Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Opel ADAM: Το πιο εξατομικευμένο αυτοκίνητο πόλης

Rüsselsheim/Lisbon. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε: στις αρχές του 2013 το νέο Opel ADAM θα διατίθεται στις εκθέσεις των Διανομέων και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στους δρόμους της πόλης. Το κομψό, μικρό αυτοκίνητο πόλης της Opel, ασυναγώνιστο σε δυνατότητες εξατομίκευσης προτίθεται να εντυπωσιάσει τους πάντες στο δρόμο όπως ακριβώς στην παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι του Παρισιού το Σεπτέμβριο - με την αυτοπεποίθηση που αντλεί από μία μοντέρνα, τολμηρή και πολύχρωμη εμφάνιση και τις σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης που κάνουν το κάθε ADAM πραγματικά μοναδικό.

Με το νέο ADAM, η Opel κάνει την είσοδό της στο ραγδαία...
αναπτυσσόμενο life-style κομμάτι της κατηγορίας Α. Με μήκος σχεδόν 3,70 m (πλάτος 1,72 m χωρίς καθρέπτες), το Opel ADAM είναι ένα ευέλικτο και μοδάτο, τρίθυρο όχημα, ιδανικό για αστικά περιβάλλοντα και δυναμική οδήγηση εκτός ορίων πόλης χάρη στις ρυθμίσεις πλαισίου και συστήματος διεύθυνσης που εστιάζουν στην απόλαυση και την ευελιξία. Μέσα στην καμπίνα, το Opel ADAM μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα σε ένα premium περιβάλλον και με ευρυχωρία ασυνήθιστη για μικρό αυτοκίνητο. Το cockpit του ADAM μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τα γούστα του ιδιοκτήτη του χάρη στην πλούσια ποικιλία χρωμάτων, διακοσμητικών, κομψών επενδύσεων οροφής και φωτιστικών εφέ.

Το Opel ADAM προσφέρει επίσης τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες. Με το νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας IntelliLink που ενσωματώνει το smartphone του ιδιοκτήτη στο αυτοκίνητο (Android και Apple iOS) γίνεται το απόλυτα ‘συνδεδεμένο’ μικρό. Άλλα στοιχεία ιδανικά για το φυσικό αστικό περιβάλλον του ADAM είναι νέα γενιά του Park Assist που παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, η Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) και ένα σύστημα διεύθυνσης με “light touch” CITY mode.

Το ADAM υπερέχει από τον ανταγωνισμό στις δυνατότητες εξατομίκευσης και όχι μόνο: με ένα υψηλό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού, προσφέρει επίσης καλύτερη σχέση αξίας/τιμής. Η βασική τιμή για το ADAM με βενζινοκινητήρα 1200 κυβ. εκατ. 51 kW/70 hp είναι 11.500 Ευρώ (συνιστώμενη λιανική τιμή με ΦΠΑ στη Γερμανία). Ακόμα και οι premium τεχνολογίες και οι τεράστιες δυνατότητες εξατομίκευσης είναι προσιτές. Παραδείγματα είναι το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας IntelliLink και η επένδυση οροφής με φωτισμό από 64 λυχνίες LED που δημιουργεί την εικόνα ενός έναστρου ουρανού.

«Το Opel ADAM αντιπροσωπεύει το μοντέρνο αστικό πνεύμα και φέρνει μία απίστευτη αίσθηση ελευθερίας στο δρόμο. Είναι απολαυστικό, διαθέτει απαράμιλλες δυνατότητες στη δημιουργία προσωπικής έκφρασης και συνδυάζει έντονη προσωπικότητα με χαρούμενη διάθεση και ευελιξία. Το ADAM είναι ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε όλους τους νέους στην ηλικία και την καρδιά» σχολιάζει ο αναπληρωτής πρόεδρος Δ.Σ. της Opel, Dr. Thomas Sedran. «Καθώς συνδυάζει συναισθηματική ‘γοητεία’ με την τελευταία λέξη της Γερμανικής μηχανολογίας και ποιότητας, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή μας σε όλη την Ευρώπη».

Γεμάτο ζωντάνια: ADAM, ο νέος παίκτης στο lifestyle τμήμα της μικρής κατηγορίας

Το ADAM έρχεται σε μία εποχή σημαντική για την προϊοντική επίθεση της Opel. Από το 2008, η Opel έχει αναμορφώσει πλήρως τη γκάμα της, ξεκινώντας με το Insignia και συνεχίζοντας με τα μεγάλου όγκου πωλήσεων μοντέλα της, ενώ τώρα κάνει είσοδο ή εγκαινιάζει νέες κατηγορίες της αγοράς: Το Ampera (το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με επέκταση της αυτονομίας), το Mokka (μικρό SUV), το ADAM (μοδάτο μικρό) και το μελλοντικό Cascada (μεσαίο cabrio) αποτελούν όλα τμήμα του τρίτου κύματος αυτού του τεράστιου προγράμματος ανάπτυξης και συμβάλλουν στην επέκταση της προϊοντικής γκάμας Opel.

Αυτή τη στιγμή, η Opel ενισχύει την παρουσία της στις κατηγορίες A και B, που θα περιλαμβάνουν το 3,70 m μήκους ADAM, το 3,74 m Agila, το 4,00 βασικό Corsa, το 4,28 νέο Mokka και το 4,29 m Meriva SUV. Με το μοδάτο ADAM, η Opel ολοκληρώνει τη γκάμα της στην κατηγορία A μαζί με το 5θ Agila. Και ενώ το Agila πείθει με ένα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας και πρακτικά πλεονεκτήματα, το ADAM ξεχωρίζει για τις απαράμιλλες δυνατότητες εξατομίκευσης, τη μυώδη σχεδίαση και την ανώτερη τεχνολογία.

Το ADAM δεν αντιγράφει απλά γνώριμες συνταγές. Παρά το ότι σημαντικοί ανταγωνιστές του στην κατηγορία έλκονται από μία ‘ρετρό’ σχεδιαστική προσέγγιση, το ίδιο παραμένει φρέσκο και τολμηρό. «Το ADAM αποδεικνύει ότι το ρετρό δεν είναι ο κανόνας του παιχνιδιού. Ορίζει σαν βασικές αξίες του την καινοτομία, ευρηματικότητα, εξατομίκευση και ποιότητα» σχολιάζει ο Dr. Thomas Sedran. Πρωτίστως, η μοντέρνα και σύγχρονη εμφάνιση συνδυάζεται με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, το ADAM λανσάρει χαρακτηριστικά που συνήθως προσφέρονται μόνο σε premium μοντέλα της ανώτερης κατηγορίας, όπως επιβεβαιώνεται από την υψηλή ποιότητα κατασκευής του cockpit και τις τεχνολογίες που αυξάνουν την ασφάλεια, άνεση και τον παράγοντα απόλαυσης. Ταυτόχρονα, η Opel διατηρεί την τιμή του ADAM σε προσιτά επίπεδα, με ένα υψηλό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού σε όλες τις εκδόσεις.

Η Opel προβλέπει ότι σχεδόν το 80% των αγοραστών του ADAM θα είναι ιδιώτες, από τους οποίους οι μισοί και πλέον νέοι πελάτες. Το ADAM θα έχει επίσης απήχηση και σαν εταιρικό όχημα (για εταιρίες και επιχειρήσεις) αφού το 20% των πωλήσεων αναμένεται να απορροφάται από το εταιρικό και επαγγελματικό τμήμα της αγοράς. Γενικά, το ADAM θα προσελκύσει πελάτες και των δύο φύλων, νέους στην ηλικία και την καρδιά, με άποψη: θέλουν το αυτοκίνητό τους να εκφράζει το χαρακτήρα τους. Είναι λάτρεις του μοδάτου και της ατομικότητας: δεν ακολουθούν απλά τάσεις, τις δημιουργούν οι ίδιοι και είναι καθοδηγητές κοινής γνώμης (opinion-leaders).

«Με το ADAM, η Opel προσελκύει τους πιστούς πελάτες της που θέλουν ένα μικρό, μοναδικό αυτοκίνητο, και παράλληλα κατακτά νέες ομάδες πελατών που μέχρι πρότινος δεν ‘ανήκαν’ στη μάρκα. Αυτοί ανταποκρίνονται θετικά στο ADAM επειδή είναι αυθεντικό και απλά διαφορετικό από τους ανταγωνιστές του. Οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να συνηθίσουν το αυτοκίνητό τους, αφού το ADAM εκφράζει το χαρακτήρα και το lifestyle του ιδιοκτήτη του» δηλώνει ο Dr. Thomas Sedran.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η επιμέρους lifestyle κατηγορία Α στην οποία ανήκει το ADAM θα αυξηθεί σταθερά τα επόμενα χρόνια. Από το 2000, οι πωλήσεις αυτοκινήτων A με στυλ (μήκους περίπου 3,70 m) έχουν αυξηθεί κατά 30% περίπου και των πολυτελών της κατηγορίας B (μήκους περίπου 4,00 m) πάνω από 110%. Το 2011 σχεδόν 630.000 τέτοια αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη, σε σχέση με τα 450.000 του 2008. Η Opel θέλει να κατακτήσει αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά με το ADAM. Παρατηρείται ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για μικρά αυτοκίνητα στην Ιταλία, η οποία μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη αγορά του ADAM. Άλλες βασικές αγορές για το νέο μοδάτο μικρό της Opel θα είναι η Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Γερμανικής κατασκευής: Από το Eisenach στους Ευρωπαϊκούς δρόμους

Τα βιβλία παραγγελιών για το Opel ADAM άνοιξαν το Σεπτέμβριο, και αναμένεται στις Εκθέσεις των Διανομέων στις αρχές του 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ADAM σχεδιάστηκε/εξελίχθηκε στη Γερμανία – στο Διεθνές Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης του Rüsselsheim – και θα κατασκευάζεται επίσης στη Γερμανία. Η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που έλαβε μία τέτοια απόφαση για μικρό αυτοκίνητο, και η υψηλή αποδοτικότητα του εργοστασίου του Eisenach επέτρεψε την υλοποίησή της. Η Opel εκσυγχρονίζει συνεχώς τις εγκαταστάσεις της στο Eisenach ώστε να πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα. Συνολικά 190 εκατομμύρια Ευρώ επενδύθηκαν στον ξεκίνημα της παραγωγής του ADAM, από τα οποία 120 εκατομμύρια δόθηκαν για το ίδιο το εργοστάσιο. Η επένδυση αφορούσε νέα κτίρια και νέες, προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής. Σύντομα όχι μόνο το Corsa, αλλά και το Opel ADAM θα κατασκευάζεται στην “Made in Germany” γραμμή συναρμολόγησης – αποκλειστικά στο Eisenach.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...