει 10% περισσότερη ισχύ που φτάνει στη μέγιστη τιμή των 350 ίππων.

Αυξημένη ισχύς παράγεται από ένα νέο υπερσυμπιεστή twin-scroll χαμηλής αδράνειας με μεγαλύτερο συμπιεστή που παρέχει πολύ περισσότερη ροή αέρα, μαζί με ένα πολύ μεγαλύτερο εναλλάκτη θερμότητας (intercooler) για μεγιστοποίηση της πυκνότητας αέρα υπερπλήρωσης. Η αναπνοή του κινητήρα έχει βελτιωθεί χάρη σε μία σχεδίαση πιο ελεύθερης εισαγωγής και στο μεγαλύτερης διαμέτρου σύστημα εξαγωγής με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πεταλούδα στην απόληξη, κάτι που εξισορροπεί καλύτερα την πίεση επιστροφής καυσαερίων και το θόρυβο.

Η κυλινδροκεφαλή κατασκευάζεται από ένα βελτιωμένο κράμα με αυξημένη αντοχή σε υψηλότερες θερμοκρασίες και τοποθετείται σε πιο ανθεκτική φλάντζα με βελτιωμένη θερμική ικανότητα. Το μπλοκ κυλίνδρων χρησιμοποιεί χιτώνια από χυτοσίδηρο υψηλής αντοχής.

Μέγιστη προτεραιότητα δόθηκε επίσης στην ψύξη του κινητήρα. Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί δημιούργησαν πρόσθετο χώρο στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου για να χωρέσει ένα πολύ μεγαλύτερο ψυγείο – το μεγαλύτερο που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Focus – το οποίο παρέχει το επίπεδο ψύξης που απαιτείται για σκληρή χρήση σε πίστα

Οι διεξοδικές εργασίες καλιμπραρίσματος διασφάλισαν άριστη απόκριση της μονάδας στις χαμηλές στροφές, δυναμική επιτάχυνση στις μεσαίες στροφές και ευστροφία στις υψηλές μέχρι τον κόφτη στις 6.800 rpm. Η μέγιστη ροπή των 440 Nm αποδίδεται μεταξύ 2.000 και 4.500 rpm, ενώ για 15 δευτερόλεπτα μπορεί να φτάσει τα 470 Nm με τη λειτουργία overboost κατά τη διάρκεια μιας δυναμικής επιτάχυνσης.

Οι συναρπαστικές επιδόσεις απαιτούν ένα συναρπαστικό ήχο. Οι μηχανικοί της Ford Performance ρύθμισαν το RS έτσι ώστε να παράγει έναν απολαυστικό σπορ ήχο στη γρήγορη οδήγηση, με όλα τα σκασίματα και βρυχηθμούς που αποτελούν σήμα κατατεθέν ενός RS.

«Αυτός ο ξεχωριστός 2.3 EcoBoost θα ενθουσιάσει τους οδηγούς όταν νιώσουν την ορμή του τούρμπο και θα τους απογειώσει πλησιάζοντας στην κόκκινη γραμμή – πάντα με εκείνο το συναρπαστικό ήχο που σε κάνει να χαμογελάς» δήλωσε ο Pericak.

Προϊόν εξέλιξης μιας ομάδας μηχανικών του Ford Performance σε Ευρώπη και ΗΠΑ, το νέο Focus RS είναι η τρίτη γενιά Focus RS, μετά τα μοντέλα που λανσαρίστηκαν το 2002 και το 2009. Το 30ο αυτοκίνητο με το θρυλικό έμβλημα RS θα κατασκευάζεται στο Saarlouis, Γερμανία.

Το Focus RS είναι ένα από τα 12 νέα οχήματα υψηλών επιδόσεων που η Ford θα λανσάρει σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020 στο πλαίσιο μιας νέας εποχής επιδόσεων Ford, και για τους Ευρωπαίους πελάτες θα διατίθεται από τις αρχές του 2016.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Ford Focus RS υπάρχουν στο online press kit.


Σχετικά με το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2015
Με δεκάδες αγώνες και διαγωνισμούς, σπάνια supercars, εκθέματα των πιο γρήγορων εκδόσεων αυτοκινήτων των μεγαλύτερων εταιρειών και παρέλαση μεγάλων ονομάτων των αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, πραγματοποιείται και φέτος από 26 - 28 Ιουνίου το Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood της Μεγάλης Βρετανίας. Από τα πιο σημαντικά γεγονότα του τριημέρου θα είναι σίγουρα η παρουσία του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή συνολικά και 6 στα motoGP, του Βαλεντίνο Ρόσι, Εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τα κυριότερα γεγονότα του Φεστιβάλ και να ζήσετε, έστω και από απόσταση, τη μαγεία της απόλυτης ταχύτητας.




Υποσύστημα αγγελιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε συνεργασία με το Carnet.grΔείτε Diesel και άλλες ευ...
Posted by Autocarnet on Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...