Το σύστημα θα συνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών - Από σήμερα σε λειτουργία η εφαρμογή υποβολής της σχετικής αίτησης συμμετοχής
Σε λειτουργία τίθεται το πρόγραμμα για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Το σύστημα θα συνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΠΣ) και θα καταγράφει τις πραγματικές ποσότητες και τις τιμές πώλησης, με στόχο την αύξηση της...
ανταγωνιστικότητας των πρατηρίων υγρών καυσίμων και την αποκατάσταση του ανταγωνισμού μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών εργαλείων.
Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η εξασφάλιση της παράδοσης ορθής ποσότητας καυσίμου στον καταναλωτή.
Από σήμερα Πέμπτη λοιπόν, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης που ενδιαφέρονται να επιδοτηθούν για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων» της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».
Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή (όχι ενώσεις επιχειρήσεων), που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, στο τομέα των πρατηρίων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 29,4 εκατ. ευρώ για όλη τη χώρα. Το ύψος της ενίσχυσης αντιστοιχεί στον αριθμό των αδειοδοτημένων δεξαμενών ανά πρατήριο.
Η επιδότηση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.150 ευρώ ανά πρατήριο και είναι διαρθρωμένη με συγκεκριμένα ποσά για κάθε ξεχωριστή κατηγορία δαπάνης ανά είδος εξοπλισμού π.χ. 1. 500 ευρώ για την αγορά του υπολογιστή και του απαραίτητου λογισμικού εισροών-εκροών, 1.250 ευρώ για το υποσύστημα αντλιών, 500 ευρώ για το υποσύστημα δεξαμενών, 400 ευρώ για τις βυθομετρικές ηλεκτρονικές ράβδους, 300 ευρώ για την αυτόματη έκδοση φορολογικών αποδείξεων και 200 ευρώ για τον θερμικό εκτυπωτή αποδείξεων.
Πηγή: protothema.gr