Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Renault αποφάσισε να ρίξει τα ηλεκτρικά Fluence και Kangoo Z.E. στην παραγωγή!


Η Renault ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τελικά στην παραγωγή το αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο sedan της, το Fluence Z.E. αλλά και το επίσης ηλεκτρικό minivan Kangoo Z.E.

Μετά την παρουσίαση του ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν θέμα χρόνου το ηλεκτρικό Renault Fluence να βγει στη γραμμή παραγωγής. Το μοντέλο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος παράγει 94 ίππους και 226 Nm ροπής με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μίας σχέσης. Όταν το όχημα είναι πλήρως φορτισμένο η αυτονομία του διαμορφώνεται στα 160 χιλιόμετρα με την τελική να φτάνει τα 130 χλμ./ώρα. Οι μπαταρίες του συστήματος... αποτελούνται από ιόντα λιθίου και ζυγίζουν 250 κιλά, ενώ είναι τοποθετημένες πίσω από τις πίσω θέσεις. Η φόρτισή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: Είτε από το οικιακό δίκτυο με τη φόρτιση να πραγματοποιείται μέσα σε 6 με 8 ώρες, είτε σε σταθμούς ανεφοδιασμού (διαθέσιμοι από το 2012) με μια γρήγορη φόρτιση των 30 λεπτών. Να σημειωθεί εδώ ότι ήδη έχει αρχίσει να κατασκευάζεται ένα σύστημα (QuickDrop battery switch system) το οποίο θα ενδυναμώνει προσωρινά την ισχύ των μπαταριών ώστε να μπορεί το όχημα να κινηθεί (για περίπου 3 λεπτά) μέχρι τον πλησιέστερο σταθμό ανεφοδιασμού.

Εξαιτίας της τοποθέτησης των μπαταριών στο πίσω μέρος, το μήκος του ηλεκτρικού Fluence είναι πλέον 4.750 χιλ. από 4.620 χιλιοστά της βενζινοκίνητης έκδοσης. Αυτή δεν είναι και η μόνη διαφορά από το βενζινοκίνητο Fluence, καθώς νέας σχεδίασης είναι οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω όπως και τα μπλε φωτιστικά σώματα πίσω (με LED). Μπλε απόχρωσης είναι και τα εμπρός φωτιστικά σώματα, οι προβολείς ομίχλης, το σήμα, ενώ τις διαφοροποιήσεις ολοκληρώνουν οι μαύροι γυαλιστεροί καθρέπτες, τα διακριτικά Z.E. εμπρός και πίσω, οι τροχοί και τα διαθέσιμα χρώματα. Και στο εσωτερικό υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στον πίνακα οργάνων (με το στροφόμετρο να έχει αντικατασταθεί από όργανο κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας) καθώς και στα διακριτικά της έκδοσης στο ταμπλό.




Kangoo Van Z.E.

Το Kangoo Van Z.E. διαθέτει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα μικρότερης όμως απόδοσης από το Fluence (59 ίπποι), ενώ η ροπή παραμένει στα 226 Nm. Οι μπαταρίες (ιόντων λιθίου και εδώ) είναι τοποθετημένες κεντρικά στο κάτω μέρος του οχήματος αφήνοντας με τον τρόπο αυτό άθικτο τον απαραίτητο σε τέτοιου είδους όχημα χώρο φόρτωσης με την αντίστοιχη βενζινοκίνητη έκδοση. Η φόρτιση πραγματοποιείται και εδώ με τους ίδιους τρόπους με το Fluence, ενώ η αυτονομία είναι επίσης ίδια (160 χιλιόμετρα).

Οι διαφορές του Kangoo Z.E. από το αντίστοιχο βενζινοκίνητο μοντέλο εντοπίζονται μόνο στα διακριτικά σηματάκια της εν λόγω έκδοσης εμπρός και πίσω αλλά και στον αντίστοιχο πίνακα οργάνων του ταμπλό.

Η παραγωγή και των δύο αυτοκινήτων θα γίνεται στο εργοστάσιο OYAK της Renault στην Τουρκία. Οι παραγγελίες τους θα γίνονται μέσω διαδυκτίου από το site της εταιρείας www.renault-ze.com με την παράδοσή τους (σε Ευρώπη αλλά και σε χώρες της Νότιας Αμερικής, Ρωσίας και Σιγκαπούρης) να αναμένεται στο πρώτο μισό του 2011.
Wheels & Motors

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...