Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο πρόσωπο της Husaberg 2013

Το νέο πρόσωπο της Husaberg 2013

Η Husaberg - η απόλυτη μοτοσυκλέτα ENDURO - παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά 2013, προσθέτοντας στη γκάμα της 2 ακόμα 4-χρονες μοτοσυκλέτες, την FE 250 και την FE 350.

Με την εντελώς νέα και διευρυμένη γκάμα μοντέλων, η Husaberg είναι ο κατασκευαστής που διαθέτει το πλήρες φάσμα enduro μοτοσυκλετών, ενώ ο χαρακτηρισμός «PURE ENDURO» δηλώνει...
την εξειδίκευσή της στο Enduro και εξασφαλίζει ότι, κάθε λεπτομέρεια των νέων μοντέλων είναι σχεδιασμένη για τη βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας είτε σε συνθήκες αγώνα, είτε σε off-road εξορμήσεις στην άγρια φύση.

Τα μοντέλα



FE 250: Το πρώτο 4-χρονο μοντέλο 250cc από τη Husaberg. Γρήγορο, ευέλικτο και ευκίνητο. Η FE 250 μπορεί να είναι μικρή, δεν υστερεί όμως καθόλου σε δύναμη.

FE 350: Μία επιστροφή στην πρώτη γραμμή της Husaberg. Το 1991, η FE 350 ήταν το δεύτερο πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της. Ο τέλειος συνδυασμός δύναμης, αντοχής και απίστευτης οδηγικής απόλαυσης.




FE 450: Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τις 4-χρονες μοτοσυκλέτες, άριστα προσαρμοσμένη σ΄έναν ελαφρύ και ευέλικτο σκελετό. Ο καινούργιος, συμβατικός κινητήρας είναι κατά 2 κιλά ελαφρύτερος. Έτσι, η FE 450 διατηρεί δίκαια τον τίτλο της πιο ευέλικτης μοτοσυκλέτας enduro 450cc.





FE 501: Η επιστροφή ενός θρύλου που ξεκίνησε με τη Husaberg FE 501 το 1989. Η νέα FE 501 ανταποκρίνεται τέλεια σ΄αυτό που αντιπροσωπεύει το όνομα Husaberg: τέλειες επιδόσεις, χωρίς συμβιβασμούς.







TE 125: Το Enduro μπορεί να είναι πολύ εύκολο! Η TE 125 είναι ο άριστος συνδυασμός του ισχυρότερου κινητήρα με χαμηλότερο βάρος και λιγότερα κυβικά. Είναι η βέλτιστη αγωνιστική μοτοσυκλέτα για τους νέους οδηγούς του enduro.

TE 250: Δεν είναι απαραίτητο να έχεις 4-χρονο κινητήρα για να συμμετέχεις στην κατηγορία E2. Η TE 250 είναι η πιο προφανής απόδειξη γι αυτό. Με ένα ζωηρό κινητήρα ακόμα πιο δυναμικών επιδόσεων και τον εντελώς νέο σκελετό, η TE 250 δε φοβάται καμία πρόκληση.

TE 300: Ακόμα πιο βελτιωμένος κινητήρας και νέος σκελετός για την TE 300 που γίνεται τώρα πιο δυνατή και ευέλικτη. Με ασυναγώνιστη σχέση ισχύος/βάρους είναι η «απόλυτη enduro μοτοσυκλέτα» για απαιτητικές καταστάσεις, όπως απέδειξε με τον πιο προφανή τρόπο ο Graham Jarvis.





Ο σκελετός

Ξεκινώντας από το νέο πλαίσιο και το υποπλαίσιο «πολυαμιδίου», που φιλοδοξεί να είναι το υλικό του μέλλοντος, και συνεχίζοντας με τον καινούργιο σκελετό και τα πιρούνια κλειστού φυσιγγίου 4-θαλάμων αποκλειστικής τεχνολογίας της WP, έχουμε μια απόλυτα «νέα» μοτοσυκλέτα.

Με διπλό σωληνωτό κεντρικό πλαίσιο από ελαφρύ χρωμιο-μολυβδαίνιο εντυπωσιάζει για την υψηλή στρεπτική ακαμψία, την ακρίβεια των χαρακτηριστικών στις στροφές, την πολύ καλή ευστάθεια και, την υποστήριξη της πίσω ανάρτησης με απορρόφηση των κραδασμών του πίσω τροχού χάρη στη μειωμένη διαμήκη ακαμψία.

Το νέο υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο με fiberglass πολυαμίδιο και χρησιμοποιείται τώρα και στα 2-χρονα μοντέλα. Αποτελείται από τρία τεμάχια που συνδέονται μεταξύ τους με βίδες. Αυτή η νέα κατασκευή εξασφαλίζει μέγιστη αντοχή με ελάχιστο βάρος. Εκτός από την εφαρμογή πολλών ηλεκτρικών εξαρτημάτων, η δεύτερη γενιά του υποπλαισίου πολυαμιδίου έχει εργονομικά τοποθετημένες λαβές, προστατευμένες από τη λάσπη για εύκολους ελιιγμούς της μοτοσυκλέτας κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η εργονομία είναι ο απόλυτος στόχος για το enduro. Έτσι, οι νέες μοτοσυκλέτες διαθέτουν μια πολύ λεπτή σέλα και αεροδυναμικό σχεδιασμό του ρεζερβουάρ. Τα περιφερειακά πλαστικά και το ρεζερβουάρ λειτουργούν ως εξαιρετικά σημεία επαφής μεταξύ αναβάτη και μηχανής και δίνουν στη νέα γενιά μια μοναδική, μοντέρνα εμφάνιση.

Με τα νέα πιρούνια κλειστού φυσιγγίου 4-θαλάμων από την WP, η Husaberg συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο του ηγέτη, όσον αφορά την ποιότητα των αναρτήσεων και το επίπεδο του εξοπλισμού. Η αποκλειστική τεχνολογία της WP στο πιρούνι 4-θαλάμων εξασφαλίζει απόλυτη και σταθερή απόκριση της απόσβεσης στην πλήρη διαδρομή του ελατηρίου σε χαμηλότερο βάρος απ΄ότι σε άλλα συμβατικά συστήματα κλειστού φυσιγγίου. Επιπλέον, η προοδευτικότητα της απόσβεσης, μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά. Το νέο πιρούνι είναι εντυπωσιακά εύχρηστο, καθώς η ρύθμιση της απόσβεσης της συμπίεσης και της επαναφοράς γίνεται στο πάνω άκρο του πιρουνιού.

Όπως είναι φυσικό, όλα τα μέρη των νέων μοντέλων έχουν βελτιωθεί και εξελιχθεί περαιτέρω.







Συγκεκριμένα:

- Κάθε μοντέλο έχει τη δική του ανάρτηση που ρυθμίζεται σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του αναβάτη. Το PDS αμορτισέρ της WP είναι κατά 7mm μακρύτερο για μεγαλύτερη προοδευτικότητα και καλύτερη αντίσταση στο τερμάτισμα της διαδρομής του.

- Σύστημα ψύξης με ανεμιστήρα, στάνταρντ για όλα τα 4-χρονα μοντέλα

- Υψηλής ποιότητας εξατμίσεις από αλουμίνιο, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIM (112 dB [A] σε 2 μέτρα max.)

- Ελαφρύτεροι τροχοί κατά 200 γρ. περίπου λόγω των νέων αλουμινένιων υποδοχών ακτίνων.

- Βελτιωμένες τιμονόπλακες με διαφορετικό offset, κατεργασίας CNC, για ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές.

- Νέο, ελαφρύτερο ψαλίδι κατά 300 γραμμάρια, με νέα θέση του αμορτισέρ (5 χιλιοστά πιο κοντά στο κέντρο). Το υψηλότερο προφίλ και η βελτιωμένη ευελιξία υποστηρίζουν απόλυτα τα χαρακτηριστικά της απόσβεσης των αμορτισέρ και το πλαίσιο.

- Νέο φιλτροκούτι για μεγαλύτερη ροή αέρα, λόγω νέου υποπλαισίου. Η πρόσβαση και η αντικατάσταση του φίλτρου αέρα γίνεται πολύ γρήγορα και χωρίς τη χρήση εργαλείων.

- Διαφανή ρεζερβουάρ καυσίμου με αυξημένη χωρητικότητα για τα 4-χρονα μοντέλα (9,5 λίτρα).

- Υψηλής ποιότητας φρένα Brembo Racing, που είναι σημείο αναφοράς για τη χρήση off-road.

- Πλαστική ποδιά και χούφτες στάνταρντ για όλα τα μοντέλα. Το κάτω μέρος του εμπρός υποπλαισίου λειτουργεί και ως προστατευτική ποδιά.








Οι κινητήρες

Όλοι οι κινητήρες Husaberg, εκτός από αυτόν του ΤΕ 125, είναι εξοπλισμένοι με αξιόπιστη ηλεκτρική μίζα, πράγμα που καθιστά το ξεκίνημα εξαιρετικά εύκολο ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, τα 2-χρονα μοντέλα TE 250 και TE 300 διατίθενται στάνταρντ και με μανιβέλα. Λόγω της πολύ θετικής εμπειρίας από την προηγούμενη γενιά κινητήρων, τα νέα 4-χρονα μοντέλα δεν έχουν μανιβέλα, προκειμένου να διατηρηθεί το συνολικό βάρος όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Ωστόσο, αυτές οι μοτοσυκλέτες παρέχουν στον πελάτη τη δυνατότητα να προσαρμόσει μανιβέλα, εκ των υστέρων.





Μία τέτοια μανιβέλα retrofit kit είναι διαθέσιμη στη γκάμα αξεσουάρ PURE TECH.

Η FE 250 και η FE 350 είναι εφοδιασμένες με τους compact κινητήρες DOHC με δύο εκκεντροφόρους κεφαλής, που διακρίνονται για την ευστροφία τους και την ομαλή απόδοση ισχύος. Όπως και τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, είναι εξοπλισμένες με σύστημα ψεκασμού καυσίμου Keihin 42 mm με ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και υψομέτρου. Ο ψεκασμός καθορίζεται ανάλογα με τα κυβικά, και, χρησιμοποιώντας το διακόπτη χαρτογράφησης από τη γκάμα αξεσουάρ PURE TECH, παρέχεται η δυνατότητα να προσαρμοστούν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα στις ανάγκες του αναβάτη.

Οι κινητήρες για τις νέες 450/501 κατασκευάζονται - όπως για την FE 350 – με διαδικασία υψηλής πίεσης χύτευσης μήτρας, με αποτέλεσμα σημαντικά μειωμένο πάχος τοιχώματος αλλά «ίδια σταθερότητα». Έτσι, μαζί με την εξοικονόμηση βάρους στο πιστόνι, τη μπιέλα και τον αντικραδασμικό άξονα, το βάρος του κινητήρα μειώθηκε συνολικά κατά 2 κιλά. Αυτή η σημαντική μείωση των περιστρεφόμενων μαζών έδωσε το πλεονέκτημα της εξαιρετικής ευκολίας χειρισμού.

Παράλληλα, ο συμπαγής κινητήρας επιτρέπει μια πιο άμεση ανταπόκριση της μοτοσυκλέτας, ενώ, λόγω του νέου υποπλαισίου, υπάρχει μεγαλύτερη πρόσληψη αέρα στο φιλτροκούτι και μειωμένος θόρυβος. Το κέντρο βάρους του κινητήρα και της μοτοσυκλέτας είναι χαμηλότερα.







Άλλες βελτιώσεις στους κινητήρες:

- Νέος, ισχυρός, ελαφρύτερος κατά 250 γραμμ. συμπλέκτης με περίβλημα από χάλυβα και ενσωματωμένη απόσβεση για λιγότερη φθορά. Διαθέτει ένα νέο μηχανισμό προφόρτισης για ευκολότερη λειτουργία χάρη σε ένα κωνικό ελατήριο (FE 350/450/501, TE 250/300).

- Σημαντική μείωση των κραδασμών στους 4-χρονους κινητήρες λόγω της μείωσης των μαζών ταλάντωσης.

- Βελτιωμένο κύκλωμα καυσίμου με δύο αντλίες βενζίνης για τους 4-χρονους κινητήρες.

- Τα πηνία ψύχονται με το λάδι του κινητήρα και εξασφαλίζουν αξιόπιστη παροχή ρεύματος για τον ψεκασμό στους 4-χρονους κινητήρες, και τα άλλα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

- Βελτιωμένες κυλινδρο-κεφαλές, ειδικά προσαρμοσμένες για κάθε κατηγορία κυβικών, με βαλβίδες τιτανίου (στα μοντέλα FE 450/501: οι βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από χάλυβα).

- Νέα V-Force εισαγωγή με μπλοκ 4 βαλβίδων reed (TE 250/300) για ομαλότερη απόδοση ισχύος.

- Η βελτίωση της απόδοσης των 2-χρονων κινητήρων λόγω της καλύτερης πρόσληψης αέρα σε συνδυασμό με το νέο φιλτροκούτι.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...