Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλούσια συλλογή διακρίσεων το 2018: Βραβεία για τα επιτυχημένα μοντέλα της Opel

Πλούσια συλλογή διακρίσεων το 2018: Βραβεία για τα επιτυχημένα μοντέλα της Opel

Τα αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά (LCV) Opel χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από ειδικούς και πελάτες, όπως επιβεβαιώνουν τα πολυάριθμα βραβεία που απέσπασαν το 2018. Οι διακρίσεις της χρονιάς κορυφώθηκαν με την ανάδειξη του Opel Combo Cargo σε “International Van Of The Year” και του Opel Combo Life σε “Best Buy Car of Europe 2019”.


Το σερί των διακρίσεων ξεκίνησε τον Ιανουάριο με την ανακοίνωση για το Crossland X που απέσπασε τον τίτλο “Best in Class Car 2017” για την ασφάλειά του στην κατηγορία Β. Βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στο Euro NCAP crash test. Το Opel SUV στέφθηκε επίσης “Car Of The Year” στη Σερβία.

Ακολούθησε ο πρώτος από τους πολλούς τίτλους για το Insignia. Περίπου 15.000 αναγνώστες του Auto Bild and Computer Bild ψήφισαν τη ναυαρχίδα της Opel ως το καλύτερα συνδεδεμένο αυτοκίνητο (“Connected Car”). Χάρη στο σύστημα infotainment Navi 80 IntelliLink με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, ενώ το Vivaro Life απέσπασε επίσης ένα βραβείο στο θεσμό “Connected Car Awards”, στην κατηγορία συνδεδεμένων camper van.

Τα μοντέλα της Opel συγκέντρωσαν επίσης υψηλή βαθμολογία από τους αναγνώστες του Off Road & SUV Magazin. Το Grandland X ψηφίστηκε το καλύτερο “2WD SUV” στα “Off Road Awards 2018”, ενώ το Crossland X κέρδισε την τρίτη θέση στην ίδια κατηγορία. Τα δύο Opel SUV αναδείχτηκαν νικητές και στο θεσμό “Plus X Awards”, μαζί με το Insignia Country Tourer, που απέσπασε δύο ακόμα τίτλους, “Fleet Car of the Year” στην Αυστρία και “Scotland’s 4x4 of the Year”.


Το Insignia Grand Sport σάρωσε τα βραβεία σε πολλές χώρες. Επιλέχθηκε “Family Car Of The Year” σε Πορτογαλία (Observador), Ρουμανία (AUTOpro) και Ηνωμένο Βασίλειο (Auto Express) και Best Large Family Car στα “Carbuyer Best Car Awards”. Η ναυαρχίδα της Opel αναδείχτηκε “Business Sedan of the Year” από το Kilometres Enterprise στη Γαλλία και “Autoflotte Top Performer 2018” στη Γερμανία. Χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες, τα υψηλά επίπεδα άνεσης και την κορυφαία απόδοση, το Insignia διεκδίκησε μία κορυφαία θέση στην κατηγορία του. Σαν αποτέλεσμα, οι ταξινομήσεις Fleet του Insignia αυξήθηκαν κατά 90,5% μέσα σε 12 μήνες.

Δυνατό ξεκίνημα: Το Νέο Combo κερδίζει αξιοζήλευτα, διεθνή βραβεία

Η δημοτικότητα του νέου Opel Combo ανέβηκε στα ύψη από την πρώτη στιγμή. Το van είχε μόλις λανσαριστεί και είχαν ληφθεί οι πρώτες παραγγελίες, όταν κέρδισε το σημαντικότερο βραβείο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων – το “International Van Of The Year”. Η κριτική επιτροπή των εκπροσώπων Τύπου από 25 χώρες επέλεξε το Combo Cargo με 127 βαθμούς – με μεγάλη διαφορά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, Mercedes Sprinter (92 βαθμοί). Τα υψηλά επίπεδα άνεσης και τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης ήταν αποφασιστικής σημασίας για την κατάκτηση της νίκης όπως και το ήπιο λειτουργικό κόστος. Ο CEO της Opel, Michael Lohscheller παρέλαβε το βραβείο στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) στο Ανόβερο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Combo Cargo απέσπασε επίσης τον τίτλο “Light Commercial Vehicle of the Year 2019” στα βραβεία “What Van?” και ονομάστηκε “Light Van of the Year”.

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, το Combo Life (επιβατική έκδοση) επιλέχθηκε “Best Buy Car of Europe 2019” από την έγκριτη επιτροπή AUTOBEST, που εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την άριστη σχέση αξίας/τιμής (value for money) του οχήματος. Το Combo Life επικράτησε μετά από μάχη με πέντε ακόμα διεκδικητές του τίτλου (Citroën C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed και Toyota Corolla).

Οι πελάτες Opel απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα και διατήρηση της αξίας

Αρκετά ακόμα μοντέλα της Opel διακρίθηκαν φέτος σε διάφορες κατηγορίες. Το ADAM ανέβηκε στην κορυφή της κατηγορίας μικρών αυτοκινήτων/αυτοκινήτων πόλης της Έρευνας Ικανοποίησης Πελατών J.D. Power για τρίτη συνεχή χρονιά. Το Insignia Grand Sport ψηφίστηκε νικητής για το 2018 στη μεσαία κατηγορία από το Auto Test. Θέσεις στο βάθρο στις αντίστοιχες κατηγορίες τους κέρδισαν τα Zafira, Corsa και Crossland X (δεύτερη θέση) και το δημοφιλές Astra Sports Tourer (τρίτη θέση).

Η υψηλή ποιότητα και η διατήρηση της αξίας είναι δύο ακόμα άσοι στο μανίκι της Opel, όπως επιβεβαιώνεται από το Opel Zafira, που αναδείχτηκε “Wertmeister” (πρωταθλητής αξίας) για πέμπτη φορά στη Γερμανία. Οι ανεξάρτητοι αναλυτές αγοράς της Schwacke, μαζί με το Auto Bild, αξιολόγησαν το Zafira ως το καλύτερο συμπαγές πολυμορφικό της Γερμανίας με διατήρηση της αξίας του κατά 53,61% μετά από τέσσερα χρόνια και 80.000 km (κατανάλωση καυσίμου NEDC, Zafira Business Innovation 1.6 Direct Injection Turbo 147 kW/200 hp με Start/Stop: στην πόλη 9.0-8.6 l/100 km, εκτός πόλης 6,0-5,8 l/100 km, μικτός κύκλος 7,1-6,8 l/100 km, 164-157 g/km CO2)[1].

Το Opel ADAM είναι επίσης ‘κατά συρροή’ νικητής. Στην αναφορά 2019 TÜV, το στυλάτο Opel αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά «πρωταθλητής» αξιοπιστίας επιδεικνύοντας τον μικρότερο αριθμό βλαβών στη μικρή κατηγορία. Σύμφωνα με την αναφορά, το 91,8% όλων των αυτοκινήτων ADAM περνούν τον πρώτο γενικό έλεγχο με μηδενικά σφάλματα. Το Opel Mokka X αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα: Το 92,2% αυτοκινήτων τριετίας και το 90,5% αυτοκινήτων πενταετίας πέρασαν τον κύριο έλεγχο χωρίς βλάβες.

[1] Μετρήσεις στο κύκλο WLTP που μετατράπηκαν σε τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...