Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα VW BEETLE διαφορετικό από τ' άλλα!


Ο Ινδός καλλιτέχνης Ηaribaabu Νaatesan (Hari) κατάφερε να μετατρέψει 2805 κομμάτια παλιοσίδερα σε ένα πραγματικού μεγέθους VW Beetle!

Το όλο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με τα ανακυκλώσιμα υλικά που...
συγκεντρώθηκαν μετά την οικολογική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Volkswagen. Ο Hari το ονόμασε “Think Blue Beetle”.

Για την κατασκευή του οχήματος, χρησιμοποιήθηκαν: 800 μπουζί. 200 καπάκια από...
μπουκάλια. 60 mother boards από υπολογιστές. Κασέτες ήχου. Ηχεία. Κουτιά. Πληκτρολόγια. Γραφομηχανές. Και εκατοντάδες άλλα υλικά.

Το ανακυκλώσιμο υλικό συλλέχτηκε από την Volkswagen κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών καθαρισμού που πραγματοποίησε η φίρμα σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Ο Hari εξηγεί την διαδικασία που ακολούθησε για την κατασκευή του δημιουργήματός του. «Κάθε αντικείμενο διαχωρίζεται αναλόγως το σχήμα του. Βλέπω όλα τα αντικείμενα με βάση του σχήμα τους και τις φόρμες που μπορούν να μου δώσουν» εξηγεί ο καλλιτέχνης σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα “The Asian Age”.

Και συνεχίζει : «Με αυτή την λογική το μυαλό μου είναι ανοικτό ώστε να μπορέσω να ενσωματώσω το κάθε αντικείμενο στην μορφή που θέλω και δεν είναι άλλη από αυτήν του Beetle».

Ο Hari έχει χρησιμοποιήσει παλιά ηχεία για τους προβολείς, ένα ποντίκι για λυχνία, τα τάσια προέρχονται από παλιούς δίσκους. «Διαπιστώνεται λοιπόν πως η λειτουργία του αντικειμένου – σκουπιδιού δεν έχει καμία αξία για εμένα και δεν είναι σημαντική για την δουλειά μου. Αφού δουλεύω με την μορφή που έχουν τα αντικείμενα κι όχι με την χρήση που είχαν κάποτε» προσθέτει ο καλλιτέχνης.

Σημαντικό εργαλείο στην δουλειά του Hari αποτέλεσε η ινδική θρησκεία «Mukti», η οποία κάνει λόγο για την μετενσάρκωση. Στοιχείο που μέσω της τέχνης ανάδειξε ο καλλιτέχνης με την επαναχρησιμοποίηση διαφόρων υλικών.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...