Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ CHEVROLET VOLT MPV5 ΣΤΟ AUTO CHINA 2010





* Crossover με Δυνατότητα Επέκτασης Αυτονομίας Βασισμένο στο Volt

Η Chevrolet έχει δεσμευτεί σοβαρά να προσφέρει κορυφαία οχήματα χαμηλής κατανάλωσης στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Τους τελευταίους μήνες, μέσω της κοινοπραξίας Shanghai GM, η Chevrolet έχει λανσάρει το αποδοτικό Cruze και το New Sail στην Κίνα. Το 2011, θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό όχημα Volt με δυνατότητα επέκτασης της αυτονομίας.

Προετοιμάζοντας την άφιξη του Volt και στο πλαίσιο του Auto China 2010 στο Πεκίνο, η Chevrolet παρουσιάζει το ηλεκτρικό Volt MPV5 concept. Το πεντάθυρο πολυχρηστικό πρωτότυπο crossover προβάλλει τις δυνατότητες του συστήματος Voltec, χρησιμοποιώντας τη βάση του Volt για ηλεκτροκίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων.

Μέγιστη Οικονομία και Στυλ

Το στυλ του Volt MPV5 concept δανείζεται σχεδιαστικά και αεροδυναμικά στοιχεία από το Chevrolet Volt. Η μετωπική επιφάνεια είναι από τις πιο αεροδυναμικές σε crossover, χάρη στην κλειστή μάσκα και το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σπόιλερ, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου. Μια πλήρης ποδιά κάτω μέρους αμαξώματος σε συνδυασμό με σκαλοπάτια μαρσπιέ, ανάγλυφα πίσω φώτα και ειδικές ‘λεπίδες’ στα πίσω άκρα, βοηθούν το Volt MPV5 concept να σχίζει τον άνεμο με ευκολία. Η σχολαστική έμφαση στη βελτίωση της αεροδυναμικής επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία με ηλεκτροκίνηση.

Το εξωτερικό του Volt MPV5 concept δεν σχεδιάστηκε αποκλειστικά με στόχο την απόδοση. Η μεταλλική απόχρωση Sonic Blue του προσδίδει μια σύγχρονη γοητεία, ενώ τα διπλά κρύσταλλα οροφής και οι εμπνευσμένες από το Volt ζάντες 19 ιντσών είναι μερικά από τα σπορ διαπιστευτήρια του Volt MPV5 concept.

«Το Volt MPV5 concept παίρνει την αεροδυναμική σχεδίαση του Chevrolet Volt και την προσαρμόζει για την κατηγορία ενός οικογενειακού crossover. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν γνήσιο μέλος της οικογένειας Chevrolet», δήλωσε ο Bob Boniface, Διευθυντής του τομέα Crossover Exterior Design, της GM North America, του οποίου η ομάδα συνεργάστηκε με μέλη του στούντιο σχεδίασης της GM στην Αυστραλία πάνω στο Volt MPV5 concept.

Οι διαστάσεις του Volt MPV5 concept... παρέχουν πρόσθετη άνεση για τους επιβάτες. Ενώ το μεταξόνιο του Volt MPV5 concept 2.760mm είναι μόλις 15mm μακρύτερο από το αντίστοιχο του Chevrolet Volt, το αμάξωμά του είναι 181mm μακρύτερο (4,585mm), 73mm φαρδύτερο (1,871mm) και 182mm ψηλότερο (1,612mm) από του Volt.

Στο εσωτερικό, το Volt MPV5 concept υιοθετεί το κεντρικό πάνελ του Volt και τον πίνακα οργάνων με τα εντυπωσιακά δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα. Χάρη στο μέγεθος του Volt MPV5 concept, η άνεση των επιβατών είναι υποδειγματική. Όπως σε ένα κλασικό Chevrolet crossover, η θέση καθισμάτων του Volt MPV5 concept παρέχει μέγιστη άνεση και ευελιξία, όπως και εύκολη είσοδο/έξοδο.

Σε ότι αφορά τις δυνατότητες μεταφοράς φορτίου, το Volt MPV5 concept συνεχίζει την παράδοση crossover χάρη στην αναδιπλούμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων που προσφέρει μέχρι 1.764.1 λίτρα χώρου φόρτωσης με τα καθίσματα αναδιπλωμένα και 863.7 λίτρα πίσω από τη δεύτερη σειρά.

Ισχύς Voltec και Οικολογικά Διαπιστευτήρια

Το Volt MPV5 concept χρησιμοποιεί το σύστημα κίνησης Voltec του Chevrolet Volt, με κινητήρα-γεννήτρια που επεκτείνει την αυτονομία και περιορίζει τις ανησυχίες του είδους. Μία μονάδα μπαταρίας ιόντων λιθίου σχήματος Τ 16-kWh τροφοδοτεί με ισχύ την ηλεκτρική μονάδα κίνησης.

Με την ευελιξία του συστήματος Voltec, το Volt MPV5 concept πληροί όλες τις απαιτήσεις ταχύτητας και επιτάχυνσης, αφού μπορεί να διανύσει 51,5 km με πέντε επιβάτες αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από τη μέση απόσταση που καλύπτει ένας κάτοικος πόλης στην Κίνα κάθε μέρα. Όταν η μπαταρία αδειάζει, ένας κινητήρας-γεννήτρια 1,4 λίτρων υποστηρίζει τη φόρτιση της μπαταρίας και παρέχει μέχρι 482χλμ. ηλεκτροκίνησης.

«Το Volt MPV5 concept δείχνει την ευελιξία του συστήματος Voltec, το οποίο μπορεί να παράγει αρκετή ηλεκτρική ισχύ για την κίνηση αρκετών αυτοκινήτων, από ένα μικρομεσαίο sedan όπως το Volt μέχρι ένα crossover όπως το Volt MPV5 concept», δήλωσε ο Doug Parks, Global Vehicle Line Executive & Global Vehicle Chief Engineer for Electric Vehicles της GM.

«Η ραγδαία αναπτυσσόμενη ζήτηση για προσωπική μετακίνηση σε όλη την Κίνα δημιουργεί νέες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις», δήλωσε ο Kevin Wale, President & Managing Director της GM China Group. «Η GM δεσμεύεται στην ανεύρεση και υιοθέτηση λύσεων που περιλαμβάνουν την ηλεκτροκίνηση του αυτοκινήτου. Η παγκόσμια πρεμιέρα του Volt MPV5 concept στο Πεκίνο δείχνει την επιθυμία της GM να εντάξει την Κίνα στο επίκεντρο της στρατηγικής σε θέματα προηγμένης τεχνολογίας».

Η GM συνεχίζει την πρόοδο της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα μέσα από δραστηριότητες έρευνας & ανάπτυξης. Έχει λανσάρει το China Automotive Energy Research Center (CAERC) στο Πεκίνο. Η κοινοπραξία με την SAIC και το Tsinghua University προωθεί μία ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική για το αυτοκίνητο στην Κίνα. Το Μάρτιο, η GM λανσάρισε τα πρωτότυπα EN-V (Electric Networked-Vehicle) στη Σαγκάη. Όντας κεντρικό έκθεμα του SAIC-GM Pavilion στην World Expo 2010 Shanghai, το EN-V ενσαρκώνει το όραμα για προσωπική αστική μετακίνηση το 2030. Επιπλέον, η GM υποστηρίζει τη στρατηγική "Drive to Green" της κοινοπραξίας Shanghai GM, η οποία εστιάζεται στη δημιουργία οικολογικών προϊόντων, στην υποστήριξη της οικολογικής παραγωγής και στην ανάληψη οικολογικής ευθύνης.

Chevrolet Volt MPV5 Concept

Προδιαγραφές

Μοντέλο: Chevrolet Volt MPV5 Concept
Στυλ αμαξώματος / μετάδοση κίνησης: πεντάθυρο, προσθιοκίνητο crossover
Περιγραφή: Ηλεκτρικό όχημα με δυνατότητα επέκτασης αυτονομίας

Επιδόσεις

Τελική ταχύτητα (kph): 160
Αυτονομία EV (στην πόλη σε km):

μέχρι 51,5 με βάση τον αστικό κύκλο EPA

η πραγματική χιλιομετρική κάλυψη διαφέρει ανάλογα με τις οδηγικές συνήθειες/συνθήκες, τον καιρό και την ηλικία της μπαταρίας
Επέκταση αυτονομίας: 482 km με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης

Σύστημα μπαταρίας

Τύπος: Ιόντων λιθίου
Ενέργεια: 16 kWh

Ηλεκτρική μονάδα κίνησης

Ισχύς (kW / hp): 111 / 150
Ροπή (lb-ft / Nm): 273 / 370

Χρόνοι φόρτισης
120 V: πάνω από 8 ώρες (ο πραγματικός χρόνος φόρτισης μπορεί να διαφέρει)
240 V: περίπου 4 ώρες (ο πραγματικός χρόνος φόρτισης μπορεί να διαφέρει)

Φρένα

Τύπος: Δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, πλήρης αναγέννηση μέσω πέδησης για μεγιστοποίηση της ανάκτησης ενέργειας

Τροχοί/Ελαστικά

Διάσταση και τύπος τροχών: 17-ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο
Ελαστικά: Ειδικά σχεδιασμένα με χαμηλή αντίσταση κύλισης

Εξωτερικές διαστάσεις

Μεταξόνιο (mm): 2.760
Μήκος (mm): 4.585
Πλάτος (mm): 1.871
Ύψος (mm): 1.612

Εσωτερικό

Χωρητικότητα καθισμάτων (εμπρός / πίσω): 5

Χωρητικότητες

Χωρητικότητα φορτίου (cu ft): 62,3 cu-ft με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα
30,5 cu-ft πίσω από τη δεύτερη σειρά
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (gal / L): TBD



Σχετικά με τη Chevrolet
Η Chevrolet είναι η κορυφαία παγκόσμια μάρκα της General Motors με ετήσιες πωλήσεις περίπου των 3,5 εκατομμυρίων οχημάτων σε περισσότερες από 130 χώρες. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παγκόσμια μάρκα αυτοκινήτων σε πωλήσεις και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στο κόσμο. Η Chevrolet Europe προσφέρει πρακτικά οικονομικά αυτοκίνητα με ελκυστική, χαρακτηριστική σχεδίαση και εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής. Μετά το επαναλανσάρισμά της στην Ευρώπη το 2005, η Chevrolet υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις της σε πάνω από 500.000 μονάδες το 2008. Το 2009, η Chevrolet διατήρησε το μερίδιό της στην Ευρωπαϊκή αγορά, στο 2,3%, με πωλήσεις 426.000 αυτοκινήτων. Η Chevrolet έχει ένα δίκτυο 2.900 εμπόρων και σημείων τεχνικής υποστήριξης στην Ευρώπη.
Η γκάμα της Chevrolet περιλαμβάνει το νέο αυτοκίνητο πόλης Spark, το μικρό Aveo, το μικρομεσαίο Cruze sedan, το Captiva SUV, το μεσαίο Epica και τη θρυλική σπορ Corvette. Το 2011, η Chevrolet θα λανσάρει το Orlando, ένα νέο οικογενειακό van, το Camaro coupe & cabrio, το νέο Aveo και το Cruze hatchback, ενώ θα κυκλοφορήσει εκ νέου το Captiva SUV με τέσσερις νέους κινητήρες. Οι μεγαλύτερες αγορές της Chevrolet στην Ευρώπη είναι η Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία. Η μάρκα ιδρύθηκε από τον Ελβετό μετανάστη Louis Chevrolet το 1911 και ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των εκατό χρόνων της με το λανσάρισμα του επαναστατικού ηλεκτρικού οχήματος εκτεταμένης αυτονομίας Chevrolet Volt.
chevrolet.gr

Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:
- Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
- Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
- Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
- Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
- Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
- Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...