Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Dacia στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Στα ίχνη των Logan, Sandero και Duster, η Dacia βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το Lodgy, ένα νέο μοντέλο που θα αποτελέσει μία ιδιαίτερα ελκυστική εναλλακτική για οικογένειες που μέχρι σήμερα, παραδοσιακά στρέφονταν στην αγορά των μεταχειρισμένων. Σκοπός του νέου μοντέλου είναι να ικανοποιήσει τις ανάγκες εκείνων που αναζητούν ένα πολυχρηστικό καινούργιο αυτοκίνητο, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ένα σεβαστό ποσό χρημάτων.

Για ακόμα μία φορά η Dacia ταράζει τα νερά προσφέροντας ένα μοντέλο σε...
5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις. Πρόκειται για το Lodgy που, χάρη και στην πολύ ανταγωνιστική τιμή του, αναμένεται να αποτελέσει επανάσταση για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Το Lodgy έχει τη σφραγίδα του DNA της Dacia: αξεπέραστο ‘value for money’, αξιοπιστία και πρακτικότητα.

Με 4,5μ μήκος και 1,75 πλάτος, οι αναλογίες του Lodgy αντανακλούν πάνω απ’ όλα το μέγεθός, και το δυναμισμό του χαρακτήρα του. Με τη μάσκα να περιβάλει το σήμα της Dacia, και τα τονισμένα ‘φουσκώματα’ στις αψίδες των φτερών, το Lodgy αποτελεί μια πρόγευση της νέας εταιρικής ταυτότητας της μάρκας.

Οι γενναιόδωρες εξωτερικές του διαστάσεις και η άριστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, έδωσαν στους σχεδιαστές του Lodgy τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με μοναδική άνεση, έως και 7 επιβάτες. Η τρίτη σειρά των καθισμάτων εξασφαλίζει κορυφαίους για την κατηγορία χώρους για τα γόνατα και το κεφάλι των επιβατών (144 και 866χλστ αντίστοιχα), γεγονός που επιτρέπει να καθήσουν άνετα δύο ενήλικες.

Τα δύο πίσω πλευρικά καθίσματα είναι εξοπλισμένα με άγκιστρα τύπου Isofix, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια κάθε τύπος παιδικού καθίσματος.

Εξαιρετικά πρακτικός αποδεικνύεται και ο εύκολος στη διαμόρφωσή του εσωτερικός χώρος του Lodgy. Στην 7θέσια διάταξη, το κάθισμα της 3ης σειράς μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς ή να αναδιπλωθεί προς τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής.

Ο όγκος του χώρου των αποσκευών του Lodgy, δεν θα αποτελέσει έκπληξη για όσους γνωρίζουν καλά τα προτερήματα των προϊόντων της Dacia. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας του, με χωρητικότητα που κυμαίνεται από τα 207dm3 στην 7θέσια διάταξη, τα 827dm3 στην 5θέσια, και φτάνει μέχρι και τα 2,617dm3 με μόνο τα εμπρός καθίσματα στη θέση τους.

Η συνολική χωρητικότητα των αποθηκευτικών χώρων (θήκες, ντουλαπάκια), στο εσωτερικό του Lodgy φτάνει επίσης τα 30λίτρα. Αξίζει να αναφερθούν η νέα περιοχή στο πάνω μέρος του ταμπλό (3λίτρα), και η μεγάλη θήκη με τις ποτηροθήκες στο πίσω κάθισμα.

Το Lodgy προαναγγέλλει την άφιξη μιας νέας γενιάς οχημάτων της Dacia, μιας σειράς που θα διαθέτει ελκυστικά σχεδιασμένο εσωτερικό, αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην έκφραση των έμφυτων πλεονεκτημάτων του αυτοκινήτου, με εξελιγμένα υλικά που γίνονται περισσότερα όσο ανεβαίνει κανείς σε εκδόσεις (κυρίως λεπτομέρειες χρωμίου), υψηλή ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα καθώς και εργονομικά τοποθετημένα χειριστήρια.

Σε πλήρη αρμονία με τη φιλοσοφία της Dacia, το μοντέλο ενσωματώνει όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά στο βασικό του εξοπλισμό καθώς ανεβαίνει κανείς στην γκάμα του. Και όπως πάντα, οι προδιαγραφές έχουν προσεκτικά επιλεγεί ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τις αληθινές απαιτήσεις των πελατών.

Το Dacia Lodgy εφοδιάζεται με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων: το MEDIA NAV, ένα σύστημα που θα προσφέρεται σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή, σύμφωνα με την παράδοση της μάρκας. Το MEDIA NAV περιλαμβάνει ηχοσύστημα, υποδοχές σύνδεσης εξωτερικών πηγών (για MP3 players, κ.α.), σύνδεση μέσω Bluetooth, και δυνατότητες δορυφορικής πλοήγησης μέσω οθόνης αφής 7 ιντσών (18εκ.).

Μέσα από ένα πολύ απλό στη χρήση μενού, μπορεί να πραγματοποιηθούν 6 βασικές λειτουργίες χειρισμού : ηχοσύστημα, πολυμέσα, τηλέφωνο, απεικόνιση χαρτών, δορυφορική πλοήγηση και ρυθμίσεις.

Χάρη στην τεχνολογία Bluetooth®, ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιήσει hands-free τις τηλεφωνικές του κλήσεις και να συγχρονίσει τον τηλεφωνικό του κατάλογο με το σύστημα του αυτοκινήτου. Μπορεί επίσης να συνδέσει οποιαδήποτε φορητή πηγή ψηφιακών μουσικών αρχείων με το ηχοσύστημα και τα ηχεία του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης του iPod ή του smartphone σας μέσω θύρας USB ή υποδοχής τύπου jack, που βρίσκονται στο ταμπλό. Ο χειρισμός αυτών των συσκευών μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω της οθόνης αφής, ή με τη χρήση των πλήκτρων που βρίσκονται στο τιμόνι, ενώ οι τίτλοι των τραγουδιών εμφανίζονται στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης MEDIA NAV.

Το έξυπνο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης διαθέτει γραφικά σε απεικόνιση 2D αλλά και 3D (Birdview). Ένας αποκλειστικός δικτυακός τόπος επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση σε αναβαθμίσεις πληροφοριών και να τις μεταφέρει μέσω της θύρας USB.

Η φιλοσοφία της μάρκας Dacia, που υπαγορεύει στα προϊόντα της να παρέχουν στον πελάτη, ακριβώς εκείνο που αυτός επιθυμεί, αποδεικνύεται και από την προαιρετική διαθεσιμότητα και ενός ακόμα συστήματος πολυμέσων: του συστήματος Dacia-Plug&Radio. Το συγκεκριμένο σύστημα περιλαμβάνει ηχοσύστημα με μεγάλη οθόνη, CD player με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3, τεχνολογία Bluetooth®, θύρα USB και υποδοχή τύπου jack, καθώς και χειριστήρια στο τιμόνι.

Το Lodgy εφοδιάζεται, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Dacia, και με ένα ακόμα σύστημα που δεν είναι άλλο από τον περιοριστή ταχύτητας, που διατίθεται στον εξοπλισμό των ακριβότερων εκδόσεων. Το συγκεκριμένο σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να προγραμματίσει ένα συγκεκριμένο όριο ταχύτητας που δεν θέλει να ξεπεράσει, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει ένα ασφαλές και χωρίς άγχος ταξίδι.

Και εφόσον η ουσία εστιάζεται στην προσφορά τεχνολογίας που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του πελάτη, ορισμένες εκδόσεις του Lodgy ενσωματώνουν και πίσω αισθητήρες πάρκινγκ – λύση ιδιαίτερα πρακτική για αυτοκίνητο τέτοιου μεγέθους.


ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΓΚΑΜΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ
Το Lodgy θα διατίθεται με ευρεία γκάμα επιλογών σε κινητήρες diesel και βενζίνης, που θα ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη των υποψηφίων αγοραστών, σε όλες τις αγορές που θα λανσαριστεί το μοντέλο.

Υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης: ο κινητήρας 1.6 MPI και ο νέος υπετροφοδοτούμενος TCe 115, με σύστημα τροφοδοσίας άμεσου ψεκασμού.

Ο κινητήρας TCe 115 αποτελεί την απόδειξη της τεχνολογικής υπεροχής του ομίλου Renault, σε ότι αφορά τους κινητήρες βενζίνης, ενσωματώνοντας σύστημα υπετροφοδότησης, σε συνδυασμό με άμεσο ψεκασμό, που παρουσιάστηκαν στα μοντέλα της σειράς Mégane και Scénic του 2012.

Με κυβισμό μόλις 1.2 λίτρα, και επιδόσεις αντίστοιχες ενός αυτοκινήτου με κινητήρα 1.6λιτ, ο TCe 115 χαρίζει μοναδικές οδηγικές εμπειρίες, αλλά και χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές CO2.

Στη γκάμα διατίθενται επίσης και δύο κινητήρες diesel, που και οι δύο χρησιμοποιούν το μπλοκ του γνωστού 1.5 dCi, ο οποίος έχει γνωρίσει ήδη τη διεθνή καταξίωση χάρη στην αξιοπιστία και τις επιδόσεις του. Οι κινητήρες dCi 90 και dCi 110 πιστοποιούνται επίσης και με την οικολογική ταυτότητα Dacia eco², αποδεικνύοντας τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε τομείς όπως είναι η κατανάλωση και οι εκπομπές του CO2.Η αξιοπιστία, αναμφισβήτητη αξία που αναγνωρίζεται και από τους πελάτες αλλά και από τον Τύπο, αποτελεί θεμελιώδες συστατικό στο DNA του Lodgy. Όπως και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Dacia, το νέο μοντέλο ενσωματώνει τεχνολογίες που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία και την υπεροχή τους σε άλλα μοντέλα του ομίλου Renault. Το συγκεκριμένο μοντέλο πραγματοποίησε σε δοκιμές πριν το λανσάρισμά του, πάνω από 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα, σε εξαιρετικά απαιτητικά περιβάλλοντα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες κλιματικές συνθήκες: το αποτέλεσμα; ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και απαράμιλλη αξιοπιστία.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...