Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξανά με την Monster Yamaha Tech 3 ο Cal Crutchlow

Υπέγραψε για έναν ακόμα χρόνο, μετά από σκληρό παζάρεμα..

Ανακοινώθηκε λίγο πριν τα Χρονομετρημένα του Σαββάτου στο Brno: η Monster Yamaha Tech 3 θα διατηρήσει τις υπηρεσίες του 26χρονου Cal Crutchlow και το 2013. Έτσι έχουμε μια ιδιαιτερότητα, καθώς η γαλλική ομάδα θα κατεβάσει αποκλειστικά Άγγλους αναβάτες!

Θυμίζουμε ότι δίπλα στον Crutchlow θα...
αγωνιστεί του χρόνου ο μεγαλόσωμος 21χρονος Bradley Smith, μετακομίζοντας στα MotoGP από την Moto2. Ο Smith έχει διετές συμβόλαιο με την Monster Yamaha Tech 3 από πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Η ανανέωση ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας επιθετικής στρατηγικής από πλευράς του Crutchlow, ο οποίος φέτος έχει 9 τερματισμούς στην εξάδα, ένα βάθρο και βρίσκεται στην 5η θέση της Βαθμολογίας.

Ο φιλόδοξος και εξωστρεφής Αγγλος δεν είχε κρύψει από την αρχή της σεζόν ότι σκόπευε να αγωνιστεί για μια θέση στην εργοστασιακή Ομάδα της Yamaha --στόχο που είχε και ο συναθλητής του Dovizioso. Υποθετικά το θύμα θα ήταν ο «γκαντέμης» Spies, τελικά όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο: το χοντρό παιχνίδι των Rossi και Yamaha έθαψε τα σχέδια και των δύο, στέλνοντας τον Andrea Dovizioso στην Ducati Corse.

Για έναν μήνα ο Crutchlow έμοιαζε χαμένος, ο μόνος όρθιος στο παιχνίδι «μουσικές καρέκλες», όταν όλοι οι άλλοι είχαν ήδη καθίσει... Η πρόταση της Ducati είχε αδρανήσει --λέγεται ότι ο Cal είχε υπογράψει από πριν το Mugello, αλλά έμεινε θαμμένη σε κάποιο συρτάρι του Borgo Panigale. Για λίγο φάνηκε ότι ο Cal θα ήταν μια παράπλευρη απώλεια του παρασκηνίου της μάχης για τον Rossi.

Μετά την υπογραφή του Rossi στην Yamaha, τα περιθώρια στέρεψαν για τον Άγγλο, οπότε έγινε πιο επιθετικός, υιοθετώντας διττή τακτική. Άρχισε να διαδίδει ότι είχε προσφορές από άλλες εταιρείες, ενώ πλησίασε και τον Carmello Ezpeleta, ζητώντας του υποστήριξη για ένα καλύτερο συμβόλαιο με τον Poncharal και την Tech 3.

Όπως φαίνεται, πολύ σωστά ο Cal αναθεώρησε τους στόχους του μέσα στον Αύγουστο, επιζητώντας πλέον την παραμονή του στην Tech3, αλλά με καλύτερο μισθό --ένα επταψήφιο νούμερο αντί του σημερινού εξαψήφιου. Στο κάτω - κάτω έχει φέρει τα αποτελέσματα που τον κατατάσσουν στους 6 καλύτερους φετινούς αναβάτες.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι είχε πράγματι πρόταση από την Gresini Honda, αλλά και από «έναν κατασκευαστή που επιστρέφει στα MotoGP», εννοώντας την Suzuki που έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει κανονικά και πάλι από τη σαιζόν 2014.

Δήλωσαν

Cal Crutchlow: «Είμαι ευτυχής που συνεχίζω με την Monster Yamaha Tech 3 για έναν τουλάχιστον χρόνο ακόμη. Σημειώσαμε φέτος τεράστια πρόοδο και πήραμε μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα και πιστεύω ότι το 2013 θα είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Οι Yamaha και Monster απέδειξαν ότι πιστεύουν σε μένα και μού

έδειξαν πειστικά το πόσο ήθελαν να με κρατήσουν και τού χρόνου. Ηταν κάτι που με κολάκευσε και εκτιμώ ειλικρινά την υποστήριξή τους.»

«Το 2013 θα είναι η 5η μου χρονιά με την Yamaha και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω μαζί τους την καριέρα μου στα MotoGP. Η απόφασή μου σίγουρα επηρεάστηκε από τη σχέση μου με την Tech 3 --ο Herve Poncharal και όλη η ομάδα μου με στήριξαν σε κορυφαιο βαθμό αφότου ήρθα, το 2011.»

«Η Yamaha έφτιαξε φέτος μιαν απίστευτη μοτοσυκλέτα που του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερη. Ελπίζω να τους το ξεπληρώσω με τερματισμούς στο βάθρο, κάτι για το οποίο είμαστε ήδη ικανοί από φέτος.»

Bradley Smith: «Για μένα είναι τιμή η ευκαιρία να ανέβω στα MotoGP με την Monster Yamaha Tech 3 Team. Ονειρευόμουν να γίνω ένας από τους αναβάτες των MotoGP από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου --και η ευκαιρία να εκπληρώσω το όνειρο αυτό με μια τόσο επαγγελματική και επιτυχημένη ομάδα, είναι κάτι το φανταστικό».

«Από τα φετινά αποτελέσματα των Cal και Andrea είναι φανερό ότι οι Tech 3, Υamaha και Monster έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο. Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσει αυτή η επόμενη περιπέτεια της καριέρας μου.»

«Ξέρω ότι η πρόκληση είναι τεράστια, αλλά πιστεύω στις ικανότητές μου και νιώθω ευγνωμοσύνη για τον Herve Poncharal, την Yamaha και την Monster για την εμπιστοσύνη τους... Ήδη γνωρίζω καλά την Ομάδα Tech 3 Team, οπότε η μετακίνησή μου δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά και με τον Cal έχουμε μια καλή σχέση. Πράγμα πολύ σημαντικό γιατί έχω πολλά να μάθω από αυτόν. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να τελειώσω όσο καλύτερα γίνεται τη σαιζόν στην Moto2, πριν οδηγήσω την YZR-M1 στην Valencia.»

Herve Poncharal – Team Manager: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε εξασφαλίσει τους Cal και Bradley για την Ομάδα του 2013. Ο Cal έχει κάνει απίστευτη δουλειά φέτος και είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Είναι γρήγορος αναβάτης, αλλά έχει και μια λαμπερή προσωπικότητα και στόχος μας ήταν εξαρχής να τον κρατήσουμε και του χρόνου, Γνωρίζουμε ότι υπήρξε και σημαντικό ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, οπότε τελικά η υπογραφή του μαζί μας είναι πολύ θετικό αποτέλεσμα.»

«Ο δε Bradley έχει δείξει τις ικανότητές του στην Moto2 και πιστεύω απόλυτα ότι θα τα καταφέρει και στα MotoGP. Σίγουρα αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση, καθώς το επίπεδο των αγώνων εκεί είναι απίστευτα υψηλό. Όμως διαθέτει την κατάλληλη στάση ζωής και την σφοδρή επιθυμία να επιτύχει. Αυτό για το οποίο μπορώ να τον βεβαιώσω, είναι ότι θα τον υποστηρίξω στο 100% προκειμένου να δείξει τι μπορεί.»

«Πιστεύω απόλυτα ότι η σύνθεση της ομάδας είναι η καλύτερη που θα μπορούσαμε να έχουμε για του χρόνου και ότι μπορούμε να τρέφουμε προσδοκίες για το 2013.»
Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...