Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενισχύθηκαν οι πωλήσεις καινούριων Ι.Χ.

Του Γιώργου Ανδρή,
εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Για πρώτη φορά μέσα στο 2012 οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καταγράφουν οριακή αύξηση 1,75% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι καθώς διατέθηκαν 5.111 νέα Ι.Χ. έναντι 5.023 οχημάτων. Ωστόσο, η αύξηση στις πωλήσεις δεν προκάλεσε κανένα ευχάριστο συναίσθημα στον κλάδο καθώς όπως επισημαίνουν στην «ΗτΣ» στελέχη της αγοράς: «Οι πωλήσεις του Οκτωβρίου είναι πλασματικές καθώς το 40% των συνολικών πωλήσεων (2.068 Ι.Χ.) αφορούν σε εταιρικά αυτοκίνητα και εκδόσεις πινακίδων σε αυτοκίνητα που δεν έχουν πωληθεί ώστε οι εισαγωγικές εταιρείες να πιάσουν τους στόχους που τους έχουν θέσει τα εργοστάσια.». Όσον αφορά στις αναλυτικές πωλήσεις στην πρώτη θέση βρέθηκε η Opel με 607 αυτοκίνητα και ακολουθούν η Toyota με 594, η VW με 540, η Citroen με 521 και η Nissan με 303 πωλήσεις.

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. καταγράφουν πτώση...
40% καθώς έχουν διατεθεί 50.646 νέα Ι.Χ. έναντι 84.254 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Αν βέβαια κανείς συγκρίνει τις πωλήσεις δεκάμηνου του 2012 με τις αντίστοιχες του 2010 η πτώση που καταγράφει η αγορά ξεπερνά το 62%.

Εκπνέει η απόσυρση
Η απόσυρση παλαιών Ι.Χ. αποτελεί το μοναδικό μέτρο στήριξης της αγοράς αυτοκινήτου, ωστόσο, εκπνέει στις 20 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχιστεί και το 2013. Πάντως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος έως το τέλος Οκτωβρίου έχουν οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ 48.957 Ι.Χ. εκ των οποίων τα 15.109 χωρίς το όφελος της απόσυρσης για τους κατόχους τους και 4.230 φορτηγά εκ των οποίων τα 1.695 δεν έχουν όφελος για τους πρώην κατόχους τους. Σε σχέση με το 2011 η απόσυρση παλαιών Ι.Χ. με όφελος κατά τη διαδικασία αντικατάστασής τους καταγράφει πτώση 22,1% στα Ι.Χ. και αύξηση 26,3% στα φορτηγά.

Κατάρρευση στα έσοδα
Εκτός στόχων έχουν τεθεί τα κρατικά έσοδα από τον κλάδο του αυτοκινήτου και ειδικότερα από τα Τέλη Ταξινόμησης. Μάλιστα σύμφωνα με τα δελτία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2012 τα έσοδα από τα Τέλη Ταξινόμησης στο εννίαμηνο καταγράφουν πτώση 51,8% καθώς ανήλθαν σε μόλις 38 εκατ. ευρώ όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ήταν 79 εκατ. ευρώ. Οσον για το 2012 οι εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για έσοδα 47 εκατ. ευρώ από το Τέλος Ταξινόμησης ενώ το 2011 ανήλθαν σε 100 εκατ. ευρώ... Πριν λίγα χρόνια βέβαια τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης στα Ι.Χ. ξεπερνούσε κατά το πολύ το 1 δισ. ευρώ!

Πηγή imerisia.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...