Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Opel Ampera για πρώτη φορά στο Ράλι Μόντε Κάρλο!

Το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012” Συμμετέχει στο Ράλι Εναλλακτικής Ενέργειας του Μόντε Κάρλο.


Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Opel φέρνει τα βραβευμένα ηλεκτρικά οχήματά της στο διεθνούς φήμης Ράλι Μόντε Κάρλο. Έξι ηλεκτρικά Opel Ampera θα κάνουν ντεμπούτο στην έκδοση ‘Εναλλακτικής Ενέργειας’ του ράλι που ξεκινά στις πόλεις Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand και Lugano στις 22 Μαρτίου και ολοκληρώνεται μετά από τρεις ημέρες στο Μονακό (Μόντε Κάρλο). Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στον αγώνα είναι τα αυτοκίνητα να μην υπερβαίνουν τα 115g CO2/km. Κύριος στόχος του ράλι είναι η κάλυψη...
μιας συγκεκριμένης απόστασης, η διατήρηση σταθερής ταχύτητας και η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Για φέτος, υπολογίζεται ότι η συμμετοχή θα φτάσει τα 150 οχήματα περίπου.

Συμμετέχοντας στο διεθνές ράλι με ηλεκτρικά οχήματα εκτεταμένης αυτονομίας, η Opel αποδεικνύει και πάλι τον ηγετικό ρόλο της στο χώρο του e-mobility. «Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα σε δράση, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ράλι» σχολίασε ο Enno Fuchs, Διευθυντής E-Mobility της Opel.

Το Opel Ampera είναι τo πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα των 111 kW/150 hp. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ και τις οδικές συνθήκες, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 χλμ. αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας, με μηδενικούς ρύπους. Οι τροχοί του Ampera κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας που ενεργοποιείται όταν η μπαταρία φτάσει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ο βενζινοκινητήρας κινεί μία γεννήτρια που τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι επιτυγχάνεται επέκταση της αυτονομίας η οποία φτάνει τα 500 χλμ. Στο δρόμο, το σύστημα ηλεκτροκίνησης Voltec του Ampera προσφέρει άμεση ροπή 370 Nm για επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε εννέα δευτερόλεπτα περίπου και τελική ταχύτητα 161 km/h.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...