Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων Kia στην Ευρώπη


  •  Aύξηση κατά 10% στην κατασκευή αυτοκινήτων και κατά 12% στην παραγωγή κινητήρων βενζίνης και ντίζελ
  • Lειτουργία τρίτης βάρδιας για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση

Το 2011 η μονάδα παραγωγής της Kia Motors στη Ζιλίνα της Σλοβακίας παρήγαγε αποκλειστικά προς πώληση στις ευρωπαϊκές αγορές το νούμερο ρεκόρ των...
252.000 αυτοκινήτων, 10% αύξηση σε σχέση με το 2010. Επίσης η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής πέτυχε 12% αύξηση στην παραγωγή των κινητήρων με περισσότερους από 359.000 κινητήρες βενζίνης και ντίζελ να παράγονται τον περασμένο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του 2011 μεταφέρθηκε στην Ζιλίνα η παραγωγή του Kia Venga B-Segment MPV και ξεκίνησε η λειτουργία δεύτερου τμήματος παραγωγής κινητήρων – αυξάνοντας τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα σε 450.000 μονάδες το χρόνο. Προκειμένου να ανταποκριθεί στη συνεχιζόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της σε όλη την Ευρώπη, η Kia προσέλαβε και εκπαίδευσε 900 νέους υπαλλήλους για να λειτουργήσει μια νέα τρίτη βάρδια που αρχίζει αυτό το μήνα. Συνολικά, η Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 3.900 άτομα στην Ζιλίνα και σχεδιάζει μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή της στη Σλοβακία, με στόχο η φετινή παραγωγή να φθάσει τα 285.000 οχήματα.

«Η περσινή χρονιά ήταν πολύ θετική για την Kia στην Ευρώπη καθώς πετύχαμε αριθμούς ρεκόρ στην παραγωγή οχημάτων και κινητήρων», δήλωσε ο κος Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors στη Σλοβακία. «Χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των εργαζομένων μας έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την παραγωγική μας δύναμη και να ξεκινήσουμε την κατασκευή του Kia Venga».
Για την κατηγορία Εξωτερικός σχεδιασμός, στην οποία βαθμολογείται ο σχεδιασμός του ίδιου του οχήματος, βραβεύθηκαν τρία μοντέλα της Kia: το συμπαγές CUV Sportage, το B segment Rio (προς πώληση από το Φθινόπωρο του 2011 στις περισσότερες αγορές) και το νέο D segment Optima sedan. Tα Kia Optima και Kia Sportage έχουν ήδη λάβει σημαντικά βραβεία design: το βραβείο red dot design και το βραβείο iF design.

«Στόχος μας για το 2012 είναι η ενσωμάτωση τρίτης βάρδιας λειτουργίας του εργοστασίου ώστε να επιτύχουμε την πλήρη παραγωγική δυνατότητα της μονάδας εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, και στη συνέχεια να προετοιμαστούμε για τη μαζική παραγωγή του ολοκαίνουργιου Kia cee'd, το οποίο θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το συναρπαστικό νέο μοντέλο θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγή μας και να επιτύχουμε τον φετινό στόχο των 285.000 αυτοκινήτων», καταλήγει ο κος Lee.

H Kia Motors Σλοβακίας εξάγει οχήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι κύριες εξαγωγικές αγορές το 2011 ήταν οι εξής: 23% της συνολικής παραγωγής παραδόθηκε στη Ρωσία, 10% στη Μεγάλη Βρετανία, 9% στη Γερμανία, 8% στην Ισπανία και 5 % στη Γαλλία. Η οικογένεια του cee'd αντιπροσωπεύει το 41% της παραγωγής του εργοστασίου στη Ζιλίνα το 2011, ενώ αμέσως ακολουθεί το SUV Sportage με 40%.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...