Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

F1 – Βέλγιο: Ράικονεν – Φισικέλα νικητές!!!


Αν μπορούσε ένας αγώνας να έχει δυο νικητές τότε το σημερινό αποτέλεσμα θα ήταν πιο δίκαιο. Το GP του Βελγίου ήταν αναμφισβήτητα ο πιο συναρπαστικός από τους φετινούς αγώνες.

Ο Κίμι Ράικονεν χρησιμοποιώντας το σύστημα KERS στην εκκίνηση κατάφερε να στρίψει δεύτερος πίσω από το Φισικέλα στη Les Combes. Πίσω τους έγινε χαμός με τους Χάμιλτον, Αλγκουερσουάρι, Γκροζιάν και Μπάτον να συγκρούονται.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα και οδήγησε την κούρσα για τρεις γύρους. Μόλις αποχώρησε ο Ράικονεν όρμησε να περάσει το Φισικέλα:

«Ήξερα ότι έπρεπε να τον περάσω γιατί ήμασταν σε ίδια στρατηγική. Η ευκαιρία ήταν μόλις έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας, γιατί είχε μεγάλη τελική και δεν θα μπορούσα αν δεν τον πέρναγα εκεί. Έμεινα κοντά του στην πρώτη στροφή, τον ακολούθησα κατά πόδας γλίστρησα λίγο στην κορυφή του λόφου στην Eau Rouge αλλά μετά έβαλα KERS και πέρασα μπροστά του. Ήξερα για τη συνέχεια ότι αρκούσε να μην κάνω λάθος».

Για 40 γύρους ο Ράικονεν δεν έκανε λάθος και ο Τζιανκάρλο Φισικέλα. Τον ακολουθούσε κατά πόδας στο ίδιο δευτερόλεπτο. Τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο ανεφοδιασμό μπήκαν στον ίδιο γύρο.

Τίποτα δεν άλλαξε τελικά μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας που βρήκε όλο τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Ο Φισικέλα του ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του αλλά όχι με το αποτέλεσμα καθώς είχε την ταχύτητα να κερδίσει: «Είναι σπουδαίο αποτέλεσμα για μας. Στόχος μας ήταν να πάρουμε κάποιους βαθμούς και οι οχτώ της 2η θέσης είναι σπουδαία νέα, αλλά ήμουν ταχύτερος από τον Κίμι. Με πέρασε λόγω του KERS στην αρχή και στεναχωριέμαι γι’ αυτό γιατί ήμουν ταχύτερός του».

Πίσω από τους δυο πρωτοπόρους δόθηκε μεγάλη μάχη για τους βαθμούς με το Φέτελ να παίρνει την 3η θέση μειώνοντας τη βαθμολογική διαφορά του από το Μπάτον στους 19 βαθμούς ενώ απομένουν ακόμη πέντε αγώνες.

Θρίλερ με το Μπαρικέλο που για 3η φορά φέτος αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του μονοθεσίου του στην εκκίνηση. Ο Βραζιλιάνος έπεσε πίσω είχε και μια επαφή και αναγκάστηκε να αλλάξει στρατηγική. Τελικά τερμάτισε 7ος με τον κινητήρα να καπνίζει ενώ αμέσως μετά πήρε φωτιά. «Είπα ότι προσευχή ήξερα στους τελευταίους γύρους» μας δήλωσε ο Βραζιλιάνος που υπολείπεται 16 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η επόμενη στάση του πρωταθλήματος και τελευταία επί Ευρωπαϊκού εδάφους είναι σε δυο βδομάδες, στο ναό της ταχύτητας, την θρυλική Μόντσα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και λοιπό υλικό του αγώνα από το protothema.gr εδώ.







Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:



Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...