Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ;


"Η συγκεκριμένη δημοσίευση κέρδισε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Best Post Awards ‘09 στην κατηγορία Μηχανοκίνηση!"





















Από την αρχαιότητα έως σήμερα...

Πείτε μου τί χρώμα αυτοκίνητο πήρατε να σας πω ποιος είστε! Στην αρχαιότητα οι Αιγύπτιοι θεραπευτές πίστευαν στη δυνατότητα να θεραπεύσουν με τα χρώματα, τη λεγόμενη ως χρωματοθεραπεία: Έτσι, λοιπόν, υπήρχε η αίσθηση και βεβαιότητα ότι το κόκκινο χρώμα είναι αυτό που κυρίως υποκινεί τη διανοητική ενέργεια, το κίτρινο χρώμα υποκινεί τα νεύρα, το μπλε θεραπεύει τις οργανικές αναταραχές όπως τα κρύα και τον πυρετό, κ.λπ.

Ερχόμενοι στην σύγχρονη αντίληψη του θέματος τα εργοστάσια αυτοκινήτων δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και την απαραίτητη σημασία στα χρώματα των νέων μοντέλων που λανσάρουν με σκοπό την πώληση όσο περισσότερων μονάδων μπορούν. Η επιστήμη της Ψυχολογίας έχει και εδώ λόγο αναλύοντας το ψυχολογικό προφίλ των οδηγών ανάλογα με το χρώμα αυτοκινήτου που επέλεξαν, τουτ' έστιν:

Το μαύρο είναι το χρώμα της επιτυχίας, των VIP, των πολιτικών, το κόκκινο είναι επιθετικό και δυναμικό με νεανικότητα, το ασημί ταιριάζει κυρίως σε αθλητικούς ανθρώπους και δίνει σπορ αίσθηση και αεροδυναμική κίνηση στο αυτοκίνητο, το λευκό είναι η πρώτη επιλογή των γιατρών και των οδηγών που αναζητούν αυτοκίνητο για πολλά χρόνια χωρίς πολλές φθορές στο χρώμα...Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσετε εύκολα για το χρώμα του αυτοκινήτου σας με τον/την σύντροφό σας, αφού οι αντιλήψεις και τα γούστα σχεδόν πάντα διαφέρουν!

Το άσπρο και το μαύρο είναι χρώματα που μπορεί κανείς να επιλέξει εύκολα αν δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί ή διάθεση να μπει στο δίλημμα της επιλογής. Πρόκειται για δύο βασικά χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε είδους αυτοκίνητο (σπορ, λιμουζίνα, φορτηγάκι κ.λπ).


"Το Opel Insignia είναι πανέμορφο και στους δύο χρωματισμούς...Είναι ένα αυτοκίνητο που του πάνε όλα σχεδόν τα χρώματα, το μαύρο και το άσπρο όμως περισότερο από κάθε άλλο!"

Σύμφωνα με μια έρευνα του 1999 ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου ταιριάζει και διαφορετικό χρώμα, διαφορετική φιλοσοφία:

SUVs, φορτηγά.
1. Άσπρο
2. Μαύρο
3. Πράσινο
4. Μπλε
5. Ασημί


Αυτοκίνητα συνόλου /ενδιάμεσου-μεγέθους
1. Άσπρο
2. Ασημί
3. Ανοικτό καφέ
4. Πράσινο
5. Μαύρο


Σπορ ή συμπαγή αυτοκίνητα.
1. Ασημί
2. Μαύρο
3. Άσπρο
4. Πράσινο
5. Μπλε

Οι τάσεις των χρωμάτων του αυτοκινήτου ακολουθούν τη μόδα για την διακόσμηση. Κατά την επιλογή του αυτοκινήτου και του χρώματος, όμως, θα πρέπει να εξετάσετε περισσότερο αν σας πάει, από το να ταιριάξει με την ντουλάπα ή τα έπιπλα σας. Βέβαια πολλές γυναίκες επιλέγουν χρώμα αυτοκινήτου -ή και αυτοκίνητο - ανάλογα με τα αξεσουάρ τους! Με την επόμενη αλλαγή αξεσουάρ ή την αλλαγή των τάσεων της μόδας αλλάζουν και αυτοκίνητο!

· Λευκό: Φαίνεται πάντα όμορφο ένα άσπρο αυτοκίνητο: To λευκό είναι το ευκολότερο χρώμα γι'αυτούς που δεν ασχολούνται πολύ. Συνίσταται όχι τόσο σε λιμουζίνες(π.χ. Skoda SuperB) αλλά σε αεροδυναμικά σχήματα (βλ. Opel Insignia, Chevrolet Cruze, Mazda 6 κ.λπ)
· Μαύρο (και άλλα σκούρα χρώματα): Αυτά είναι πιο ευαίσθητα στη ζημιά από τον ήλιο, λόγω μεγάλης απορρόφησης υπεριωδών ακτινών. Τα σκούρα χρώματα είναι και πιο σοβαρά...ταιριάζουν δε σε λιμουζίνες και μεγάλα σε μήκος μοντέλα.
· Κόκκινο: Αυτό παρουσιάζει επίσης ζημιά από τον ήλιο, κρατήστε το αυτοκίνητό σας σε ένα γκαράζ ή έναν σκιερό μέρος όποτε είναι δυνατόν.
· Χρώματα μαργαριταριών (perla): Αυτά είναι δυσκολότερο να επισκευαστούν. Αν πρέπει να βαφτεί κάποιο μέρος, πόρτα, καπό, φτερό, κ,λ,π θα πρέπει να αντιστοιχηθεί και να κοιταχτεί και από τα δύο μέτωπα (πλάγιος τόνος) και δευτερεύουσα γωνία. Οι κουτσουλιές των πουλιών κάνουν μεγάλη ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου σας και θα πρέπει να αφαιρούνται αμέσως με καθαρό νερό.


ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:

Σύμφωνα με έρευανα που πραγματοποίησε η NRMA Insurance, μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία της Αυστραλίας, το χρώμα του αυτοκινήτου σας μπορεί να σας βοηθήσει στην αποφυγή ατυχήματος, ειδικά σε περιπτώσεις χαμηλής ορατότητας (ομίχλη κ.λπ). Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα τα αυτοκίνητα που έχουν φωτεινό ή έντονο χρώμα, κινδυνεύουν κατά 10% λιγότερο να εμπλακούν σε τρακάρισμα κατά την ανατολή και δύση του ηλίου, καθώς και άλλες στιγμές.

Επίσης το κόκκινο αποτελεί ένα ασφαλές χρώμα αυτοκινήτου, ενώ το ασημί δεν είναι και τόσο ακίνδυνο. Όσο αφορά το ασημί, είναι λιγότερο ασφαλές σε σύγκριση με το κόκκινο καθώς το ασημί συνδυάζεται με το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε μια συννεφιασμένη μέρα. Το κόκκινο από την άλλη, δημιουργεί μεγάλη αντίθεση και θεωρείται πολύ ευδιάκριτο χρώμα, γι’αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και σε σήματα αναγγελίας κινδύνου, απαγόρευσης κλπ. Το κίτρινο, το λευκό, το κρεμ και το μπεζ θεωρούνται μαζί με το κόκκινο τα ασφαλέστερα χρώματα αυτοκινήτων, ενώ στην αντίθετη πλευρά το μαύρο, το πράσινο, το ασημί και το μπλε συγκέντρωσαν χαμηλή βαθμολογία όσο αφορά την ορατότητα.

ΠΩΣ Η NRMA ΕΦΘΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ;

Η NRMA φωτογράφισε μια σειρά από αυτοκίνητα διαφόρων χρωμάτων στο ίδιο σημείο κάθε 30 λεπτά από τις 4μμ μέχρι τη δύση του ηλίου, παρατηρώντας πως όσο μειωνόταν το φως τόσο πιο δύσκολο ήταν να διακρίνει κανείς τα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα, ενώ τα ανοιχτόχρωμα ήταν ακόμη ορατά.

Επίσης σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ο συσχετισμός του χρώματος του αυτοκινήτου με την σοβαρότητα του ατυχήματος, καθώς οι αριθμοί δείχνουν ότι ο μέσος όρος του κόστους των επισκευών για τα ανοιχτόχρωμα αυτοκίνητα είναι μικρότερος από αυτόν των σκουρόχρωμων, γεγονός που ενδεχομένως δείχνει ότι τα ανοιχτόχρωμα αυτοκίνητα εμπλέκονται σε λιγότερα σοβαρά ατυχήματα.

Σε κάθε περίπτωση η τελική επιλογή είναι δική σας και φυσικά είναι θέμα γούστου, καλαισθησίας και προτεραιοτήτων!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...