Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στις Σέρρες ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Tout Terrain Trophy

Η 5η μέρα του Serres Cross Country Rally Raid ήταν και η τελευταία για τον καλύτερο και μεγαλύτερο αγώνα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα! 222 χιλιόμετρα, 2 ειδικές διαδρομές, πολύ κέφι και αρκετή κούραση, αλλά όχι όση τις προηγούμενες ημέρες.

Το επίπεδο της οργάνωσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, εντυπωσιάζοντας και τους πιο έμπειρους αγωνιζόμενους από το εξωτερικό που συμμετέχουν σε ανάλογους αγώνες και διοργανώσεις, αφού ομολόγησαν πως οργανωτικά το Serres Rally ξεπερνούσε κατά πολύ αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, και συνολικά κερδίζει σε συγκρίσεις μαζί τους!

Ο γύρος του Λαϊλιά ήταν και είναι πάντα μια εμπειρία, και ταχύτερος όλων στην ειδική ήταν ο ...
Andrea Cosentino με ΚΤΜ 450 ΕΧC που άφησε πίσω του 6 λεπτά τον Christian Pastori μειώνοντας σημαντικά την μεταξύ τους διαφορά στη μάχη της νίκης! Τρίτος ήταν ο Sandro Calesini KTM 530 ΕΧC, ενώ ο Josef Machacek με το εντυπωσιακό του buggy των 954cc από κινητήρα Honda Fireblade ακολούθησε με εντυπωσιακή οδήγηση! Ο Μιχάλης Μπισμπιρούλιας με Honda CRF 450 ήταν ο πρώτος από ελληνικής πλευράς, ακολουθούμενος από τον Ανδρέα Γκλαβά με ΚΤΜ 500EXC και τον Ζήκο Μπαφέτη με Gas Gas EC 300.

Tο Serres Rally 2012 ξεκίνησε με ένα πανηγυρικό πρόλογο με την Super Ειδική Διαδρομή στην περιοχή της Ραχωβίτσας. Η 2η ημέρα ήταν ουσιαστικά και η πρώτη μεγάλη μέρα του αγώνα με τις 3 ειδικές διαδρομές. Συνολικά 320 χιλιόμετρα, στα καλύτερα μέρη που υπάρχουν στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Κερκίνη. 65 χιλιόμετρα μέχρι το Σιδηρόκαστρο, 80 χιλιόμετρα πάνω στο Μπέλλες με απίθανη θέα προς την Δοϊράνη και 90 σχεδόν χιλιόμετρα πάνω στα χρυσά χώματα στα Κρούσια αγναντεύοντας την Κερκίνη κούρασαν τους αγωνιζόμενους αλλά και τους πρόσφεραν απίθανες αγωνιστικές στιγμές.

Η μαραθώνια ειδική διαδρομή των 300 χιλιομέτρων χαρακτήρισε την 3η ημέρα του αγώνα. Τέσσερις ορεινοί όγκοι, και πάνω από 20 χιλιόμετρα συνεχούς υψομετρικής διαφοράς, απ’ άκρη σ’ άκρη του Νομού Σερρών, από το Μενοίκιο έως το Άγκιστρο, και από την Φαιά Πέτρα έως το Λαϊλιά. Δύσκολη και απαιτητική ημέρα, που έφτασε αρκετούς οδηγούς στα όριά τους, διαχώρισε τους γρήγορους και δυνατούς οδηγούς, ενώ οι διαφορές άρχισαν να μεγαλώνουν.

Η 4η μέρα του Serres Rally Raid θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη των αναβατών για τις φανταστικές διαδρομές που πρόσφερε. Ένας αγώνας χωρίς προηγούμενο, μια διαδρομή με κάθε είδους τερέν, τρεις σπουδαίες ειδικές διαδρομές, πανέμορφες και απαιτητικές, που περνούσαν από το Καρά Ντερέ της Ροδόπης, το Λιβαδερό της Δράμας και την Ορεινή του Λαϊλιά!

Η τελευταία ειδική διαδρομή πήγε σε ελληνικά χέρια με τον Βασίλη Σιαφαρίκα να κερδίζει την πρώτη του ειδική σε Rally Raid! H 5ήμερη εμπειρία που απέκτησε σε συνδυασμό με την δεδομένη ταχύτητά του έκανε την διαφορά!

Συνολικά, η νίκη την 5η μέρα πήγε στον ιταλό Andrea Cosentino που όμως δεν κατάφερε για μόλις ένα λεπτό να κερδίζει στην γενική κατάταξη τον Christian Pastori με Sherco 4.5i που στέφθηκε νικητής του Serres Rally 2012! Έπαιξε αναμφισβήτητα και η τύχη το ρόλο της, καθώς τελικά ο Cosentino δεν κατάφερε να ανατρέψει την διαφορά των 14’ από ποινές ταχύτητας την πρώτη ημέρα!

Συνολικά, η 3η θέση της γενικής πήγε στον Marco Grandini με KTM 530 EXC λίγα μόλις λεπτά μπροστά από τον Βασίλη Σιαφαρίκα με το αδύναμο τετράχρονο Honda CRF 250 που ήταν και 1ος Έλληνας. Ο Άγγελος Παντελίδης τον ακολούθησε πολύ κοντά με το παλιό του ΚΤΜ 520 EXC, κάνοντας έναν τέλειο αγώνα ξορκίζοντας τις ατυχίες!

O Sandro Calesini με ΚΤΜ 530 EXC τερμάτισε τελικά 6ος, αργώντας πολύ στην τελευταία ειδική λόγω διαλυμένου mousse στο ελαστικό του, διαλαλώντας όμως περίτρανα ότι ήταν ο καλύτερος αγώνας που έχει συμμετάσχει – άποψη που συμμερίστηκαν όλοι οι ξένοι αναβάτες που συμμετείχαν!

Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου πάλεψε με τις ατυχίες της για να βγει νικήτρια και πάλι στην κατηγορία γυναικών. Η κατηγορία GPS είχε πρωτοπόρο τον Δανιήλ Τσομίδη με Can Am Outlander 800, με τον Γιάννη Ιωαννίδη πάνω στο ΚΤΜ 400 του να ξεπερνά πολλές προσδοκίες, ενώ στην παρέα προστέθηκε και ο Νίκος Καρατζιός για να πλαισιώσει το βάθρο των νικητών!
Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...