Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβεία Κινητήρα της Χρονιάς 2012

Ασυναγώνιστοι παλιότεροι νικητές και νέοι θριαμβευτές ανανέωσαν την ηγετική θέση του BMW Group στο θεσμό βραβείων ‘International Engine of the Year’ για το 2012. Κινητήρες που προσφέρουν αποδοτική ισχύ σε σημερινά μοντέλα BMW και MINI επικράτησαν σε τέσσερις από τις οκτώ κατηγορίες κυβισμού. Το κουαρτέτο των νικητών συνθέτουν δύο τετρακύλινδροι, ένας straight-six και ένας οκτακύλινδρος. Πρώτοι στις αντίστοιχες κατηγορίες τους αναδείχτηκαν ο 1.6 turbo του MINI Cooper S, ο τετρακύλινδρος...
BMW TwinPower Turbo της νέας BMW 328i, καθώς και άλλων μοντέλων, ο straight-six με M TwinPower Turbo της BMW 1 Series M Coupe και ο V8 της BMW M3. Οι φετινοί νικητές επιλέχθηκαν από μία διεθνή κριτική επιτροπή την οποία αποτέλεσαν 76 εκπρόσωποι του Ειδικού Τύπου από 36 χώρες. Τα Βραβεία ‘Engine of the Year’ δόθηκαν με την ευκαιρία της Έκθεσης Engine Expo στη Στουτγάρδη.

Με τις τελευταίες διακρίσεις, το BMW Group συνεχίζει τη νικηφόρο πορεία του στον σημαντικότερο, διεθνή διαγωνισμό κινητήρων. Χάρη στην εξαιρετική τεχνογνωσία του, το Group έχει συγκεντρώσει πάνω από 50 νίκες σε κατηγορίες και γενικής κατάταξης στα βραβεία International Engine of the Year από το 1999. Το 2012, για μία ακόμα φορά, κινητήρες διαφορετικών φιλοσοφιών που δημιουργήθηκαν για μοντέλα BMW & MINI διέπρεψαν σε πολλές κατηγορίες κυβισμού. Επιπλέον, οι τελευταίοι νικητές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ισχύος από 135 kW/184 hp μέχρι 309 kW/420 hp.

Στο διαγωνισμό του 2012, το βραβείο στην κατηγορία 1400–1800 κυβικών εκατοστών δόθηκε στον κινητήρα του MINI Cooper S, ο οποίος επανέλαβε την περσινή επιτυχία του. Ο τετρακύλινδρος 1.6 L αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW/184 hp έχοντας υπερσυμπιεστή twin-scroll, άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων βασισμένο στην τεχνολογία-πατέντα VALVETRONIC της BMW. Από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα πλούσια αποθέματα ισχύος και η καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία.

Ομοίως, αυξημένη οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με πολύ χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, προσφέρει ο νέος κινητήρας 2.0L με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Η τετρακύλινδρη υπερτροφοδοτούμενη μονάδα 180 kW/245 hp με High Precision Direct Injection και VALVETRONIC έπεισε αμέσως τους κριτές που τον έχρισαν νικητή στην κατηγορία 1.8 - 2.0L. Ο συγκεκριμένος κινητήρας χρησιμοποιείται σήμερα στη νέα BMW 328i Sedan, BMW 528i και BMW Z4 sDrive28i, καθώς και στα μοντέλα BMW X3 xDrive28i και BMW X1 xDrive28i.

Την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία 2.5 - 3.0 L διεκδίκησε ο εν σειρά εξακύλινδρος με μία τεχνολογία που έχει ήδη κερδίσει το θαυμασμό των κριτών αρκετές φορές μέχρι τώρα. Τόσο το 2007 όσο και το 2008, αυτή η μονάδα 3.0 L με δύο υπερσυμπιεστές, High Precision Injection και Double-VANOS αναδείχτηκε γενικός νικητής των Engine of the Year Awards. Στο συγκεκριμένο κινητήρα βασίζεται ο M TwinPower Turbo της BMW Σειράς 1 M Coupe και ο BMW TwinPower Turbo της BMW Z4 sDrive35is. Αποδίδοντας 250 kW/340 hp, ο συναρπαστικός, υψηλόστροφος straight-six έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο ισχύος. Προφέροντας σε ένα κορυφαίο επίπεδο επιδόσεων κατέκτησε μία ακόμα διάκριση Engine of the Year Award.

Ρεκόρ επιτυχιών όμως έχει ο τέταρτος νικητής του BMW Group για το 2012. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά, ο V8 της σπορ BMW M3 γίνεται σημείο αναφοράς στην κατηγορία 3.0 – 4.0 L. Στην αμείωτη απήχηση του ατμοσφαιρικού κινητήρα των 4000 κυβ. εκ. συντελούν η υψηλόστροφη φιλοσοφία, η κορυφαία ισχύς 309 kW/420 hp και η εξαιρετική ροπή του. Πέραν αυτού, ο οκτακύλινδρος πετυχαίνει ανταγωνιστική απόδοση χάρη στις λειτουργίες Auto Start-Stop, Brake Energy Regeneration και λοιπές τεχνολογίες Efficient Dynamics.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...