Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

CHEVROLET CRUZE: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ 14.470 ΕΥΡΩ...


-Το υψηλότερο σκορ όλων των εποχών στην ιστορία του EuroNCAP σε δοκιμές μετωπικών και πλευρικών συγκρούσεων
-Το νέο Chevrolet Cruze κατατάσσεται φέτος δεύτερο στην προστασία ενήλικων επιβατών

Το παγκόσμιο, μικρομεσαίο Chevrolet Cruze βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (EuroNCAP), που δημοσίευσε πρόσφατα τις τελευταίες αξιολογήσεις του στον τομέα της ασφάλειας.


Σύμφωνα με το EuroNCAP, το Cruze έλαβε 79 βαθμούς με άριστα το 100 και χαρακτηρίζεται ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων. Το Cruze πέτυχε 96% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται δεύτερο φέτος, αφήνοντας πίσω του όλες τις premium μάρκες που συμμετείχαν στις δοκιμές.

Το Cruze βαθμολογήθηκε με άριστα, παίρνοντας 16 βαθμούς, στις δοκιμές πλαγιομετωπικής σύγκρουσης και 8 βαθμούς στις πλευρικές συγκρούσεις πάνω σε κινούμενη, παραμορφούμενη μπαριέρα. Το Cruze είναι το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο που λαμβάνει μέγιστες βαθμολογίες και στις δύο δοκιμές από το 1997 που το EuroNCAP άρχισε να δημοσιεύει αξιολογήσεις σε crash tests.

Ο ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών απένειμε επίσης στο νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Chevrolet 7,3 βαθμούς με άριστα το 8, για τη συμπεριφορά του σε μία πιο ισχυρή πλευρική σύγκρουση σε κολόνα, αποδεικνύοντας ότι το ενισχυμένο πλευρικά πλαίσιο του Cruze συντελεί στην προστασία των επιβατών σε ένα τέτοιο είδος σύγκρουσης. Τα προσκέφαλα του Cruze ήταν άριστα τοποθετημένα για την απορρόφηση της ενέργειας κρούσης σε μία οπίσθια σύγκρουση. Το Cruze πήρε επίσης υψηλή βαθμολογία για την προστασία παιδιών και πεζών κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την εξαιρετική βαθμολογία του Cruze», δήλωσε ο Wayne Brannon, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της, Chevrolet Europe. «Τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι το Cruze προσφέρει πρότυπη ασφάλεια. Αυτή έρχεται να προστεθεί στο τολμηρό στυλ, την υποδειγματική οδηγική άνεση και οδική συμπεριφορά καθώς και την άριστη σχέση αξίας/τιμής (value for money)».

Το Cruze έχει ήδη κατακτήσει πέντε αστέρια στο Αυστραλιανό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (ANCAP) στην Αυστραλία και στις δοκιμές του αντίστοιχου Κινεζικού Προγράμματος (C-NCAP) στην Κίνα.
Η ασφάλεια του Cruze ξεκινά από τη στιβαρή δομή του αμαξώματος. Το Cruze φέρει νέο αυτοφερόμενο πλαίσιο (BFI) με άριστα ρυθμισμένα εξαρτήματα. Με το σύστημα BFI, η πάνω δομή του αμαξώματος και το πλαίσιο κατασκευάζονται σαν μία μονάδα, προσφέροντας ανώτερη αίσθηση στιβαρότητας και ευστάθειας.

Το εξήντα τέσσερα τοις εκατό της δομής κατασκευάζεται από ατσάλι υψηλής αντοχής, για κορυφαίο επίπεδο προστασίας. Η ενίσχυση των θυρών και της περιοχής των κλειδαριών, η χρήση ατσαλιού πολύ υψηλής αντοχής στις κολόνες Β και η αποτελεσματική αλουμινένια δοκός προφυλακτήρα διασφαλίζουν μέγιστη ασφάλεια.

Το Cruze διαθέτει στάνταρ μία πλήρη σειρά συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που συνήθως συναντάμε μόνο σε πιο ακριβά οχήματα, όπως:
Electronic Stability Control (Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας)
Traction control (Έλεγχος Πρόσφυσης)
ABS
Brake assist
Electronic Brake-Force Distribution (Ηλεκτρονικός Κατανεμητής Πέδησης)
Έξι αερόσακοι, συμπεριλαμβανομένου οδηγού, συνοδηγού, εμπρός πλευρικών και αερόσακων τύπου κουρτίνας
Υπενθύμιση πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας, μηχανισμοί αναδίπλωσης, προεντατήρες και περιοριστές φορτίου

Το Cruze είναι μέλος της νέας σειράς μικρών, μικρομεσαίων και μεσαίων μοντέλων της Chevrolet που κυκλοφορούν στις αγορές όλου του κόσμου. Ήδη κατασκευάζεται, ή θα κατασκευάζεται σε Κορέα, Ρωσία και ΗΠΑ και πωλείται σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αξιολογήσεις ασφαλείας του EuroNCAP, επισκεφθείτε το www.euroncap.com.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Chevrolet Cruze, επισκεφθείτε το http://www.chevrolet.gr/cruze/cruze-index.html

Chevrolet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...