Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Βράβευση του Καλύτερου Τροχονόμου της χρονιάς


Αμφιθέατρο, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Σε μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πραγματοποιήθηκε η «Βράβευση του Καλύτερου Τροχονόμου της χρονιάς» με συμβολή στην Οδική Ασφάλεια για το 2010, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα λεπτό σιγής για τον άδικο χαμό των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ευαγγελινέλη Ιωάννη και Σκυλογιάννη Γεωργίου. Τιμώντας το έργο της Τροχαίας, ...
ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας παρευρέθη στην εκδήλωση τονίζοντας την αξία της συνεργασίας της Πολιτείας με τα Τμήματα Τροχαίας και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για τη μείωση και την εξάλειψη των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας. Ο κ. Βούγιας αναγνώρισε το δύσκολο έργο των Τροχονόμων και προσυπέγραψε τις προσπάθειες που γίνονται από όλους τους φορείς.

Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Γενικός Γραμματέας κος Γρηγόριος Τασούλας, εκ μέρους του Αρχηγείου Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ταξίαρχος κ. Ανδρέας Κορδολαίμης. Παρέστησαν επίσης οι Υποστράτηγοι κ. Χρήστος Καλλίνης, ο κ. Ανδρέας Κατσιμπέρηςκαι άλλοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Στην εκδήλωση παρευρίσκοντο επίσης ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, ο Δήμαρχος Χολαργού/Παπάγου κ. Βασίλης Ξύδης, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Δημήτρης Αλεφαντής, εκπρόσωποι φορέων και Οργανισμών και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κας Βασιλικής Δανέλλη – Μυλωνά, η οποία επικεντρώθηκε στη συνεργασία του Ινστιτούτου με την Τροχαία και τα θετικά αποτελέσματα αυτής. Η μείωση των τροχαίων συμβάντων, η υιοθέτηση διαφορετικής φιλοσοφίας από τους Έλληνες οδηγούς και τα σημαντικά αποτελέσματα που σημειώνονται μέχρι σήμερα όπου έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες της εισήγησής της. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ι.Ο.ΑΣ. με την Τροχαία Αγ. Παρασκευής, η οποία αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό το επιστημονικό ερευνητικό πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το TRL (Transport Research Laboratory) που αποτελεί Σύμβουλοι της Αγγλικής Κυβέρνησης. Για το πρόγραμμα αξιοποιήθηκε το μεταφερόμενο ραντάρ ακριβείας που προσφέρθηκε πριν ένα χρόνο από το Ινστιτούτο, συμβάλλοντας στη μειώσει κατά 70% στα θανατηφόρα τροχαία και 58% στα σοβαρά τροχαία συμβάνταστους οδικούς άξονες που η Τροχαία Αγ. Παρασκευής το χρησιμοποίησε. Τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεση του Ι.Ο.ΑΣ. να πιέσει την πολιτεία για μείωση της φορολογίας του κράνους για τους δικυκλιστές καθώς και των παιδικών καθισμάτων για τα αυτοκίνητα.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κ. Βασίλης Χαλκιάς, έδωσε κατόπιν το βήμα στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ολυμπίας Οδού Λειτουργία Α.Ε.» κ. Κώστα Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε από τη δική του πλευρά τους σημαντικούς τομείς συνεργασίας με την Τροχαία για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια στην Ολυμπία Οδό και τα πολύ θετικά αποτελέσματα αυτής, αφού όπως ανέφερε μετά από 2,5 χρόνια παρουσία της εταιρείας Λειτουργίας, ο άξονας Κορίνθου – Πατρών παρουσιάζει 70% λιγότερα θανατηφόρα ατυχήματα.

Το σημαντικότερο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε στη βράβευση των ανθρώπων που καθημερινά αγωνίζονται για την προστασία της ζωής στους δρόμους, στα πρόσωπα: του Αρχιφύλακα Ζήση Ανδρέα του Τμήματος Τροχαίας Μεγάρων και του Αρχιφύλακα Θεοδώρου Ιωάννη του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης για την άρτια άσκηση των καθηκόντων και την ανεκτίμητη προσφορά τους στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας. Επιπλέον, βραβεύθηκε ο Διοικητής Τροχαίας Αγ. Παρασκευής,κ. Θανάσης Παπακωνσταντίνου από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για τη σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε κατά το Πιλοτικό Πρόγραμμα χρήσης του.

Όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διοργάνωση, το Ι.Ο.ΑΣ. στηρίζοντας τις αρμόδιες Αρχές, υποστηρίζει πιλοτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση των στατιστικών δεδομένων των τροχαίων συμβάντων σε συνεργασία με το TRL/UK & IBS/India στα Τμήματα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής και Χαλκίδας. Η σωστή καταγραφή των στατιστικών δεδομένων είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική διαχείριση για την Οδική Ασφάλεια.

Με το πιλοτικό πρόγραμμα τα Τμήματα της Τροχαίας μπορούν να αξιολογήσουν το συστηματικό αυτό τρόπο καταγραφής και να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες τους όσο αναφορά τα σημεία των περιοχών τους που παρουσιάζουν συχνότητα και αίτια πρόκλησης των συμβάντων.

Με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν, η χρήση των ηλεκτρονικών τεχνικών μέσων αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική με ουσιαστική συμβολή στη μείωση των τροχαίων συμβάντων. Πιστεύουμε η συνέχεια και η επέκταση της χρήσης τους στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω μείωση των τροχαίων σε όλη τη χώρα.
[ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...