Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η MICHELIN, η BMW και ο Erwan NIGON κερδίζουν το γερμανικό Πρωτάθλημα IDM Superbike

Γερμανικό Πρωτάθλημα IDM (Hockenheim) - Γαλλικό Πρωτάθλημα Superbike (Albi)

Η MICHELIN, η BMW και ο Erwan NIGON κερδίζουν το γερμανικό Πρωτάθλημα IDM Superbike

Η πρώτη προσπάθεια της MICHELIN στο Πρωτάθλημα IDM της απέφερε τον πρώτο της τίτλο σε σε συνεργασία με την συνεργάτιδα εταιρία Van Zon-alpha Technik και τον Γάλλο οδηγό Erwan NIGON που έφερε στην BMW τον πρώτο της Γερμανικό τίτλο σε superbike.

Η μεγάλη εμπειρία της MICHELIN σε αγωνίσματα superbike βοήθησε τους νέους...
οδηγούς της χρονιάς να κερδίσουν με νέες καινοτόμες λύσεις ελαστικών. Οι τεχνολογικές καινοτομίες προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στις επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών με το ίδιο μείγμα γόμας, γρήγορο ζέσταμα, εξαιρετική ακρίβεια και αξιοσημείωτη πρόσφυση ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας της MICHELIN σε αυτούς τους αγώνες όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ κατασκευαστών ελαστικών ήταν πολύ σκληρός.

Η σαιζόν του 2012 σημάδεψε την πρώτη προσπάθεια της MICHELIN IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) που θεωρείται σαν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας. Επιτρέπει ακόμα τον ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ κατασκευαστών ελαστικών και ο στόχος της MICHELIN στην αρχή της χρονιάς ήταν «να βρεί τα πατήματά και να κερδίσει εμπειρία χωρίς να στοχεύει σε ατομικές επιτυχίες ή τίτλους» είπε ο Bertrand ROCH, διευθυντής της συμμετοχής της MICHELIN στους αγώνες. Καθώς η σαιζόν προχωράει όμως η MICHELIN παίζει κεντρικό ρόλο και η πρώτη της νίκη ήρθε στην δεύτερη συνάντηση στο Oschersleben. “Τα αποτελέσματά μας είναι για την ώρα πολύ ικανοποιητικά. Υποδηλώνουν ότι μπορούμε να στοχεύσουμε να τερματίσουμε σε υψηλή θέση στους επόμενους γύρους,” είπε ο διευθυντής της ομάδας Werner DAEMEN.

Από αυτό το σημείο και πέρα η αυξανόμενες προσδοκίες της ομάδας βοήθησαν την MICHELIN και την BMW να κερδίσουν το βραβείο. Το N°7 BMW S 1000 RR του Γάλλου Erwan NIGON τερμάτισε κανονικά και πήρε ακόμα περισσότερες νίκες. Μετά το Oschersleben, κέρδισε και στο Red Bull Ring και εξασφάλισε και Τρίτη νίκη στο Sachsenring. Προκρίθηκε ακόμα και για την on pole position στο Nürburgring.

Αυτά τα αποτελέσματα ώθησαν την Michelin να κάνει μια αλλαγή στην προσέγγισή της και να κερδίσει τον τίτλο.

Το τεχνικό προσωπικό και οι ερευνητές διοργάνωσαν επιπλέον δοκιμές και επιτάχυναν την ανάπτυξη νέων λύσεων για τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν αργότερα μέσα στην χρονιά.

Η προσπάθεια αυτή οδήγησε σε μια νέα γενιά ελαστικών καθώς η γαλλική εταιρία δούλευε πάνω σε νέες αγωνιστικές λύσεις με στόχο να καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος θερμοκρασιών. Η MICHELIN βρήκε ένα προϊόν το οποίο μπορεί να λειτουργεί το πρωί στους 18°C και το μεσημέρι στους 36°C με σκοπό να καλύψουν όλα τα πιθανά σενάρια στους δύο αγώνες του τελευταίου γύρου και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του οδηγού χάρη στην ευελιξία και την ακρίβειά τους.

Αυτά τα προτερήματα ανταμείφθηκαν με σταθερούς χρόνους σε κάθε γύρο από τον Nigon και στις δύο διαδρομές των 21 γύρων.

Οι ικανότητες του ελαστικού αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο στον ταχύτερο γύρο του Erwan κατά ην διάρκεια του πρώτου αγώνα την Κυριακή το πρωί (Lap 9: 1m28.061s). Προοριζόταν για την δεύτερη θέση που σημαίνει ότι και η τέταρτη θέση επαρκούσε για να συγκεντρώσει τους οχτώ βαθμούς που χρειαζόταν στο αγώνα 2 ώστε να διασφαλίσει τον τίτλο.

“Είναι καταπληκτικό!” είπε ο Erwan NIGON μετά. Το να διαγωνίζεσαι σε αυτό το πρωτάθλημα ήταν τεράστια πρόκληση για μένα αλλά πάλεψα όλη την σαιζόν για να κατορθώσω να το κερδίσω. Η υποστήριξη από την ομάδα μου ήταν πολύ σημαντική και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους. Η MICHELIN είναι η δεύτερη οικογένειά μου οπότε αυτό ήταν μεγάλη επιβράβευση για όλους μας.”

Nicolas GOUBERT (Τεχνικός Διευθυντής, Αγωνιστικό τμήμα MICHELIN): “Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτές τις εξαιρετικές επιδόσεις και θα θέλαμε να συγχαρούμε τους συνεργάτες μας στην BMW και την Van Zon-alpha Technik για την στενή και αποδοτική συνεργασία τους σε όλη την διάρκεια της σαιζόν. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει τις εξαιρετικές δυνατότητες του συνδυασμού αναβάτη και ελαστικού που ήταν η αφορμή να μας προσέξουν. Αναπτύξαμε συγκεκριμένες λύσεις για τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε στην Γερμανία όπου οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μας οδήγησαν να δουλέψουμε σε ελαστικά ευέλικτα και ακριβείας με σκοπό να κερδίσουμε τους εκπαιδευμένους σε αγώνες αναβάτες. Η σαιζόν μας έχει διδάξει πολλά και αυτό θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα ελαστικά μας“.

Τέλος, ο τελευταίος γύρος του Γαλλικού Πρωταθλήματος Superbike στο Albi βρήκε τον Sébastien GIMBERT να επιτυγχάνει ακόμα ένα τέλειο σαββατοκύριακο επιτυγχάνοντας την pole position και δύο ακόμα νίκες με επτά δευτερόλεπτα διαφορά. Επιπρόσθετα με τα νέα ελαστικά που είχαν παρουσιασθεί στο Ledenon, η MICHELIN βρήκε μια ευέλικτη νέα λύση που διασφαλίζει ταχύτερο ζέσταμα και ακρίβεια σε μεγαλύτερες αποστάσεις κάτι που εκτιμήθηκε από όλου τους συνεργάτες.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...