Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο Mitsubishi Lancer 1.600cc

Η δυναμική, οικογένεια Lancer – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2007- διατίθεται τώρα με το νέο οικονομικό κινητήρα 1.6l MIVEC, συνδυάζοντας τα καλύτερα της Mitsubishi Motors:...

  • Ιπποδύναμη 117ΗΡ
  • Κατανάλωση καυσίμου 5,9 λίτρα/100χλμ
  • Χαμηλές εκπομπών ρύπων CO2 137 γρ/χλμ
  • Χαμηλό επίπεδο θορύβου
  • Προηγμένη μηχανολογία “Project Global”
  • Απαράμιλλη Ιαπωνική αξιοπιστία
  • Έξοχη δυναμική συμπεριφορά
  • Εντυπωσιακή, Ιαπωνική Μοντέρνα σχεδίαση
  • Άψογα αγωνιστικά διαπιστευτήρια

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος κινητήρας του Lancer 1,6l προδιαγραφών EURO 5 προσφέρει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ανταγωνιστικές και μειωμένες εκπομπές ρύπων και εξαιρετικές επιδόσεις που βελτιώνουν περαιτέρω τα επίπεδα της ενεργητικής ασφάλειας. Ο νέος κινητήρας 1,6 λίτρων σε συνεργασία με το 5ταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, που είναι σχεδιασμένο για μείωση των τριβών και καλύτερη λίπανση των κινούμενων μερών, προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση στην αλλαγή ταχυτήτων.

Το Lancer διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ένδειξης αλλαγής ταχυτήτων που συντελεί στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων CO2. Η ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων δείχνει την ιδανική στιγμή για αλλαγή ταχύτητας βάση της ροπής και των συνθηκών οδήγησης.

Επιπρόσθετα, το νέο Lancer διαθέτει το σύστημα Hill Start Assist (HAS), το οποίο διευκολύνει την εκκίνηση σε μια απότομη επικλινή επιφάνεια, αφού αποτρέπει την κύλιση του οχήματος προς τα πίσω. Όταν ανιχνεύσει δρόμο με κλίση, τότε αυτόματα διατηρεί την πίεση πέδησης μέχρι να πατήσετε το πεντάλ του γκαζιού.

Χαρακτηριστικά βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων:

  • Υψηλή ισχύς (117ps):
  •  Εκκεντροφόροι επικεφαλής (DOHC),
  •  4-βαλβίδες ανά κύλινδρο,
  • σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων εισαγωγής MIVEC,
  •  αυλός εισαγωγής υψηλής ροής,
  • Χαμηλή κατανάλωση καυσίμου & CO2:
  • Κατανάλωση καυσίμου 5,9 λίτρα/100χλμ
  •  Χαμηλές εκπομπών ρύπων CO2 137γρ/χλμ
  •  βασικά κινούμενα εξαρτήματα χαμηλής τριβής,
  •  θάλαμος καύσης με αντι-κρουστικά χαρακτηριστικά,
  • ρηχά χιτώνια υδρόψυξης,
  •  ηλεκτρονική πεταλούδα γκαζιού,
  •  σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων εισαγωγής MIVEC.
  • Ελαφρύ βάρος (περίπου 88 kg):
  • αλουμινένιο μπλοκ κυλίνδρων, πολλαπλή εισαγωγής & κάλυμμα κυλινδροκεφαλής από ρητίνη.
  • Συμπαγείς διαστάσεις (Πλάτος: 465 mm x Μήκος: 450 mm x Ύ: 615 mm):
  •  Κυλινδροκεφαλή με μικρή περιεχόμενη γωνία βαλβίδων,
  • μηχανισμός βαλβίδων άμεσης ενεργοποίησης,
  •  Καδένα χρονισμού,
  •  ενσωματωμένα περιφερειακά εξαρτήματα στο μπλοκ κυλίνδρων.

“Generation Control System” (GCS):
Για βελτίωση της οικονομίας καυσίμου, το Lancer εφοδιάζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του συστήματος πέδησης (ή “Generation Control System”) που περιλαμβάνει εναλλάκτη και μπαταρία αυτοκινήτου.

=> Αυτό το σύστημα GCS επιτρέπει την ανάκτηση ηλεκτρικής ισχύος στο φρενάρισμα και την επιβράδυνση για φόρτιση της μπαταρίας.

Καρχαρίες & Αεριωθούμενα
Αεροδυναμικό και τολμηρό, το Lancer λανσάρει τη γνωστή πλέον ‘Μάσκα Μαχητικού Αεροσκάφους. H μάσκα Jet Fighter είναι ενσωματωμένη σε ένα μονοκόμματο εμπρός συγκρότημα (μάσκα + προφυλακτήρας) που κατασκευάζεται από πολυπροπυλένιο, επιτρέποντας στη συνέχεια κάποια face-lifts χωρίς ακριβά νέα καλούπια. Τα μαλακά τμήματα του συγκροτήματος προστατεύουν το καπό από ζημιές σε περίπτωση μικροσυγκρούσεων.


Σφηνοειδές προφίλ
Οι καθαρές, ανάγλυφες επιφάνειες του εμπρός τμήματος εκτείνονται στο προφίλ, με τις δυναμικές κρυστάλλινες επιφάνειες και την ψηλή μεσαία γραμμή. Ξεκινώντας από το πρoτεταμένο ρύγχος, η γραμμή του προφίλ διαγράφει ένα ομαλό τόξο στην οροφή και καταλήγει σε ένα ‘κοφτό’ πίσω τμήμα.

Τοποθετημένη προσεκτικά για να επιτυγχάνει μία αισθητική ισορροπία με το σχετικά ψηλό αμάξωμα, η ψηλή μεσαία γραμμή προσδίδει μία αίσθηση ενέργειας, για τη δημιουργία αντίθεσης με τις επιφάνειες του αμαξώματος και ενός παιχνιδιού φωτός και σκιάς.

Σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό ρύγχος «καρχαρία», το μακρύ μεταξόνιο και το «κομμένο» πίσω τμήμα, η συνολική εντύπωση είναι αυτή μιας φιγούρας που αγκαλιάζει το δρόμο και προδίδει την ευστάθεια του αυτοκινήτου.


Άνεση
Το ταμπλό, είναι κατασκευασμένο από ένα τεχνικό υλικό που χαρίζει στους εμπρός επιβάτες μία αίσθηση ότι προστατεύονται σε ένα άνετο περιβάλλον. Η προσωπικότητα, η λειτουργικότητα και η ποιοτική εμφάνιση αναδεικνύονται χάρη στις λεπτομέρειες των οργάνων και των χειριστηρίων καθώς και στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων. Ο νέος σχεδιασμένος κινητήρας εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου θορύβων προσφέρει στους επιβάτες του Lancer μία απολαυστική οδηγική εμπειρία:

- Τα όργανα παραπέμπουν στα ιταλικά ‘κιάλια’, με ξεχωριστές υποδοχές δύο βασικών μαύρων οργάνων με ασημί πλαίσια, με μία γέφυρα να καλύπτει την κομψή Οθόνη Πολλαπλών Ενδείξεων - LCD Multi-Information Display.

- Δίπλα σ’ αυτό, τονισμένο από ασημί πλαίσιο, το Σύστημα Πολλαπλών Επικοινωνιών της Mitsubishi - Multi-Communication System φέρει συστήματα ήχου, πλοήγησης και άλλες λειτουργίες επικοινωνίας σε θέση εύκολης πρόσβασης για τον οδηγό.

- Το τιμόνι 3-ακτίνων έχει την ίδια ανοιχτή ασημί απόχρωση όπως ο πίνακας οργάνων. Με διάμετρο 380 mm, αυτό το σπορ τιμόνι φέρει δερμάτινη επένδυση (ανάλογα με τα μοντέλα) ενώ η μεταλλική εσωτερική στεφάνη μειώνει τους κραδασμούς.

- Σαν ένα μέτρο προληπτικής ασφάλειας τα χειριστήρια για το ηχοσύστημα και το cruise control (ανάλογα με τα μοντέλα) βρίσκονται στις ακτίνες του τιμονιού, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να τα χρησιμοποιεί χωρίς να αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι. Το hands-free κιτ τηλεφώνου που είναι συμβατό με BluetoothÔ hands-free kit είναι επίσης ενσωματωμένο στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Ασφάλεια
Ικανό στο δρόμο, το Lancer προσφέρει στους επιβάτες του ένα ασφαλές περιβάλλον σε περίπτωση ατυχήματος, διαθέτοντας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα ασφαλείας στην κατηγορία του, το οποίο έχει βαθμολογηθεί με 5 αστέρια από το θεσμό EURO-NCAP.

Πλήρες πακέτο
1. 2 εμπρόσθιους αερόσακους για τον οδηγό και το συνοδηγοί με αισθητήρες επιβατών, και με πίεση διόγκωσης ελεγχόμενη από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.
2. 2 στάνταρ πλευρικούς αερόσακους τοποθετημένους στα εμπρός καθίσματα,
3. 2 πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας,
4. 1 αερόσακο γονάτου οδηγού που ενεργοποιείται στο αρχικό στάδιο μιας σύγκρουσης για προστασία των κάτω άκρων. Περιορίζοντας την κίνηση του κάτω μέρους του σώματος, αυξάνει την αποτελεσματικότητα του προεντατήρα της ζώνης ασφαλείας και του αερόσακου.


Άλλα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας:
- Όλα τα καθίσματα εφοδιάζονται με ζώνες ασφαλείας 3-σημείων ELR.

- Τα χαρακτηριστικά της παραμόρφωσης των πλατών των καθισμάτων και η θέση των προσκέφαλων έχουν βελτιστοποιηθεί στα εμπρός καθίσματα, για μείωση της ενέργειας κρούσης που μεταδίδεται στον αυχένα σε μία οπίσθια σύγκρουση.

- Οι κολόνες των θυρών και τα πλαϊνά τμήματα της οροφής φέρουν απορροφητική επένδυση που μειώνει τα φορτία κρούσης τα οποία δέχονται οι επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης.

- Βάσεις πρόσδεσης παιδικών καθισμάτων διατίθενται για τα συστήματα ISO FIX. Ιμάντες συγκράτησης τοποθετούνται στα πίσω αριστερά και δεξιά καθίσματα, και στο πίσω ράφι για ευκολία.

- Για καλύτερη προστασία των πεζών, ο εμπρός προφυλακτήρας, το καπό και τα φτερά, υιοθετούν δομές που απορροφούν την ενέργεια της κρούσης. Τα στοιχεία αυτά προσφέρουν μία αποτελεσματική ζώνη παραμόρφωσης, χωρίς να επηρεάζεται η αντοχή ή ευελιξία του αμαξώματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...