Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

VW PASSAT TSI 1.400cc & 1.800cc...ΑΦΙΕΡΩΜΑ




Επιβλητικό, διαχρονικό, συμπαγές, κομψό και με άπλετους χώρους. Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της Volkswagen στην μικρομεσαία κατηγορία και σας το παρουσιάζουμε με την ευκαιρία της έλευσης του ανταγωνιστικού τουρμπάτου Citroen C5 1.600cc στην ελληνική αγορά. VW PASSAT, λοιπόν, ένα όνομα που υφίσταται στην αγορά αυτοκινήτου κοντά 2 δεκαετίες και τα καταφέρνει πολύ καλά στον στίβο των πωλήσεων. Η VW κατά την μόνιμη συνήθειά της κρατάει το παλιό μοντέλο με την ίδια εφμάνιση αρκετά χρονάκια - ίσως για να μην "ρίχνει" την μεταπωλητική πορεία του αυτοκινήτου ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του autocarnet ετοιμάζεται πυρετωδώς ο αντικαταστάτης του με πιθανή χρονική στιγμή έλευσης τέλη 2010, αρχές 2011...

Tο μηχανικό σύνολο των 1,4 λίτρων αποδίδει 122 ίππους στις 5.000 σ.α.λ και ροπή 200Νm στις 1500σ.α.λ. Οι επιδόσεις σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές καθώς τα 0-100χλμ/ώρα έρχονται σε 10,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα τα αγγίζει τα 203 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωσή ανέρχεται σε 6,6 λίτρα/100χλμ.

Ο κινητήρας των 1,8 λίτρων αποδίδοντας 160 ίππους στις 5.000 σ.α.λ και ροπή 250Νm στις 1500σ.α.λ. Το μοντέλο επιταχύνει από στάση στα 100χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα φθάνει τα 220 χλμ/ώρα και η μέση κατανάλωσή ανέρχεται σε 7,6 λίτρα/100χλμ.

Μέσα στην καμπίνα των επιβατών η ορατότητα είναι μέτρια, καθώς επηρεάζεται από τις κολόνες, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Η εργονομία είναι αψεγάδιαστη. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι πολύ καλοί και το πορτμπαγκάζ βρίσκεται στο μέσο όρο. Εκεί τοποθετείται και ως προς την πρακτικότητα.

Στο δρόμο Ο 1.4 TSI χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις στο Passat και συνεργάζεται άψογα με το 6άρι κιβώτιο. Το κράτημα είναι πολύ καλό, με την άνεση και την ποιότητα κύλισης να το διακρίνουν. Τα φρένα ξεχωρίζουν σε αίσθηση και είναι ισχυρά. Το τιμόνι ικανοποιεί με την πληροφόρηση που παρέχει στον οδηγό και έχει ιδανικό βάρος, ενώ το κιβώτιο είναι ακριβές και με σωστή κλιμάκωση. Ο 1.8 TSI είναι πολύ απλά άπιαστος...Όλα αυξημένα προς το καλύτερο εκτός βέβαια από την κατανάλωση και λοιπά έξοδα κτήσης και συντήρησης...

Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που με αρχική τιμή βασικής έκδοσης λίγο κάτω από τα 20.000 ευρώ, τελικά μόνος αντίπαλός του είναι ο ...μελλοντικός του ευατός, δηλαδή ο αντικαταστάτης του που αναμένεται να είναι ένα συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο και εικάζεται ότι θα μοιάζει αρκετά με το Passat CC που κερδίζει πολλούς πόντους με την δυναμική εμφάνισή του.





Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:



Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...