Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Στο διαδίκτυο θα αναρτάται η ύλη για το δίπλωμα οδήγησης


Σε αναμόρφωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, προχωράει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και για το λόγο αυτό θέτει το συγκεκριμένο θέμα σε δημόσια διαβούλευση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 11 του μηνός, στον ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (www.yme.gr).

Με την αναμόρφωση αυτή, το υπουργείο προσδοκά να επανέλθει η διαφάνεια και η αξιοπιστία του συστήματος, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα χρηματισμού που παρατηρούνται.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο αποτελείται από 4 βασικές ενότητες:...

Η πρώτη ενότητα αφορά την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διαφάνεια της διαδικασίας ανάδειξης νέων εκπαιδευτών οδηγών. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται αύξηση του χρόνου εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων μαθημάτων, έλεγχος των φορέων εκπαίδευσης και δημιουργία φορέα εποπτείας και ελέγχου της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Η δεύτερη ενότητα έχει να κάνει με τη διασφάλιση της ποιότητας και διαφάνειας στην εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών. Για το λόγο αυτό προβλέπεται η εποπτεία του εκπαιδευτικού έργου κάθε σχολής, η καθιέρωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε εκπαιδευτές και ο καθορισμός αυστηρότερων κυρώσεων σε παραβάτες εκπαιδευτές.

Στόχος της τρίτης ενότητας είναι η διασφάλιση της ποιότητας και της διαφάνειας στην εξέταση των υποψηφίων οδηγών με την καθιέρωση τακτικών σεμιναρίων σε παλαιούς εξεταστές και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εξεταστών και η

Τέταρτη ενότητα έχει να κάνει με απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα το υπουργείο υπόσχεται ότι ο υποψήφιος οδηγός θα χρειαστεί μόνο μία επίσκεψη στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η άδεια οδήγησης θα του αποστέλλεται στο σπίτι του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, από σήμερα αναρτάται επίσης στον ιστότοπο του Υπουργείου, η ύλη των βιβλίων για τους υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να τα αγοράζουν.

Συγκεκριμένα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει τα εγχειρίδια:

1. Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων
2. Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών μοτοσικλετών
3. Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών λεωφορείων
4. Θεωρητική εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών φορτηγών και
5. Επαγγελματική οδήγηση λεωφορείου - Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας
Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...