Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ducati News: Αναβιώνει η “Imola 200” το 2012

Οι διοργανωτές που έχουν σκοπό να αναβιώσουν την εκδήλωση “Imola 200”, σε συνέντευξη τύπου στο εργοστάσιο της Ducati στην Μπολόνια της Ιταλίας, ανακοίνωσαν ένα συναρπαστικό event που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα “Enzo & Dino Ferrari”, στην Imola, από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Ο διάσημος αγώνας της δεκαετίας του '70 δε θα αναβιώσει μόνο ως μια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστικής ιστορίας, αλλά θα αποτελέσει και την...
40η επέτειο της θρυλικής νίκης του Paul Smart το 1972 πάνω σε μια Ducati 750 Imola Desmo.

Η νίκη του Paul Smart και η δεύτερη θέση του Ιταλού teammate του Bruno Spaggiari, αποτέλεσαν μεγάλο ορόσημο στην πλούσια ιστορία αγώνων του Ιταλού κατασκευαστή, δεδομένου ότι άρχισε η επί 40 ετών Δεσμοδρομική επιτυχία των L-Twin, βασιζόμενη στις μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Οι μοτοσυκλέτες της Ducati κυριάρχησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για πάνω από 25 χρόνια, κερδίζοντας 14 παγκόσμιους τίτλους αναβατών και 17 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών, με αναβάτες όπως ο Raymond Roche, ο Doug Polen, ο Carl Fogarty, ο Troy Corser, ο Troy Bayliss, ο Neil Hodgson, o James Toseland, ο Carlos Checa και μετρούν πάνω από 300 νίκες στις πίστες παγκοσμίως.

Οι εορτασμοί για την 40ή επέτειο από την νίκη του P. Smart, ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του φετινού World Ducati Week τον Ιούνιο όταν 65.000 παθιασμένων Ducatisti από όλο τον κόσμο είδαν τον ίδιο τον Paul Smart αυτοπροσώπως στο Misano και παρακολούθησαν μια έκθεση με τα δέκα πιο σημαντικά μοντέλα της Ducati στην ιστορία των αγώνων που στηρίχθηκαν σε μοτοσυκλέτες παραγωγής. Η έκθεση στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Βελγική πίστα “Spa Francorchamps” και επιστρέφει στην Ιταλία για την αναβίωση του event “Imola 200”.

Κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου τριήμερου αγώνων στην Imola, ο Smart θα συνοδεύεται κι από πολλά άλλα διάσημα ονόματα οδηγώντας την 750 Imola Desmo του στην παρέλαση “Ducati Hall of Fame Parade” που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι Ducati μοτοσυκλέτες, ιδιοκτητών αλλά και μελών των DOC – Desmo Owners Club - θα μπορούν να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Η αναβίωση της εκδήλωσης Imola 200 περιλαμβάνει επίσης έναν 4-ωρο αγώνα αντοχής για ιστορικές μοτοσυκλέτες. Στην απίστευτη αυτή εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι θα ξαναζήσουν την μοναδική και συγκινητική ατμόσφαιρα που παραπέμπει στις μνήμες και το πάθος των αγώνων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 και του '80, όταν η Ducati αγωνιζόταν στους αγώνες αντοχής με σειρά μοντέλων όπως η NCR 900, η 600 TT2 και η 750 TT1.

Η τοποθεσία που επελέγη για την συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του event “Imola 200” έγινε στο εργοστάσιο της Ducati στην Μπολόνια. Ο Πρόεδρος της Ducati Motor Holding, Gabriele Del Torchio, καλωσόρισε όλους τους δημοσιογράφους και υπογράμμισε τη σημασία αυτής της ειδικής επετείου για μια εταιρία όπως η Ducati.

Ο Διευθυντής Marketing της Ducati, Diego Sgorbati, μίλησε στη συνέχεια για την κληρονομιά της εταιρείας, τις ιστορικές μοτοσυκλέτες της που κοσμούν το μουσείο της Ducati, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι και στη σύγχρονη εποχή, οι προηγμένες Ducati σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με το ίδιο ακριβώς DNA συνεχίζοντας την παράδοση της εταιρείας παράγοντας μοναδικές μοτοσυκλέτες.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Pietro Benvenuti, Διευθύνων Σύμβουλος της Enzo & Dino Ferrari Imola International Circuit, αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που είχε παίξει η πίστα σε διεθνείς αγώνες επί σειρά ετών και πώς αυτή η εορταστική εκδήλωση επιβεβαιώνει την άμεση σχέση της με την ανάπτυξη και την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

Ο Cristian Jupsin, Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αθλητισμού και διοργανωτής του event, αναγνώρισε την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Ducati και της Γενικής Διεύθυνσης Αθλητισμού, ανακοινώνοντας ότι όλα τα μέλη των DOC που θα κλείσουν ένα εισιτήριο για το Σαββατοκύριακο θα τους δοθεί ένα δεύτερο εισιτήριο δωρεάν.

Κρατήσεις μπορούν να γίνουν απευθείας στη διεύθυνση: en.200miglia.com/node/50

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...