Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η απόλυτη καθίζηση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου σε...νούμερα! Διαβάστε αναλυτικά...



Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, όπως άλλωστε και η οικονομία στην χώρα μας, παρουσιάζει πλήρη καθίζηση με θεαματικά χαμηλά νούμερα πωλήσεων που παραπέμπουν 2-3 δεκαετίες πίσω...Η εξαθλίωση του κοινωνικού ιστού με τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας και την συνεχώς αυξανόμενη φορολογία δεν είναι δυνατόν να αναχαιτιστεί από τις σημαντικές προσφορές που δίνουν οι εισαγωγικές εταιρείες αλλά και από το όφελος της κρατικής απόσυρσης που, τουλάχιστον, μέχρο το τέλος του 2012 θα συνεχίσει να ισχύει. Τα αποτελέσματα των πωλήσεων αποτυπώνονται σε νούμερα στην παρακάτω στατιστική πληροφορία που συγκεντρώσαμε από δύο διαφορετικές πηγές: Τόσο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, όσο και από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. Διαβάστε και...τα συμπεράσματα δικά σας:



Εξάλλου σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων έχουμε την παρακάτω στατιστική πληροφορία:

H Ελληνική αγορά οχημάτων: Σεπτέμβριος 2012

Επιβατικά αυτοκίνητα
Καινούργια: Η ραγδαία πτώση στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων, συνεχίστηκε και το Σεπτέμβριο του 2012 αφού ταξινομήθηκαν μόλις 3.463 επιβατικά αυτοκίνητα, 48,5% λιγότερα σε σχέση με...
τον αντίστοιχο μήνα του 2011 (6.718 ταξινομήσεις).

Ελαφρά φορτηγά (μικτού βάρους ως 3,5 τόνους)
Καινούργια: Οι ταξινομήσεις των ελαφρών φορτηγών του περασμένου Σεπτεμβρίου έφτασαν τις 224 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τις 461 ταξινομήσεις του αντίστοιχου μήνα το 2011 (-51,4%).

Φορτηγά (μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους)
Καινούργια: Το Σεπτέμβριο του 2012 ταξινομήθηκαν μόλις 19 μεσαία και βαρέα φορτηγά, σημειώνοντας πτώση 52,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 (40 οχήματα).
Σημειώνεται, επίσης, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων συνεχίζει να καλύπτεται από εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα. Τα καινούργια εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου, διατηρώντας υψηλό το μέσο όρο ηλικίας των μεσαίων και βαρέων φορτηγών στη χώρα μας, με όλα τα προβλήματα οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που συνεπάγεται ο υπέργηρος στόλος.
Λεωφορεία
Καινούργια: Το Σεπτέμβριο του 2012 ταξινομήθηκαν 4 λεωφορεία, έναντι 5 τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σημειώνοντας πτώση 20%.
Μοτοσυκλέτες (άνω των 50cc)
Καινούργιες μοτοσυκλέτες: Οι ταξινομήσεις μοτοσυκλετών το μήνα Σεπτέμβριο έφτασαν τις 2.807 μονάδες, τιμή μειωμένη κατά 37,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 (4.482 ταξινομήσεις).


 Για να δείτε τα αυτοκίνητα που "πούλησαν" περισσότερο ανά κατηγορία πατήστε εδώ...
ΠΗΓΕΣ ΜΑΣ
[statistics.gr, seaa.gr]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...