Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα BMW M4 Cabrio

Με την άφιξη της νέας BMW M4 Cabrio (κατανάλωση μικτού κύκλου: 9.1¬8.7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 213-203 g/km) ένα ακόμα γοητευτικό μοντέλο έρχεται να προστεθεί στη θρυλική σπορ οικογένεια υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η νέα M4 Cabrio έχει παρόμοιες επιδόσεις με της νέας BMW M3 Sedan (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8.8-8.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 204-194 g/km) και της νέας BMW M4 Coupe (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8.8-8.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 204-194 g/km), αλλά μέσα από τη δική της...
κομψή και αποκλειστική εμφάνιση προάγει την απόλαυση της σπορ και δυναμικής cabrio οδήγησης. Για το νέο μοντέλο, η BMW M GmbH εμπνέεται από μία μακροχρόνια παράδοση: η σπορ BMW υψηλών επιδόσεων που προορίζεται για πίστες και δρόμους μπαίνει στην πέμπτη γενιά της σε φόρμα open-top στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας της με τίτλο "M4 Cabrio".

Η BMW M4 Cabrio υιοθετεί τις κομψές γραμμές των 'ανοιχτών' μοντέλων της Σειράς 4 . Η σχεδιαστική γλώσσα επιτρέπει ένα έξυπνο πάντρεμα της αισθητικής ισορροπίας και φινέτσας του ανοιχτού αυτοκινήτου με μία εξαιρετικά δυναμική coupe γραμμή, χωρίς κολόνες Β και το hardtop κλειστό. Ταυτόχρονα, τα στυλιστικά στοιχεία της M4 Cabrio - όπως το χαρακτηριστικό θολωτό καπό, οι εντυπωσιακοί εξωτερικοί καθρέπτες με δύο μπράτσα και οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών που φιλοξενούν ζάντες ελαφρού κράματος με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω σε διάσταση 18-ιντσών (προαιρετικά 19-ιντσών) - προσδιορίζουν την ταυτότητά της σαν μέλους της οικογένειας BMW M3/M4.

Ισχύ στην BMW M4 Cabrio παρέχει ο νέος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo και υψηλόστροφο χαρακτήρα, ήδη γνωστός από τα μοντέλα M3 Sedan και M4 Coupe. Η κινητήρια μονάδα παράγει μέγιστη ισχύ 317 kW/431 hp από κυβισμό 3.0-L και αποδίδει τη μέγιστη ροπή των 550 Nm σε μεγάλο εύρος στροφών. Επομένως, η BMW M4 Cabrio προσφέρει όχι μόνον εξαιρετικά σπορ επιδόσεις - επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 4,4 δευτερόλεπτα μόλις (με το προαιρετικό επτατάχυτο M Double Clutch Transmission) - αλλά και επαρκή αποθέματα ισχύος για ξεκούραστα αλλά γρήγορα ταξίδια με την οροφή ανοιχτή.

Όπως οι BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe, η BMW M4 Cabrio παραμένει υπέρμαχος της φιλοσοφίας ευφυούς δομής ελαφρού βάρους. Για παράδειγμα, το καπό και τα εμπρός πλαϊνά πάνελ κατασκευάζονται από αλουμίνιο όπως και πολλά εξαρτήματα του πλαισίου υψηλών επιδόσεων. 

Επιπλέον, πανάλαφρο και - χάρη στην εντυπωσιακή ακαμψία του - εξαιρετικά ανθεκτικό πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακονήματα (CFRP) χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές της νέας M4 Cabrio. Ο κινητήριος άξονας είναι ένα παράδειγμα, αφού χάρη στη χρήση CFRP μπορεί και κατασκευάζεται σαν μονοκόμματο εξάρτημα. Έτσι επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση βάρους και μείωση των περιστρεφόμενων μαζών. Η μπάρα θόλων από CFRP στο χώρο του κινητήρα ζυγίζει μόλις 1,5 kg και παρ' όλα αυτά προσφέρει ακαμψία ανώτερη από ενός εφάμιλλου αλουμινένιου εξαρτήματος. Επομένως παίζει ουσιαστικό ρόλο στην άριστη απόκριση και ακρίβεια διεύθυνσης του αυτοκινήτου.
Η αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή τριών τμημάτων της BMW M4 Cabrio έχει πλήρη εσωτερική επένδυση και αντιπροσωπεύει μία ασυναγώνιστη πρόταση με την άριστη ηχοαπορροφητική και αδιάβροχη δομή της. Η οροφή ανοίγει μέσω μπουτόν σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα - ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητα μέχρι 18 km/h, αν χρειαστεί.

Πέραν του εκτενούς στάνταρ εξοπλισμού, η νέα BMW M4 Cabrio διατίθεται προαιρετικά με πλείστες ελκυστικές επιλογές που αυξάνουν τη γοητεία, τη δυναμική υπεροχή της και τα επίπεδα άνεσης. Και για μία ιδιαίτερη, προσωπική πινελιά, η αποκλειστική συλλογή BMW Individual προσφέρει την προοπτική μιας μοναδικής οδηγικής εμπειρίας. Ο οδηγός μπορεί να συνδυάζει χρώματα και υλικά που κάνουν τη διαφορά, σύμφωνα με τις επιθυμίες του. 

2. Τεχνολογία:

Εφαρμογή καινοτόμων μέτρων για μέγιστες επιδόσεις, ακρίβεια και ευελιξία.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της BMW M GmbH, η εξέλιξη της νέας BMW M4 Cabrio αντανακλά την ακλόνητη δέσμευση στη σπορ συμπεριφορά σε συνδυασμό με απεριόριστη καθημερινή χρηστικότητα. Πράγματι, η M4 Cabrio αντλεί ισχύ από τον ίδιο εν σειρά εξακύλινδρο 317 kW/431 hp τεχνολογίας M TwinPower Turbo, γνωστό από τις νέες M3 Sedan και M4 Coupe. Η αεροδυναμική του ανοιχτού σπορ αυτοκινήτου έχει βελτιστοποιηθεί με κριτήριο τα δυναμικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και τη μέγιστη απόδοση, ενώ η συνολική ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους έχει παίξει επίσης καθοριστικό ρόλο.

Υψηλόστροφος straight-six κινητήρας τεχνολογίας M TwinPower Turbo.
Με τη μέγιστη ισχύ των 317 kW/431 hp να αποδίδεται μεταξύ 5.500 rpm και 7.300 rpm και τη μέγιστη ροπή των 550 Nm να είναι διαθέσιμη σε μία ευρεία κλίμακα στροφών (1.850 rpm - 5.500 rpm), ο εξακύλινδρος κινητήρας της BMW M4 Cabrio έχει τη δύναμη να προσφέρει κορυφαίες, σπορ επιδόσεις. Με το στάνταρ εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο χρειάζεται μόνο 4,6 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση 0 - 100 km/h, και 4,4 με το προαιρετικό, επτατάχυτο M Double Clutch Transmission. Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Ο κινητήρας M TwinPower Turbo φτάνει στις μέγιστες στροφές των 7.600 rpm και συνδυάζει ανώτερες σπορ ικανότητες με εξαιρετική απόδοση. Πραγματικά, η BMW M4 Cabrio έχει κατανάλωση μόλις 9,1 lit / 100 km (M DCT: 8.7 l/100 km) στον Ευρωπαϊκό Κύκλο Δοκιμών - που ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 213 g/km (203 g/km) - και ήδη πληροί τις προδιαγραφές ρύπων EU6.

Τεχνολογία απευθείας από την αγωνιστική πίστα για ασυναγώνιστες επιδόσεις.
Με τόσο εντυπωσιακές επιδόσεις, επόμενο είναι και οι άλλες παράμετροι του κινητήρα της BMW M4 Cabrio να είναι προσαρμοσμένες σε αγωνιστικές απαιτήσεις. Για βέλτιστες θερμοκρασίες λειτουργίας σε καθημερινή χρήση, σε σύντομες αστικές διαδρομές και στην αγωνιστική πίστα, ο εξακύλινδρος διαθέτει ένα υπέρ αποδοτικό σύστημα ψύξης. Αυτό περιλαμβάνει ένα έμμεσο εναλλάκτη θερμότητας (intercooler) που μεγιστοποιεί την πίεση υπερπλήρωσης και απόδοση του κινητήρα. 


Σε συνδυασμό με το κύριο ψυγείο, η αγωνιστική φιλοσοφία ψύξης περιλαμβάνει επίσης πρόσθετα ψυγεία τοποθετημένα στα εμπρός άκρα για τα κυκλώματα νερού υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας καθώς και για το κινητήρα και τη βαλβολίνη του κιβωτίου (εάν υπάρχει Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη Μ - M Double Clutch Transmission). Μία πρόσθετη ηλεκτρική αντλία ψύχει τα ρουλεμάν του υπερσυμπιεστή όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Η τεράστια εμπειρία της BMW M GmbH στο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι εμφανής και στο σύστημα παροχής λαδιού του κινητήρα. Βασικό στοιχείο είναι ένα κάρτερ λαδιού από ελαφρύ μαγνήσιο με ειδικό κάλυμμα για ελαχιστοποίηση της κίνησης του λαδιού λόγω ισχυρής πλευρικής επιτάχυνσης. Μία πρόσθετη αντλία εξαγωγής λαδιού και ένα προηγμένο σύστημα επιστροφής λαδιού κοντά στο υπερσυμπιεστή ομοίως βοηθούν στη διατήρηση της σταθερής κυκλοφορίας λαδιού υπό ακραία επιτάχυνση και επιβράδυνση.

Ο ήχος του κινητήρα σύμφωνα με το αγωνιστικό DNA του αυτοκινήτου προσαρμόζεται από μία καινοτόμο διάταξη πεταλούδων στο σύστημα διπλής εξαγωγής. Οι ηλεκτρικά ελεγχόμενες πεταλούδες λίγο πριν από τα πίσω σιλανσιέ ελαχιστοποιούν την πίεση επιστροφής καυσαερίων και βοηθούν στη δημιουργία ενός μοναδικού ήχου BMW M.

Ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους σε όλες τις περιοχές του αυτοκινήτου.
Παράλληλα με τις κορυφαίες δυναμικές αρετές, η σχεδίαση ελαφρού βάρους παρέχει στη BMW M4 Cabrio εξαιρετική απόδοση. Η εκτενής εφαρμογή μέτρων μείωσης βάρους πετυχαίνει απόβαρο DIN μόλις 1.750 kg - περίπου 60 kg λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Βασικοί συντελεστές εδώ είναι τα αλουμινένια εμπρός πλαϊνά πάνελ και το καπό, και η ελαφριά αλουμινένια δομή του πλαισίου. Επίσης αξίζει να αναφερθεί η χρήση ενός υλικού που είναι ελαφρύ, εξαιρετικά άκαμπτο και ανθεκτικό: Το πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακονήματα (CFRP). Ο άξονας κίνησης είναι ένα από τα στοιχεία της BMW M4 Cabrio που κατασκευάζεται από CFRP, κάτι που επιτρέπει τη δημιουργία μονοκόμματης δομής. Αυτό μεταφράζεται σε οικονομία βάρους 40% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και επομένως σε μείωση των περιστρεφόμενων μαζών, που κατ' επέκταση βελτιώνει τη δυναμική απόκριση του συστήματος κίνησης.

Εξάλλου από CFRP κατασκευάζεται και η μπάρα θόλων στο χώρο του κινητήρα, που ζυγίζει μόλις 1,5 kg και εν τούτοις παρέχει ακαμψία μεγαλύτερη από αυτή ενός εφάμιλλου αλουμινένιου εξαρτήματος.


Επομένως, παίζει ζωτικό ρόλο στην άριστη απόκριση και ακρίβεια διεύθυνσης του αυτοκινήτου.
Active M Differential, Electric Power Steering και συνθετικά φρένα M διασφαλίζουν ακριβή, εξαιρετικά σπορ συμπεριφορά.

Το Active M Differential (Ενεργό Διαφορικό Μ) που τοποθετείται στον πίσω άξονα της BMW M4 Cabrio αυξάνει την ελκτική πρόσφυση και την κατευθυντική ευστάθεια με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πολύδισκου συμπλέκτη στο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η μονάδα ελέγχου του συνδέεται με το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) και λαμβάνει υπόψη τη θέση του πεντάλ του γκαζιού, την περιστροφική ταχύτητα των τροχών και το ρυθμό περιστροφής του αμαξώματος. Ο βαθμός κλειδώματος στον πίσω άξονα - σε οποιαδήποτε αναλογία μεταξύ 0 και 100% - προσαρμόζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις σε κλάσμα δευτερολέπτου.

Η επακόλουθη βελτιστοποίηση της ελκτικής πρόσφυσης παρέχει μία ασυναγώνιστη οδηγική ευστάθεια σε δύσκολες συνθήκες και επιτρέπει εντυπωσιακά δυναμική επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές.

Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης προσφέρει τα πλεονεκτήματα της αμεσότητας διεύθυνσης και της ακριβούς πληροφόρησης. Με την ενσωματωμένη λειτουργία Servotronic το επίπεδο υποβοήθησης διεύθυνσης προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητα του αυτοκινήτου. Το σύστημα προσφέρει επίσης στον οδηγό τρεις ρυθμίσεις στάνταρ που επιλέγονται μέσω μπουτόν. Τα COMFORT, SPORT και SPORT+ modes επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόζει το επίπεδο υποβοήθησης διεύθυνσης σύμφωνα με τη δεδομένη κατάσταση και τις προσωπικές του προτιμήσεις.
Η M4 Cabrio εφοδιάζεται στάνταρ με συνθετικά φρένα BMW M, που παρέχουν καλύτερη αίσθηση, αυξημένη ισχύ ακινητοποίησης και μεγαλύτερη αντοχή στην κόπωση - πέραν του χαμηλού βάρους τους.

Άψογα συνδυασμένα αεροδυναμικά μέτρα.
Η προηγμένη αεροδυναμική της BMW M4 Cabrio παίζει ξεχωριστό ρόλο στις ασυναγώνιστες επιδόσεις και απόδοση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, μέτρα μείωσης της άνωσης, όπως η δυναμικά διαμορφωμένη εμπρός ποδιά, η ροή αέρα που περνά από το εμπρός τμήμα και ένα λείο κάτω τμήμα αμαξώματος χαρίζουν άψογη συμπεριφορά. Επιπλέον, στοιχεία όπως τα Air Curtains και τα 'βράγχια' M με ενσωματωμένα Air Breathers πίσω από τους εμπρός θόλους των τροχών ελαχιστοποιούν το στροβιλισμό στους εμπρός θόλους.


Μαζί με τους αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους εξωτερικούς καθρέπτες, πρόκειται για αναγνωρίσιμα στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας BMW M3/M4.

Το αναδιπλούμενο μεταλλικό hardtop τριών τμημάτων της BMW M4 Cabrio προσφέρει αισθητά βελτιωμένη ηχομόνωση σε σχέση με την προκάτοχό της χάρη στην ηχοαπορροφητική της επένδυση, που μειώνει το θόρυβο του αέρα μέχρι 2 dB συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Πέρα από τη σημαντικά αυξημένη άνεση, η πλήρως επενδυμένη οροφής προσφέρει επίσης πλήρη χρηστικότητα όλο το χειμώνα. Πιέζοντας ένα μπουτόν, το δυναμικό, σπορ, κλειστό αυτοκίνητο μεταμορφώνεται σε ένα γρήγορο και κομψό ανοιχτό εργαλείο μέσα σε 20 δευτερόλεπτα. Η οροφή ανοίγει ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητες μέχρι 18 km/h.

Ο ανανεωμένος, φαρδύτερος, προαιρετικός εκτροπέας αέρα και το νέο, ομοίως προαιρετικό σύστημα θέρμανσης λαιμού - που ρυθμίζεται σε τρία στάδια - διασφαλίζουν μία απολαυστική εμπειρία για οδηγό και επιβάτες, με την οροφή ανοιχτή σε χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλότερες ταχύτητες. Το στάνταρ σύστημα υποβοήθησης φόρτωσης, ανασηκώνει την αναδιπλωμένη οροφή που βρίσκεται αποθηκευμένη στο χώρο αποσκευών για να διευκολύνει την πρόσβαση. Η χωρητικότητα φορτίου είναι 220 L με την οροφή ανοιχτή ή 370 L όταν το hardtop είναι κλειστό. 

3. Σχεδίαση:

Επιτυχημένος συνδυασμός δυναμισμού και κομψότητας.
Η νέα BMW M4 Cabrio υιοθετεί τη σπορ, δυναμική γραμμή της BMW Σειράς 4 Cabrio στην οποία βασίζεται και επιπλέον χρησιμοποιεί σχεδιαστικά στοιχεία M που υπογραμμίζουν τις έξοχες επιδόσεις της και της χαρίζουν μοναδική ταυτότητα.

Η εξωτερική σχεδίαση υπογραμμίζει τις σπορ επιδόσεις.
Η νέα BMW M4 Cabrio είναι μεγαλύτερη από την προκάτοχό της σε πλάτος, μεταξόνιο και μετατρόχιο και διαθέτει τέλεια ισορροπημένες αναλογίες. Το μακρύ καπό, οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι, και η τοποθετημένη προς τα πίσω καμπίνα επιβατών διαμορφώνουν τις γνώριμες γραμμές BMW. Όταν είναι κλειστό, το μεταλλικό hardtop τριών τμημάτων σχηματίζει ένα αρμονικό και δυναμικό σχήμα coupe, απαλλαγμένο από κολόνες Β. Όταν η οροφή είναι ανοιχτή, η πλαϊνή όψη της BMW M4 αποπνέει μία αίσθηση πληθωρικής φινέτσας που δεν περιορίζεται ούτε από το σύστημα προστασίας από ανατροπή - που τώρα είναι κρυμμένο πίσω από τα πίσω προσκέφαλα - ούτε από κεραίες (π.χ. για το ραδιόφωνο).

Ανάμεσα στα σχεδιαστικά στοιχεία M που ξεχωρίζουν είναι το θολωτό καπό, οι ζάντες διπλών ακτίνων BMW M, οι εντυπωσιακοί εξωτερικοί καθρέπτες με δύο μπράτσα, 'βράγχια' M με ενσωματωμένα Air Breathers πίσω από τους θόλους των εμπρός τροχών, οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών, και οι γυαλιστερές διπλές απολήξεις εξαγωγής.

Το δυναμικό στυλ συνεχίζεται στο εσωτερικό.
Το εσωτερικό της νέας BMW M4 Cabrio ομοίως δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τους οικογενειακούς δεσμούς της με τις M3 Sedan και M4 Coupe υψηλών επιδόσεων. Για παράδειγμα, μία σειρά εξατομικευμένων στοιχείων εξοπλισμού BMW M προβάλλουν τις υψηλές σπορ φιλοδοξίες του αυτοκινήτου. Μεταξύ αυτών είναι, ειδικά στρογγυλά όργανα Μ με λευκά γραφικά, δερμάτινο τιμόνι Μ με χρωμιωμένο διακοσμητικό και ραφή με χρωματική αντίθεση και επιλογέας ταχυτήτων Μ, διακοσμητικά μαρσπιέ Μ και υποπόδιο οδηγού Μ.

Στάνταρ, οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν τις ανέσεις των ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων μπάκετ, δερμάτινων, σπορ καθισμάτων με ενσωματωμένα προσκέφαλα και οδηγούς ζωνών. Ένα ιδιαίτερο στυλιστικό στοιχείο των εμπρός καθισμάτων της M4 Cabrio είναι το φωτιζόμενο λογότυπο BMW M που ενσωματώνεται στα προσκέφαλα. 


Τα δύο ατομικά πίσω καθίσματα προσφέρουν ομοίως εντυπωσιακά επίπεδα άνεσης και πλευρικής στήριξης, χάρη στις ανάγλυφες έδρες και πλάτες τους. 

4. BMW Individual:

Η BMW M4 Cabrio απευθύνεται κυρίως σε πελάτες για τους οποίους - πέραν των επιδόσεων - η εμφάνιση ενός αυτοκινήτου, η γοητεία της αποκλειστικότητας και, πρωτίστως η 'χλιδή' της cabrio οδήγησης παίζουν σημαντικό ρόλο. Οι πελάτες αυτοί επιθυμούν διακαώς μία κομψή και ξεχωριστή εμφάνιση για το αυτοκίνητό τους. Πέρα από τον στάνταρ και προαιρετικό εξοπλισμό που διατίθεται για τη BMW M4 Cabrio, η ποικιλία της συλλογής BMW Individual προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής του αυτοκινήτου στις προσωπικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη ως προς την άνεση, την πολυτέλεια και το στυλ.

Πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην εξατομίκευση μοντέλων BMW.
Αυτό που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τη δημιουργία 'εξωτικών' μεμονωμένων μοντέλων για προσωπικότητες όπως οι Karl Lagerfeld και Jose Carreras, υπό την ομπρέλα του BMW Individual, έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό στο είδος του τμήμα για την εξατομίκευση μοντέλων BMW. Η σειρά BMW Individual χωρίζεται σε δύο τομείς: BMW Individual Collection και BMW Individual Manufactory.

Το BMW Individual Collection προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία κορυφαίων προδιαγραφών. Ιδιαίτεροι συνδυασμοί χρωμάτων και υλικών ανταποκρίνονται απόλυτα στις επιθυμίες των πελατών με αποτέλεσμα να αποκτούν το αυτοκίνητο των ονείρων τους. Τα χαρακτηριστικά BMW Individual για Μοντέλα M περιλαμβάνουν αποκλειστικό εξοπλισμό και διάκοσμο, σε συνδυασμό με εξαιρετικά υψηλής ποιότητας δερμάτινες εκδόσεις Merino. Αποκλειστική είναι και η γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία συλλογή λαμπερών μεταλλικών αποχρώσεων και τεσσάρων σπορ, matt Frozen μεταλλικών.

Το BMW Individual Manufactory είναι περισσότερο μία φιλοσοφία που παίρνει σάρκα και οστά σε καθημερινή βάση. Αυτή η φιλοσοφία είναι η απόλυτη επικέντρωση στον πελάτη. Εδώ υλοποιούνται ειδικά αιτήματα πελατών BMW πέραν του BMW Individual Collection. Είτε πρόκειται για κάποια εκκεντρική απόχρωση, αντισυμβατικά υλικά ή εξεζητημένες απαιτήσεις, το BMW Individual Manufactory βασίζεται στην εμπειρία και την ποιότητα κατασκευής του για να κάνει κάθε όνειρο πραγματικότητα - με την προϋπόθεση ότι δεν αντιτίθεται στα πρότυπα ασφάλειας, το χαρακτήρα της μάρκας ή τις νομικές απαιτήσεις. 


Το Manufactory επίσης εξελίσσει και ολοκληρώνει ειδικές εκδόσεις, εκθεσιακά αυτοκίνητα και σειρές μοντέλων ειδικές για κάποια αγορά.

Μεταλλικές και ματ αποχρώσεις BMW Individual.
Μία BMW M4 Cabrio με στοιχεία BMW Individual αναγνωρίζεται αμέσως και μόνο από τη διαφορετική εξωτερική της απόχρωση. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από λαμπερούς, μεταλλικούς τόνους και το ιριδίζον, ματ φινίρισμα των Frozen μεταλλικών αποχρώσεων. Όλες οι χρωματικές προτάσεις της σειράς BMW Individual προβάλλουν τη δυναμική και εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα της BMW M4 Cabrio με ξεχωριστή γοητεία και απήχηση.

Μία μεταλλική απόχρωση BMW Individual χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστη λάμψη. Λόγω ειδικών προσμίξεων, η απόχρωση αλλάζει ανάλογα με την πρόσπτωση του φωτός, χαρίζοντας στις επιφάνειες εντυπωσιακό βάθος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Tanzanite Blue. Όπως το πολύτιμο ορυκτό από το οποίο παίρνει το όνομά της, αυτή η μοναδική απόχρωση της BMW Individual αλλάζει από φωτεινό τουρκουάζ σε 'ήρεμο' μπλε σκούρο ανάλογα με την πρόσπτωση του φωτός και τη γωνία από την οποία το βλέπουμε.

Πολυάριθμες επιλογές εσωτερικού διακόσμου.
Το BMW Individual χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια το πιο αποκλειστικό δέρμα που διατίθεται για τα μοντέλα BMW: πολύ απαλό και λεπτό, το λείο δέρμα Merino BMW Individual διαθέτει μοναδική εμφάνιση και αίσθηση. Τα χρώματα των δερμάτινων επενδύσεων και το δερμάτινο ταμπλό ομοίως εγκαινιάζουν νέα πρότυπα. Οι εννέα, ειδικά σχεδιασμένες αποχρώσεις είναι από εντυπωσιακές μέχρι κλασικά κομψές και όπως η δερμάτινη ταπετσαρία BMW Individual με αντίθετη ραφή διατίθενται αποκλειστικά μέσω BMW Individual.

Οι διακοσμητικές λωρίδες BMW Individual χαρίζουν μία εντυπωσιακή πινελιά στο περιβάλλον της καμπίνας, ενώ τα σπάνια πολύτιμα ξύλα δημιουργούν νότες αποκλειστικότητας στο εσωτερικό της BMW M4 Cabrio. 

5. Εξοπλισμός:

Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός και πλείστες προαιρετικές επιλογές για δυναμικό στυλ και αναβαθμισμένη άνεση.

Η νέα BMW M4 Cabrio παραδίδεται από το εργοστάσιο με εξοπλισμό που αναδεικνύει το δυναμισμό και την πολυτέλεια, έννοιες αναπόσπαστα συνδεδεμένες με την προσωπικότητά της. Οι πελάτες μπορούν επιπλέον να επιλέξουν από μία εκτενή γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για να αναδείξουν το δυναμικό χαρακτήρα και να αναβαθμίσουν τα επίπεδα άνεσης του ανοιχτού σπορ μοντέλου.
Εξοπλισμός εσωτερικού και εσωτερικού υπογραμμίζει τις εντυπωσιακές δυνατότητες επιδόσεων του αυτοκινήτου.

Η BMW M4 Cabrio είναι άμεσα αναγνωρίσιμη σαν ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH με σχεδιαστικά στοιχεία όπως το ελαφρύ θολωτό καπό, η ανάγλυφη εμπρός ποδιά με τους τρεις μεγάλους αεραγωγούς, η μαύρη μάσκα με τις δύο μπάρες, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, η πίσω ποδιά με τον ενσωματωμένο διαχύτη και οι τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξαγωγής. Οι πελάτες μπορούν να τονίσουν την αυτοπεποίθηση που αποπνέει το αυτοκίνητό τους με μία ευρεία γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων, μεταξύ των οποίων οι αποκλειστικοί τόνοι της σειράς BMW Individual. Η BMW M4 Cabrio προσφέρεται στάνταρ με 18άρες ζάντες BMW M από ελαφρύ, σφυρήλατο αλουμίνιο (εμπρός άξονας: 9 J x 18, πίσω άξονας: 10 J x 18) με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων (εμπρός άξονας: 255 mm, πίσω άξονας: 275 mm). Προαιρετικά διατίθενται 19άρες ζάντες Μ από σφυρήλατο αλουμίνιο σε Ferric Grey ή Black (εμπρός άξονας: 9 J x 19, πίσω άξονας: 10 J x 19) με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων (εμπρός άξονας: 255 mm, πίσω άξονας: 275 mm).
Για το εσωτερικό, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τέσσερα αποκλειστικά χρώματα για τη στάνταρ δερμάτινη ταπετσαρία υψηλών προδιαγραφών Merino. Πέραν αυτού, η σειρά BMW Individual περιλαμβάνει εννέα ακόμα χρωματικές προτάσεις για μία πιο προσωπική πινελιά. Ο σπορ και δυναμικός χαρακτήρας του εσωτερικού είναι αποτέλεσμα εντυπωσιακού στάνταρ εξοπλισμό όπως το δερμάτινο τιμόνι δύο ακτίνων Μ που περιλαμβάνει λογότυπο Μ, χρωμιωμένο διακοσμητικό και ραφή σε αντίθετη απόχρωση.

Καινοτόμες τεχνολογίες δημιουργούν κορυφαίες επιδόσεις.
Η μεταφορά ισχύος της BMW M4 Cabrio γίνεται μέσω εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, στάνταρ. Προαιρετικά, διατίθεται το επτατάχυτο Double Clutch Transmission M DCT, με το οποίο οδηγός αλλάζει σχέσεις όχι μόνο μέσω του επιλογέα στην κεντρική κονσόλα αλλά και από paddles στο τιμόνι. 

Αυτό το σύστημα μετάδοσης συνδυάζει αποτελεσματικά δύο κιβώτια, το καθένα με το δικό του συμπλέκτη. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές σχέσεων γίνονται χωρίς διακοπή στη ροή ισχύος - και επομένως απαιτούνται μικρότεροι χρόνοι. Χάρη στο Drivelogic, ο οδηγός επιλέγει από διαφορετικά προγράμματα αλλαγών σχέσεων για τη M4 Cabrio, με γνώμονα την άνεση, ή την οικονομία ή το σπορ στυλ στο automatic mode. Η λειτουργία Launch Control που είναι ενσωματωμένη στο M DCT επιτρέπει βέλτιστη επιτάχυνση από στάση.

Το στάνταρ Active M Differential βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση στον πίσω άξονα. Από την άλλη, το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης αντιπροσωπεύει μία νέα εξέλιξη της BMW M GmbH και είναι κρίσιμο στοιχείο στη σχέση οδηγού και αυτοκινήτου. Προσφέρει τα πλεονεκτήματα της αμεσότητας διεύθυνσης και της ακριβούς πληροφόρησης. Με την ενσωματωμένη λειτουργία Servotronic το επίπεδο υποβοήθησης διεύθυνσης προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητα του αυτοκινήτου, προσφέροντας βέλτιστα χαρακτηριστικά σε όλες τις ταχύτητες. Τρεις ρυθμίσεις (COMFORT, SPORT and SPORT+) επιλέγονται μέσω μπουτόν και προσαρμόζουν το επίπεδο υποβοήθησης διεύθυνσης σύμφωνα με τη δεδομένη κατάσταση και τα προσωπικά γούστα του οδηγού.

Η προαιρετική ανάρτηση Adaptive M περιλαμβάνει επίσης COMFORT, SPORT και SPORT+ modes. Η BMW M4 Cabrio εφοδιάζεται στάνταρ με συνθετικά φρένα M , αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν τα αυτοκίνητά τους με ακόμα ελαφρύτερα και πιο αποτελεσματικά carbon κεραμικά φρένα M, που εντυπωσιάζουν με τις χρυσαφί δαγκάνες τους.

Προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού παρέχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση στον οδηγό.
Η BMW M4 Cabrio διατίθεται επίσης με μία μεγάλη ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού και υπηρεσιών mobility στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive, μερικά ήδη γνωστά από τις BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe. Από τα πλέον αξιόλογα είναι το σύστημα Πλοήγησης Professional που προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες, πιο σαφή γραφικά και 3D στοιχεία για απεικόνιση χαρτών, Driving Assistant Plus, που προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση με πεζό ή άλλο όχημα, ευφυή αντιθαμβωτική λειτουργία LED High Beam Assistant και Active Protection με Attention Assistant.

Η προαιρετική Head-Up Display διατίθεται με πρόσθετες λειτουργίες, αποκλειστικές για μοντέλο M, όπως ένδειξη σχέσης κιβωτίου, στροφόμετρο και Δείκτη Βέλτιστης Αλλαγής Σχέσης - Optimum Shift Indicator. 

6. Εμβληματικό μοντέλο:

Σύμβολο οδηγικής απόλαυσης cabrio πάνω από 25 χρόνια.
Η νέα BMW M4 Cabrio βασίζεται σε μία παράδοση 26 χρόνων αφού ένα μοντέλο Cabrio συνοδεύει σταθερά το δίθυρο Coupe της οικογένειας BMW M3 και στις τέσσερις γενιές της.

Πρώτη γενιά: αγωνιστικό αυτοκίνητο με μαλακή οροφή.
Το λανσάρισμα της πρώτης BMW M3 το 1986 στόχο είχε κυρίως να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) εκείνης της εποχής. Για να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτή την περίοπτη αγωνιστική κατηγορία, η BMW έπρεπε να αποκτήσει μία έκδοση του αγωνιστικού αυτοκινήτου βασισμένη σε μοντέλο μαζικής παραγωγής και να κατασκευάσει 5000 αντίτυπα προς πώληση μέσα σε ένα χρόνο. Η BMW M3 προδιαγραφών δρόμου δημιουργήθηκε με γνώμονα κυρίως τις αγωνιστικές απαιτήσεις και αρχικά δεν υπήρχαν σχέδια για ανοιχτή έκδοση. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια αντίστασης, η BMW τελικά ενέδωσε στη μεγάλη ζήτηση των πελατών και το 1988 αποκάλυψε τη BMW M3 Cabrio. Αυτή βασιζόταν στην τετραθέσια BMW Σειρά 3 Cabrio και είχε την ισχύ ενός τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα που αρχικά απέδιδε 143 kW/195 hp. Το 1990, η ισχύς αυξήθηκε στα 158 kW/215 hp με αποτέλεσμα η ανοιχτή M3 να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 239 km/h - κάτι που την ανέδειξε στο παγκοσμίως ταχύτερο τετραθέσιο Cabrio μαζικής παραγωγής εκείνης της εποχής.

Δεύτερη γενιά: εξελίξεις στην τεχνολογία ασφάλειας.
Οι υπεύθυνοι αγωνιστικού τμήματος της BMW- που τώρα έχει μετονομαστεί σε M GmbH - είχαν προγραμματίσει μία πρόσθετη έκδοση Cabrio της δεύτερης γενιάς BMW M3 (που λανσαρίστηκε το 1992) από την αρχή. Βασισμένη στην τετραθέσια Σειρά 3 Cabrio, η BMW M3 Cabrio λανσαρίστηκε το 1994 με μία σειρά καινοτόμων τεχνολογιών ασφάλειας. Για παράδειγμα, τα rollover bars του στάνταρ συστήματος προστασίας από ανατροπή - πίσω από τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων - ενεργοποιούνταν άμεσα εάν διαπιστωνόταν κίνδυνος ανατροπής, ώστε σε συνεργασία με το εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο του παρμπρίζ να προστατέψουν το χώρο επιβατών. Η BMW M3 Cabrio ήταν μόλις 80 kg βαρύτερη από την έκδοση Coupe, αλλά προσέφερε εφάμιλλες, υψηλές επιδόσεις. Το μοντέλο 210 kW/286 hp χρειαζόταν μόνο 6,2 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, δηλαδή μόλις 0,2" παραπάνω από το Coupe. Και μόλις η ισχύς του έφτασε τα 236 kW/321 hp το 1995, το Cabrio μείωσε εντυπωσιακά την επιτάχυνση στα 5,6" (Coupe: 5.5"). Η τελική ταχύτητα παρέμεινε ίδια, στα 250 km/h, με ηλεκτρονικό κόφτη.

Τρίτη γενιά: έμφαση στο σπορ χαρακτήρα.
Την άνοιξη του 2001, σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο αφότου λανσαρίστηκε η τρίτη γενιά της BMW M3, η M GmbH αποκάλυψε την έκδοση Cabrio, η οποία πλαισίωσε το Coupe μοντέλο της οικογένειας. Αυτή ήταν ίδια με τη M3 Coupe μέχρι την κολόνα A, αλλά μία εντυπωσιακή μεσαία γραμμή χάριζε στο ανοιχτό μοντέλο μία ακόμα πιο πληθωρική και δυναμική εμφάνιση. Επομένως, η BMW M3 Cabrio ήταν η πιο 'γραμμωμένη', ευρύχωρη και στιβαρή από οποιαδήποτε BMW M3 μέχρι τότε. Και είχε τα φόντα για να υποστηρίξει αυτή την εμφάνιση. Τα γνώριμα χαρακτηριστικά M όπως ένας υψηλόστροφος, ατμοσφαιρικός κινητήρας 252 kW/343 hp, η τέλεια ρυθμισμένη ανάρτηση Μ, ένα μεταβλητό, μπλοκέ διαφορικό Μ και φρένα υψηλών επιδόσεων Μ ανέδειξαν τη BMW M3 Cabrio σε αθλητή κορυφαίο στο είδος του. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h απαιτούσε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα.

Τέταρτη γενιά: σπορ ένταση και ακρίβεια.
Σε λιγότερο από ένα χρόνο από το ντεμπούτο της τέταρτης γενιάς BMW M3 Coupe και το 4θ Sedan που ακολούθησε λίγο αργότερα, η BMW τάραξε και πάλι τα νερά για τους λάτρεις της cabrio οδήγησης με το λανσάρισμα της BMW M3 Cabrio την άνοιξη του 2008. Ένας οκτακύλινδρος κινητήρας 4.0 L που απέδιδε 309 kW/420 hp - και διατηρούσε περίπου το 85% της μέγιστης ροπής των 400 Nm σε εύρος 6.500 rpm - ικανοποιούσε κάθε επιθυμία για σπορ, δυναμική συμπεριφορά στις στροφές και ξεκούραστα ταξίδια.

Οδηγίες για κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2:
Περισσότερες πληροφορίες για τις επίσημες τιμές επιδόσεων, τις ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων περιλαμβάνονται στην παρακάτω οδηγία: "Leitfaden ϋber Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" (Οδηγία για την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος νέων επιβατικών αυτοκινήτων), που μπορείτε να το προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα εμπόρου, από το Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen και στο σύνδεσμο
http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...