Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tα εγκαίνια του VRT Motorsports Club αύριο Σάββατο! Το πρωτάθλημα ξεκινά

Tα εγκαίνια του VRT Motorsports Club αύριο Σάββατο 20/4/2013!

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου πρόκειται να ξεκινήσουν οι κατατακτήριες για το τουρνουά. Έπαθλο θα είναι η οδήγηση μονοθεσίου F3

Στη συνέχεια θα λάβει χώρα  ο 1ος αγώνας πρωταθλήματος VRT Formula που θα στείλει τους τυχερούς πρωταθλητές που χωρίζονται ηλικιακά σε δύο κατηγορίες  σε πραγματικές πίστες, για να οδηγήσουν μονοθέσια F1 και Formula Renault!



Δείτε την σχετική ανακοίνωση για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος:


Το πρωτάθλημα

Το 1ο Ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας και μοναδικό στην Ευρώπη με απόλυτους εξομοιωτές – μονοθέσια τύπου Formula και απευθείας αναμετάδοση στο internet είναι πλέον πραγματικότητα!!

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι απο 16 ετών και άνω. Το πρωτάθλημα του VRT Formula θα έχει δύο ηλικιακές ομάδες και πιο συγκεκριμένα: η μια ομάδα αφορά στους συμμετέχοντες απο 16-25 ετών, από την οποία θα αναδειχθεί ένας νικητής, ο οποίος θα λάβει το μεγάλο έπαθλο της εκπαίδευσης στην ακαδημία “Virage Racing Academy ” (βλέπε περισσότερα πιο κάτω, καθώς και στην κατηγορία έπαθλο). Η δεύτερη ηλικιακή κατηγορία αφορά στους συμμετέχοντες απο 25 ετών και άνω, απο την οποία ο νικητής θα κερδίσει την εμπειρία οδήγησης με F1 κανονικό μονοθέσιο -V8 Cosworth (3laps F1) και με Opel Lotus (15laps F3) στην πίστα Le Luc en Provence, στο πλαίσιο του μονοήμερου σεμιναρίου Circuit du Var FORMULE 1 course HI-TECH (Semi-automatic gearbox)!!

O χορηγός High Sierra προσφέρει στο μέλος- συμμετέχοντα απο 16-25 της πρώτης ηλικιακής ομάδας που θα καταφέρει να έχει την καλύτερη βαθμολογία στον τελικό του πρωταθλήματος, ένα ολοκληρωμένο εβδομαδιαίο σεμινάριο εκπαίδευσης στην ειδική σχολή εκπαίδευσης αγωνιστικής οδήγησης “Virage Racing Academy ” στην Ισπανία απο την οποία έχουν αναδειχθεί πολλοί από τους σημερινούς επαγγελματίες πιλότους της F1, όπως οι Sergio Perez,Vitaly Petrov,Charles Pic, στην δέυτερη ηλικιακή ομάδα από 25 ετών και άνω προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο εκπαίδευσης και οδήγησης μονοθέσιου formula renault στην πίστα Ricardo Tormo (επίσημη πίστα δοκιμών F1), δίνοντας του την ευκαιρία να τραβήξει τα βλέματα του κόσμου της FORMULA πάνω του!!

Το πρωτάθλημα θα διαρκέσει 8 μήνες και θα διεξαχθεί απο 24/03/2013 εως 30/11/2013.

Διαδικασία πρωταθλήματος

Οι ενδιαφερόμενοι (μέλη & νέα μέλη) μπορούν να λάβουν συμμετοχή καθ΄όλη τη διάρκεια της προκριματικής περιόδου και συγκεκριμένα απο τις 24/3 έως τις 24/10.

Αγωνιστικές Φάσεις

Προκριματική περίοδος: 24/3-24/10

Ημιτελικός: 23/11

Τελικός: 24/11


Ανάδειξη τελικής 12αδας που προκρίνεται στον ημιτελικό:

Η ανάδειξη της τελικής 12αδας που θα πάει στον ημιτελικό αγώνα (23/11/2013) θα γίνει μέσα απο μία διαδικασία διεξαγωγής 12 αγώνων (1αγώνας/πίστα) κατά την προκριματική περίοδο (ανάδειξη 1 οδηγού/αγώνα). Οι 12 οδηγοί κάθε αγώνα θα προκύπτουν απο τους 12 καλύτερους χρονομετρημένους γύρους της κάθε πίστας (αναλυτικά πληροφορίες στο www.vrtformula.gr). Επισημαίνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα καθόλη τη διάρκεια της προκριματικής περιόδου.

Οι χρονομετρημένοι γύροι μπορούν να γίνουν είτε ατομικά είτε μέσα απο αγωνιστικές διαδικασίες, τις οποίες το VRT MOTORSPORTS CLUB έχει δημιουργήσει αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη του



Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του VRT FORMULA www.vrtformula.gr


Αναλυτικά

Σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια των προκριματικών (24/3/2013 έως 23/11/2013) θα ανακοινώνονται οι 12 καλύτεροι χρόνοι για κάθε ηλικιακή ομάδα στο δικτυακό τόπο του πρωταθλήματος www.vrtformula.gr, καθώς και στη σελίδα του VRT Formula στο facebook και στο twitter.

Οι συμμετέχοντες με τους 12 καλύτερους χρόνους κάθε πίστας θα αγωνιστούν σε 2 εξάδες με τη μορφή Shoot Out για να αναδειχθούν οι 12 οδηγοί που θα περάσουν στους αγώνες.

Ο Νικητής απο κάθε αγώνα, αυτόματα θα επιλέγεται για την τελική 12αδα του πρωταθλήματος που θα είναι στις 23/11! Αυτόματα όμως αποκλείεται και από τους προκριματικούς. Μπορεί όμως εφόσον το επιθυμεί να συμμετέχει στην εκάστοτε πίστα, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο σαν practice για να κρατάει επαφή.

Η αντιστοίχιση οδηγού-αυτοκινήτου/simulator θα είναι τυχαία και θα γίνεται ύστερα από κλήρωση, που θα πραγματοποιείται εντός του VRT Formula Club πρίν απο κάθε αγώνα από το Paddock Girl του αγώνα.

Με την έναρξη των ημιτελικών θα υπάρχουν πλέον 12 οδηγοί που θα διαγωνιστούν για να περάσουν 6 στον τελικό και ο νικητής να κερδίσει το έπαθλο έκαστης κατηγορίας.

Τα sessions έχουν οριστεί ως εξής. Ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει στη διάθεση του 12 λεπτά. 3 λεπτά ορίζονται ως χρόνος μετάβασης κτλ. Από τα 12 λεπτά ,τα 2 ορίζονται ως γύρος εξόδου και μένουν 10 λεπτά για 5 με 7 γύρους .

Για την συμμετοχή απαιτείται η συμπλήρωση της ειδικής φόρμας συμμετοχής, η αποδοχή των όρων συμμετοχής και η καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής. Το αντίτιμο θα καταβάλλεται με την προσέλευση του συμμετέχοντα στους χώρους του VRT Club και πριν την έναρξη της αγωνιστικής διαδικασίας. Ο συμμετέχων πρέπει να παρευρίσκεται στον χώρο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την ορισμένη από το σύστημα κρατήσεων ώρα και μέρα συμμετοχής του.

Το αντίτιμο για έκαστη συμμετοχή στους προκριματικούς αγώνες του πρωταθλήματος ανέρχεται στο ποσό των 10€. Οι 12 οδηγοί που θα αναδειχθούν και θα αγωνιστούν στον ημιτελικό και οι 6 που θα αναδειχθούν για τον τελικό δεν καλούνται να υποβάλλουν αντίτιμο για τη συμμετοχή τους στις πιο πάνω αγωνιστικές διαδικασίες.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στους χρονομετρημένους γύρους για τους προημιτελικούς αγώνες όσες φορές θέλουν και σε όλα τα group, όπως αυτά ορίζονται στο πρόγραμμα.
Μόνο οι διαγωνιζόμενοι που έχουν προαχθεί στον ημιτελικο δεν μπορούν να συμμετάσχουν ξανά στην προκριματική αγωνιστική διαδικασία. Έχουν όμως τη δυνατότητα να προπονούνται καθ’όλη τη διάρκεια της περιόδου των προημιτελικών ,με την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου.

Ο διαγωνισμός είναι βασισμένος σε πλατφόρμα εξομοίωσης. Δεν είναι παιχνίδι και στόχο έχει να φέρει πιο κοντά σε νέες ηλικίες ,μέσω της τεχνολογίας την αγωνιστική οδήγηση, με πλήρως οικολογικό χαρακτήρα αλλά και να μεταφέρει στους συμμετέχοντες το πνεύμα του ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας.

 Περισσότερες πληροφορίες βρείτε στο http://www.vrtformula.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...