Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πειραματικά ελαστικά της Bridgestone

Δοκιμάστηκε στο Brno μια νέα ενδιάμεση γόμα

«Αυτή είναι μια σκληρή γόμα τροποποιημένη έτσι, ώστε να προσφέρει μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες γόμες μας». Στόχος είναι να έρχεται σε θερμοκρασία λειτουργίας σε λιγότερο χρόνο.

Ο πλέον καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη της μηχανοκίνησης είναι η βελτίωση των...
ελαστικών. Μόνο όσο βελτιώνονται τα ελαστικά μπορούν να ανέβουν και οι ιπποδυνάμεις, να αυξηθεί η ασφάλεια και οι χρόνοι να κατέβουν. Και το υπέρτατο εργαστήριο εξέλιξης των ελαστικών δεν είναι άλλο από τους αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η διαρκής εξέλιξη νέων μειγμάτων γόμας από τη αποκλειστική προμηθεύτρια ελαστικών των MotoGP, την ιαπωνική Bridgestone, έφερε στα δοκιμαστικά της προηγούμενης Δευτέρας στο Brno ένα νέο «πειραματικό» λάστιχο που γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στις υπάρχουσες μεσαία και σκληρή γόμα.

Ωστόσο οι συνθήκες στην πίστα ήταν τέτοιες που λίγοι μόνον αναβάτες αποφάσισαν να ξοδέψουν πολύτιμο χρόνο για να δοκιμάσουν τα νέα λάστιχα.

«Τα πειραματικά λάστιχα που παρουσιάσαμε στο τεστ του Brno φέρουν μια νέα γόμα», εξήγησε ο Shinji Aoki, manager του τμήματος Motorsport Tyre Development της Bridgestone.

«Ουσιαστικά πρόκειται για μια σκληρή γόμα που όμως πλησιάζει περισσότερο σε σύνθεση τη μεσαία, και την οποία δημιουργήσαμε προκειμένου να μην υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες γόμες».

«Όμως ο καιρός δεν ήταν ο ιδανικός για τη χρήση σκληρών γομών, οπότε μόλις 3 αναβάτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το νέο λάστιχο κατά τη διάρκεια της δοκιμής των μοτοσυκλετών τους».

«Πάντως η γνώμη τους ήταν πως διέκριναν βελτίωση ως προς τον χρόνο που ζεσταίνεται το λάστιχο, σε σύγκριση με την υπάρχουσα σκληρή γόμα. Ωστόσο για να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία και να μπορέσουμε να τα συγκρίνουμε υπό παρόμοιες συνθήκες με τα υπάρχοντα λάστιχα, θα προσφέρουμε τη νέα γόμα και στις δοκιμές των Honda και Yamaha στην Aragon. Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της δοκιμής θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη για τις δυνατότητες των νέων ελαστικών μας».
Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...