Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4.700 λουκέτα μετρά ήδη η ελληνική αγορά ΙΧ!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο
Του Γιώργου Ανδρή
andris@pegasus.gr

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου αποτελεί μία από τις αγορές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από τους λάθος χειρισμούς κυβερνητικών στελεχών που κάθισαν στα υπουργικά έδρανα την τελευταία 5ετία. Σήμερα οι καλύτερες εκτιμήσεις αναλυτών κάνουν λόγο για περίπου 50.000 πωλήσεις ΙΧ μέσα στο 2012 τη στιγμή που την πρώτη δεκαετία του 2000, με εξαίρεση το 2011, οι πωλήσεις κυμαίνονταν μεταξύ 220.000 έως και 280.000 αυτοκινήτων ετησίως.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να έχουν βάλει λουκέτο περίπου 4.700 καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων, η μεγάλη πλειονότητα των εισαγωγικών εταιρειών να έχουν τραπεζικό δανεισμό πάνω από 100 εκατ. ευρώ, μερικές από αυτές να έχουν σταματήσει να εξυπηρετούν ήδη τις μηνιαίες δανειακές τους υποχρεώσεις και βέβαια οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό εξαιτίας των επιδομάτων ανεργίας τη στιγμή που τα έσοδα του κράτους συνεχώς μειώνονται και ήδη έχουν χτυπήσει αρνητικό ρεκόρ 20ετίας!
Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση μετά το 2ο γύρο εκλογών ο κλοιός γύρω 
από την αγορά θα στενέψει επικίνδυνα για όλους και θα δημιουργθεί ένα απίστευτο ντόμινο που θα επηρρεάσει όχι μόνο τον κλάδο αυτοκινήτου αλλά και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Παράλληλα καθημερινά μακραίνει η λίστα των επιχειρηματιών από τον κλάδο του αυτοκινήτου που «επισκέπτονται» κάποιον εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο είτε λόγω της γενικότερης πτώσης της αγοράς είτε λόγω κακοδιαχείρισης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...