Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η GM INDIA ΚΑΙ Η REVA ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


Η General Motors India και η Reva Electric Car Company ανακοίνωσαν σήμερα στο Νέο Δελχί την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας πάνω στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την αγορά της Ινδίας.

Η GM India και η Reva θα αναπτύξουν από κοινού πλατφόρμες αυτοκινήτων, τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα ελέγχου ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος τους είναι η δημιουργία και η κυκλοφορία ενός προσιτού, μικρού αυτοκινήτου για τους εγχώριους καταναλωτές.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τη Reva, πρωτοπόρο στην εξέλιξη συστημάτων ηλεκτροκίνησης και ελέγχου», δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της GM India. «Επίσης, θα συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση της Ινδίας -η οποία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να μειώσει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα – για την ανάπτυξη μιας υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέες επιλογές προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον».

Οι δύο εταιρίες έχουν ξεκινήσει μελέτες βιωσιμότητας με πλατφόρμες μικρών οχημάτων της GM που θα φιλοξενήσουν την ηλεκτρική τεχνολογία. Η GM και Reva πρόκειται να ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο σύντομα και να ξεκινήσουν την παραγωγή το 2010.

Ο Chetan Maini, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Επικεφαλής Τμήματος Τεχνολογίας της Reva, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς γιατί βρήκαμε έναν εταίρο στο πρόσωπο της GM India, που μοιράζεται το πάθος μας για μείωση των εκπομπών του άνθρακα. Η Reva και η GM India θα ‘μοχλεύσουν’ τις δυνάμεις των εταιριών μας, ώστε να κάνουμε την Ινδία παγκόσμιο κόμβο ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και σχετικών τεχνολογιών. Αυτή η μοναδική συνεργασία έχει τη δύναμη να επιφέρει φιλόδοξες αλλαγές στη βιομηχανία».

«Η εξέλιξη μικρών ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένας τομέας ανάπτυξης για την αυτοκινητοβιομηχανία. Προσδοκούμε η συνεργασία με τη Reva στην Ινδία να επιταχύνει την πρόοδο της GM στην κάλυψη των αναδυόμενων αναγκών σε πολλές περιοχές του κόσμου», δήλωσε ο Nick Reilly, Πρόεδρος Διεθνών Δραστηριοτήτων της General Motors.

Η GM μελετά πολλές εναλλακτικές ενέργειες και δοκιμάζει προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ποικίλες ανάγκες των πελατών σε όλο τον κόσμο. Η GM εκτιμά ότι τα ηλεκτρικά οχήματα, που βασίζονται στην τεχνολογία μπαταριών και κυψελών καυσίμου υδρογόνου, αντιπροσωπεύουν την καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για μια βιώσιμη προσωπική μετακίνηση. Θα συνεχίσει την έρευνα και την εξέλιξη στον τομέα αυτό.

Η GM άνοιξε το νέο της Global Battery Systems Lab, το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο τεχνολογικά εργαστήριο μπαταριών στις ΗΠΑ. Το νέο εργαστήριο θα αποτελέσει ‘οδηγό’ για τους παγκόσμιους μηχανολογικούς πόρους της GM στα προηγμένα συστήματα μπαταριών και θα επισπεύσει την εισαγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μεταξύ των οποίων του Chevrolet Volt, καθώς και plug-in υβριδικών και υβριδικών-ηλεκτρικών και οχημάτων κυψελών καυσίμου.

Το Chevrolet Volt, το οποίο προγραμματίζεται για έναρξη παραγωγής στις ΗΠΑ στα τέλη του 2010, σαν μοντέλο 2011, θα μπορεί να διανύει μέχρι 64 χλμ. μόνο με ηλεκτροκίνηση, από μια φόρτιση μπαταρίας, και να επεκτείνει τη συνολική αυτονομία του σε πάνω από 483 χλμ. χάρη στον κινητήρα-γεννήτρια με χρήση ευέλικτου καυσίμου. Το Chevrolet Volt χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό από το δημόσιο δίκτυο, σαν πρωταρχική πηγή ενέργειας για την κίνησή του.



Η Reva Electric Car Company έχει την έδρα της στην Bangalore, Ινδία. Διαθέτει εμπειρία άνω των 14 χρόνων στην έρευνα & ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Reva ήταν η πρώτη εταιρία που εμπορεύτηκε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πουλά ή δοκιμάζει στην αγορά τα προϊόντα της σε 24 χώρες στην Ασία, Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Έχει το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δρόμο, με περισσότερα από 3.000 οχήματα και πάνω από 70 εκατομμύρια χιλιόμετρα εμπειρίας χρήστη. Σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της, η Revaκέρδισε το βραβείο Frost & Sullivan 2008 AutomotivePowertrainCompanyoftheYear.

Η General Motors Company, μια από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες κατασκευάστριες αυτοκινήτων αντλεί τις ρίζες της από το 1908. Με την παγκόσμια έδρα της στο Ντιτρόιτ, η GM απασχολεί σήμερα περίπου 219.000 άτομα σε όλες τις σημαντικές περιοχές του κόσμου και δραστηριοποιείται σε περίπου 140 χώρες. Η GM και οι στρατηγικοί εταίροι της κατασκευάζουν επιβατικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα σε 34 χώρες, ενώ πουλάνε και επισκευάζουν αυτά τα οχήματα υπό τις εξής μάρκες: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall και Wuling. Η GMIndia λειτουργεί δύο εργοστάσια παραγωγής οχημάτων, ενώ πουλά και επισκευάζει έναν αυξανόμενο αριθμό προϊόντων Chevrolet.
chevrolet.gr






Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:



Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...