Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγώνας CIRCUIT 50-180cc

Ο ΜΟΘ διοργανώνει στις 22 Απριλίου 2012 αγώνα τύπου CIRCUIT για μοτοσυκλέτες από 50 – 180cc σε ασφάλτινη πίστα KART στην περιοχή Ν. Ρυσσίου Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες μοτοσυκλέτες θα είναι αποκλειστικά VESPES, SCOOTER και UNDERBONE (ΠΑΠΙΕΣ).

Ο αγώνας γίνεται με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος) και σύμφωνα με τον Αθλητικό νόμο 2725/99 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του. Ο σκοπός του αγώνα είναι να προσελκύσει νέους αναβάτες στον χώρο της Αθλητικής μοτοσυκλέτας και θα έχει τον χαρακτήρα του δόκιμου αγώνα.

 
Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να περάσουν τις απαιτούμενες...

ιατρικές εξετάσεις που προβλέπει η ΑΜΟΤΟΕ και θα είναι ασφαλισμένοι από την Ομοσπονδία. Οι κάτω των 18 ετών (ελάχιστο όριο τα 15 έτη συμπληρωμένα) θα πρέπει να προσκομίσουν δήλωση του Ν.105 και από τους 2 κηδεμόνες τους, ότι τους επιτρέπουν την συμμετοχή στον αγώνα (είτε υπογεγραμμένη επί τόπου στον ΜΟΘ, είτε με το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ)


ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΓΩΝΑ

Πρόεδρος : Χρυσαφούδης Σάκης

Μέλος : Τουμπίδης Θανάσης , Ζιάκος Γεώργιος

Πρόεδρος Α: γωνοδικών Κανίδης Χάρης

Αλυτάρχης : Τρυφωνίδης Κρίτων

Β. Αλυτάρχη : Γκούμας Νίκος

Γραμματεία : Ξερακιάς Μάκης

Τεχνικός έφορος : Σαμολαδάς Χρήστος ,Παρτακιλούδης Στέλιος

Έφορος αποτελεσμάτων : Κάνταρος Σπύρος

Ιατρός αγώνα : ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα Ν.Ρύσιου Θεσσαλονίκης, στο 17ο χλμ Θεσσαλονίκης – Περαίας. Η φορά της πίστας είναι δεξιόστροφη και η μέγιστη ευθεία 170μ.

Σε κάθε κατηγορία θα συμμετέχουν το ανώτερο 30 μοτοσυκλέτες. Οι κατηγορίες θα είναι 7. Τρείς για πάπιες, δύο για scooter και δύο για vespa. Η σειρά εκκίνησης θα γίνει με χρονομετρημένα δοκιμαστικά εκτός της περίπτωσης που δεν βρεθούν οι ανάλογοι πόροι από τις χορηγίες, οπότε θα γίνει με κλήρωση και χειροκίνητη καταμέτρηση αποτελεσμάτων. Η διαδρομή θα ολοκληρώνεται σε 16 γύρους. Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:00πμ . Πριν την εκκίνηση κάθε κατηγορίας θα γίνει ένας αναγνωριστικός γύρος. Από τις 8:30 π.μ. θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά ανά κατηγορία. Το πλήρες χρονοδιάγραμμα του αγώνα θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των συμμετοχών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΤΕΧ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οι κατηγορίες θα είναι οι εξής:

DUCK RACE underbone (πάπιες) 4Τ ημιαυτόματες

Α) 2βάλβιδα και 4βάλβιδα με όριο τα 125cc ( Νορμάλ ) Α

Β) 2βάλβιδα OPEN με όριο τα 150cc Β

Γ) 4βάλβιδα OPEN με όριο τα 150cc Γ

VESPA RACE 2T Βέσπες, λαπρέτες κ.λ.π. με συμπλέκτη

Α) Small Frame (μικρό πλαίσιο) 2χρονα με όριο τα 136cc Ζ

B) Big Frame (μεγάλο πλαίσιο) OPEN (χωρίς περιορισμούς) Η

SCOOTER RACE 2T και 4Τ Σκούτερ αυτόματα

Α) Scooter με όριο τα 90cc Δ

B) OPEN έως 180cc Ε

ΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

DUCK RACE (Νορμάλ-125cc) εξάτμιση, φιλτροκούτι, αμορτισέρ πίσω.

DUCK RACE OPEN, VESPA RACE , SCOOTER RACE

Τα όρια των κυβικών είναι με τα ρεκτιφιέ ή με κιτ μετατροπής (Στα SCOOTER +3% του κυβισμού). Το κάρτερ και το σασί πρέπει να είναι εργοστασιακό.

Επιτρέπεται η αντικατάσταση ή μετατροπή των ηλεκτρικών, καρμπυρατέρ, τροχών (οι εκ κατασκευής διάμετροι πρέπει να παραμείνουν οι ίδιες, π.χ. 17’’ ή 16’’), ανάρτηση πίσω, εξατμίσεις, φρένα. Η εμπρός ανάρτηση μπορεί να αντικατασταθεί με ιδίου ακριβώς τύπου (οι εμπρόσθιες αναρτήσεις με 2 τιμονόπλακες απαγορεύονται). Αντικατάσταση ή μετατροπή στρόφαλου, κεφαλής επιτρέπεται μόνο στην open κατηγορία. Δεν επιτρέπονται slick λάστιχα. Στάθμη θορύβου έως 96db στις 2500 στροφές.

Ιδιαιτερότητες: Μοτέρ με 5 σχέσεις τρέχει στην open κατηγορία. Μοτέρ τύπου TAKEKAWA-DAYTONA-MONSTER κλπ τρέχει στην open κατηγορία. Πλαίσιο μεταποιημένο τρέχει στην open κατηγορία.

Όριο βάρους δεν υπάρχει, υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει σκάφη υπερχείλισης λαδιών, να αφαιρεθούν όλα τα γυάλινα μέρη όπως καθρέπτες, φλάς, φώτα ή να σκεπαστούν με μονωτική ταινία. Πρέπει να αφαιρεθεί το διπλό στάντ, (και το μονό αν εξέχει πολύ) να υπάρχει κάλυμμα στην αλυσίδα και να υπάρχει αυτόνομη εκκίνηση (μίζα ή μανιβέλα).

ΑΝΑΒΑΤΕΣ

Οι αναβάτες υποχρεωτικά πρέπει να φορούν στολή δερμάτινη ολόσωμη. Απαραίτητα, γάντια, μπότες μοτοσυκλετιστικών προδιαγραφών και κράνος με προδιαγραφές EU . Η ένδυση του αναβάτη υπόκειται σε τεχνικό έλεγχο.

Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα για δερμάτινη ολόσωμη στολή μπορούν να χρησιμοποιήσουν στολή διαιρούμενη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι συμμετέχοντες θα είναι ασφαλισμένοι κατά την διάρκεια του αγώνα στην intersalonica με τους όρους της συμφωνίας για τους αγώνες από τη ΑΜΟΤΟΕ. Απαραίτητα γι αυτό είναι ιατρικές γνωματεύσεις από οφθαλμίατρο, ειδικό παθολόγο και από καρδιολόγο. Για την συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητη η ταυτότητα του αναβάτη. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 50€ (30€ ασφάλεια και 20€ πίστα). Οι δηλώσεις υποβάλλονται στον ΜΟΘ από τις 30 Μαρτίου έως 17 Απριλίου. Όσοι θέλουν κράτηση συμμετοχής μπορούν να κάνουν αλλά οφείλουν να την ενεργοποιήσουν τις ημέρες που προαναφέρουμε αλλιώς ακυρώνονται.


ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει από το πρωί 11:00 του Σαββάτου την προηγούμενη μέρα του αγώνα έως το απόγευμα στις 5:00 στον χώρο του ΜΟΘ. Οι αναβάτες είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν την ενημέρωση για τον αγώνα που θα γίνει στον χώρο του ΜΟΘ την ίδια μέρα και ώρα 8:00 το βράδυ. Η παρουσία είναι υποχρεωτική.


Ο συμμετέχων κατά την δήλωση συμμετοχής του γράφει μια δήλωση τεχνικών χαρακτηριστικών της μηχανής τα οποία αν είναι διαφορετικά κατά τον τεχνικό έλεγχο, τότε μεταφέρεται στην αντίστοιχη κατηγορία η αποκλείεται από τον αγώνα και ο οργανωτής δεν έχει καμία ευθύνη. Υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφουν στην μηχανή οι αγωνιζόμενοι σε τρία σημεία τον αριθμό συμμετοχής τους εμπρός και στις δύο πλευρές σε εμφανή σημεία μεγέθους 15Χ20 εκ. για να τις αναγνωρίζουν οι κριτές. Οι αριθμοί πρέπει να είναι μαύροι και φόντο ανά κατηγορία Α άσπρο, Β πράσινο, Γ κίτρινο, Δ άσπρο, Ε πράσινο , Ζ γαλάζιο , Η κίτρινο. Υποχρεωμένοι είναι να κολλήσουν σε σημείο που θα υποδειχτεί το αυτοκόλλητο που θα τους δώσει ο ΜΟΘ.
Σε όλη τη μοτοσικλέτα και στολή μπορούν να έχουν ότι διαφημίσεις θέλουν χωρίς καμία απαίτηση από τον ΜΟΘ.
Τεχνικός έλεγχος θα γίνει και μετά την λήξη του αγώνα.


 
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΙΝΕΣ

Θα μπορούν να γίνουν ενστάσεις έως 15' μετά την λήξη του κάθε αγώνα. Ποινές θα αποδοθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΑΜΟΤΟΕ και την διαιτησία στην οποία συμμετέχει το σωματείο Επισκευαστών Θεσσαλονίκης. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 100€.

ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

Οι συμμετέχοντες, μόλις έρθουν το πρωί του αγώνα, θα περάσουν γραμματειακό και τεχνικό έλεγχο. Συμμετοχή χωρίς αυτούς τους ελέγχους δεν γίνεται δεκτή σε καμμία αγωνιστική διαδικασία (ελεύθερες ή χρονομετρημένες δοκιμές κλπ). Αμέσως μετά την λήξη των δοκιμών μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις και επισκευές. Αν κατά τη διάρκεια του αγώνα υπάρξει πρόβλημα με κάποια μηχανή μπορεί να μπει στα πιτς, και μόνο, για επισκευή.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΗΜΑΙΕΣ

Κατά την διάρκεια του αγώνα οι αναβάτες είναι υποχρεούνται να υπακούουν άμεσα στα σήματα των κριτών. Θ α υπάρχει αναλυτική ενημέρωση (υποχρεωτική) των αναβατών το Σάββατο στα γραφεία του ΜΟΘ.

 
ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα γίνουν μετά την λήξη όλων των σκελών. Κύπελλα θα απονεμηθούν τους 3 πρώτους από κάθε κατηγορία. Όλοι οι υπόλοιποι θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα.


ΠΙΣΤΑ

Μήκος 1261μ. 7 στροφές 90ο

Πλάτος 8-10μ 7 μεσαίες

3 ευθείες 120μ. 1 στροφή 180ο

1 ευθεία 170μ. τάπητας F1

Η τελική διαδρομή θα επιλεγεί από τους διοργανωτές και θα είναι άγνωστη ως την έναρξη του αγώνα.

ΜΟΘ

Ο ΜΟΘ διοργανώνει αυτόν τον αγώνα, ναι μεν για να ικανοποιήσει όλους που ενδιαφέρονται για αυτό το είδος, αλλά και για να φέρει στον οργανωμένο χώρο των αγώνων νέους αθλητές που θα προσχωρήσουν μελλοντικά σε καθιερωμένους αγώνες και θεσμούς. Ο απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κύπελλο ίσως και πρωτάθλημα 50cc – 180cc που αρχικά θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη.

Η προσπάθεια μας αυτή είναι πρωτοποριακή και μοναδική ,γι΄αυτό εκ των προτέρων ζητούμε συγνώμη σε όσους δεν ικανοποιούμε με τον παρόντα κανονισμό . Ελπίζουμε ότι με τις υποδείξεις και ιδέες των ενδιαφερομένων να διορθώσουμε όποιες ατέλειες η παραλείψεις για την επόμενη διοργάνωση.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα πάρουν 3 κουπόνια έκπτωσης της πίστας για να κάνουν δοκιμαστικά σε συγκεκριμένες μέρες έως τον αγώνα.

Ο ΜΟΘ επιφυλάσσεται για πιθανές αλλαγές στον παρόν κανονισμό όσον αφορά τον τρόπο εκκίνησης του αγώνα και την χρονομέτρηση ή μη.

 

Το Δ.Σ. του Μ.Ο.Θ.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...