Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H νέα Skoda Fabia στην Ελληνική αγορά.



Η ανανεωμένη Fabia υποβλήθηκε σε εκτεταμένες αλλαγές, τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό της σχεδιασμό. Ιδιαίτερη έμφαση όμως δόθηκε στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων (CO2) με τεχνικές αλλαγές τέτοιας έκτασης που ξεπερνούν τα όρια μιας συνηθισμένης ανανέωσης. Το πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος της νέας Fabia χαρακτηρίζεται από έντονες ευθείες γραμμές που χαμηλώνουν οπτικά το αμάξωμα, ενώ διατηρήθηκε αναλλοίωτο το ύψος του. Νέος προφυλακτήρας, καπό και φωτιστικά σώματα συντέλεσαν σε αυτήν την αλλαγή. Τα φωτιστικά σώματα μεγαλύτερης πλέον επιφάνειας ενσωματώνουν τεχνολογία αλογόνου (halogen H7) ενώ οι νέοι ευμεγέθεις προβολείς ομίχλης ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας (Day Light) και μπορούν επιπρόσθετα να εξοπλισθούν με το σύστημα... δυναμικής γωνιακής κλίσης (κατεύθυνση φωτεινής δέσμης σε συγχρονισμό με την διεύθυνση/κλίση του τιμονιού). Η νέα Fabia είναι τώρα πολύ πιο επιθετική σχεδιαστικά και δεν χάνει καθόλου την παροιμιώδη άνεση που προσφέρει στους επιβάτες της.

Ο λόγος για αυτόν τον ολικό επανασχεδιασμό του μπροστινού μέρους είναι η τοποθέτηση των νέων κορυφαίων τεχνολογικά κινητήρων TSI και η ενσωμάτωση πλαισίου με σπορ ρυθμίσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδόσεις της νέας Fabia που η ελληνική αντιπροσωπεία, ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ, υιοθετεί. Τέλος, τα νέα χρώματα και οι νέες σχεδίασης ζάντες ολοκληρώνουν τις αλλαγές του εξωτερικού σχεδιασμού.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα νέου σχεδιασμού 3-άκτινά ή 4-άκτινα πολλαπλών λειτουργιών τιμόνια και τα νέα συστήματα κλιματισμού ενώ η αισθητική του εσωτερικού έχει βελτιωθεί με την εισαγωγή ενός πίνακα οργάνων που προσφέρει νέες λειτουργίες και όργανα ελέγχου, καθώς και νέα σχεδίαση γραφικών.

Τα υλικά και η διακόσμηση του ταμπλό υπογραμμίζουν την υψηλή ποιότητα κατασκευής και οι νέες τόσο σε χρωματισμούς όσο και σε υλικά ταπετσαρίες προσδίδουν στη νέα Fabia χαρακτήρα αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας. Οι εκτεταμένες αλλαγές συνεχίζονται στους τομείς της ασφάλειας και του εξοπλισμού. Εκτός από το σύστημα ελέγχου εκκίνησης σε ανηφόρα HHC (Hill Hold Control), η νέα Fabia στην πλειοψηφία των εκδόσεών της διατίθεται με αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και κεφαλής. Από πλευράς εξοπλισμού, το Climatronic, (αυτόματος ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός) το RCD 2-DIN με σύνδεση ipod και άλλων MP3 players, οι προβολείς Halogen, ο φωτισμός δυναμικής γωνιακής κλίσης και οι νέες ζάντες αλουμινίου 15’’ και 16’’ αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού από τις πρώτες εκδόσεις, αλλάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα ’’στάνταρντ’’ της κατηγορίας.

Κινητήρια δύναμη αποτελεί ο νέος κινητήρας βενζίνης 1.2TSi που αποδίδει 105 ίππους συνδυάζοντας κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις με χαμηλές τιμές εκπομπών θορύβου και κατανάλωσης καυσίμου. Προαιρετικά ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας DSG 7 σχέσεων.

Η ανανεωμένη SkodaFabia διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τέσσερις (4) κινητήρες βενζίνης: 1.2HTP 70hp, 1.4HTP 86hp, 1.2TSi 86hp και 1.2TSi 105hp καθώς και δύο (2) πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας CR (common rail) : 1.2TDi CR 75hp και 1.6 TDi CR 105hp.

Η νέα SkodaFabia και διατίθεται σε 5 διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού σε τιμές που ξεκινούν από τα 10.290€.

skoda-auto.gr




Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:
- Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
- Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
- Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
- Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
- Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
- Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...