Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης της Fiat S.p.A. 2011

Οι Όμιλοι Fiat και Chrysler ανακοίνωσαν την έκδοση του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης της Fiat S.p.A. 2011.

  • Είναι το πρώτο έτος που ο απολογισμός αντικατοπτρίζει τα κοινά αποτελέσματα πρωτοβουλιών βιωσιμότητας των ομίλων Fiat και Chrysler.
  • Ο απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης αντικατοπτρίζει την κοινή δέσμευση για βιωσιμότητα και πρόοδο σε οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές πτυχές.
  • Επετεύχθη το μέγιστο επίπεδο κάλυψης δείκτη, Επίπεδο Α+, του Ελέγχου Επιπέδου Εφαρμογής Δεικτών (Global Reporting Initiative Application).

Τορίνο, Ιταλία και Auburn Hills, Mich. - Οι Όμιλοι Fiat και Chrysler ανακοίνωσαν σήμερα την έκδοση του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη Fiat S.p.A. Αυτός ο απολογισμός σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι δύο εταιρίες κάνουν αναφορά στα κοινά αποτελέσματα πρωτοβουλιών βιωσιμότητας των ομίλων Fiat και Chrysler.

"Η διαδικασία συγχώνευσης των ομίλων Fiat και Chrysler άρχισε στην πραγματικότητα από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας και υπήρξε μια πολύ φυσιολογική διαδικασία δεδομένων των κοινών αξιών μας και της αποφασιστικότητας να αναπτυχθούμε υπεύθυνα και αρμονικά ως προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες", ανέφερε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat S.p.A. καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chrysler Group LLC. "Η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων και των δύο εταιρειών".

Το θέμα του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι...
"ανοικτός δρόμος" - μια ταιριαστή μεταφορά για το ταξίδι της ανακάλυψης, της πρόκλησης και της συνεχούς βελτίωσης, που οι όμιλοι Fiat και Chrysler ξεκίνησαν μαζί.

Ο Απολογισμός ελέγχθηκε και βεβαιώθηκε από την SGS Italia S.p.A., σύμφωνα με το πρότυπο AA1000APS-2008 και τις οδηγίες του Ελέγχου Επιπέδου Εφαρμογής Δεικτών GRI (Global Reporting Initiative), αποσπώντας το μέγιστο επίπεδο κάλυψης δείκτη, Επίπεδο Α+, επιβεβαιωμένο επίσης από τον Οργανισμό GRI, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις του νέου GRI G3.1. Ο Έλεγχος Επιπέδου Εφαρμογής Δεικτών GRI είναι το πιο διαδεδομένο πλαίσιο αναφοράς για την επίδοση σε περιβαλλοντολογικά, κοινωνικά και άλλα ζητήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο Απολογισμός περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες και τα κατορθώματα του Ομίλου όσον αφορά τη διαχείριση, την καινοτομία, την οικολογική μετακίνηση, την κατασκευή και άλλες διαδικασίες, τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων, καθώς και τις σχέσεις με κοινότητες, το δίκτυο αντιπροσώπων και υπηρεσιών, τους πελάτες και τους προμηθευτές.
Από τα κυριότερα σημεία του απολογισμού είναι τα εξής:

30 σελίδες είναι αφιερωμένες σε λεπτομέρειες σχετικά με τις προσαρμοσμένες δεσμεύσεις των Ομίλων Fiat και Chrysler για το μέλλον σε όλους τους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης.
Πληροφορίες για την πρόοδο που σημειώθηκε ως προς τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων, αξιοποιώντας τις δυνάμεις κάθε εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας της Fiat στην Ευρώπη που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2 ανάμεσα στις εταιρείες με τις υψηλότερες πωλήσεις.
Επιτυχίες με έμφαση στην τήρηση των υψηλότερων διεθνών προτύπων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τα 11 οχήματα του ομίλου Chrysler, που χαρακτηρίστηκαν "Κορυφαία Επιλογή Ασφάλειας για το 2012" από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και για τα 9 οχήματα του Ομίλου Fiat που απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία του Euro NCAP.
Σημαντική πρόοδος στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις διαδικασίες παραγωγής: οι συνολικές εκπομπές για το 2011 ανά αυτοκίνητο παραγόμενο στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης και σφράγισης των Ομίλων Fiat και Chrysler μειώθηκαν κατά 10%, ενώ η κατανάλωση νερού για κάθε παραγόμενο αυτοκίνητο μειώθηκε κατά 18,5% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2010.
Επένδυση €270 εκ. για την υγεία και την ασφάλεια στον χώρο εργασίας, στοχεύοντας στη γενική ευημερία των εργαζομένων.

O Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης της Fiat S.p.A. 2011είναι διαθέσιμος στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...