Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 αστέρια στο Euro NCAP crash test για τη νέα BMW σειρά 1

Με τη δεύτερη γενιά της, η BMW Σειρά 1 γίνεται και πάλι το αδιαφιλονίκητο σημείο αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία με την οδική συμπεριφορά της. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το λανσάρισμά της πιστοποιείται και επίσημα η αξιοπιστία της στον τομέα της ασφάλειας. Στο τρέχον Euro NCAP crash test, η νέα BMW Σειρά 1 βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια. Αναλύοντας τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια διεξοδικών δοκιμών, όλοι οι test drivers επιβεβαίωσαν ότι το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της BMW...
παρέχει εξαιρετική προστασία στους επιβάτες σε διαφορετικά είδη συγκρούσεων. Θετικά αξιολογήθηκε και η προστασία των πεζών και τα πολυάριθμα στάνταρ συστήματα ασφαλείας. Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 1 εφοδιάζεται προαιρετικά με σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης, τώρα με περισσότερες υπηρεσίες, όπως αυτόματο σύστημα προσδιορισμού θέσης και αναγνώριση σφοδρότητας ατυχήματος - BMW Assist Advanced eCall. Η BMW τιμήθηκε με ειδική διάκριση Euro NCAP Advanced Award για τη συγκεκριμένη υπηρεσία του BMW ConnectedDrive πριν από ένα χρόνο.

Στο τρέχον Euro NCAP crash test προσδιορίστηκε ο κίνδυνος τραυματισμού σε μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις καθώς και στη λεγόμενη πλευρική σύγκρουση σε στύλο. Σε όλα τα σενάρια, η νέα BMW Σειρά 1 παρείχε στον οδηγό αλλά και στους επιβάτες εκτενή προστασία από τραυματισμούς, ανεξάρτητα από το ύψος τους ή τη θέση του καθίσματος. Θετική ήταν η ‘ετυμηγορία’ και για την ασφάλεια των παιδιών. Διαπιστώθηκε ότι η BMW Σειρά 1 προσφέρει άριστη προστασία στις μετωπικές και στις πλευρικές συγκρούσεις. Σε συνδυασμό με συστήματα καθισμάτων για παιδιά ηλικίας ενάμισι και τριών ετών, οι κούκλες δοκιμών με εγκατεστημένους αισθητήρες κατέγραψαν σταθερή θέση και μειωμένη κίνηση της κεφαλής τη στιγμή της σύγκρουσης.

Η αποτελεσματική προστασία επιβατών στη νέα BMW Σειρά 1 βασίζεται σε μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας που εκτός από τον άκαμπτο κλωβό ασφαλείας περιλαμβάνει μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης και προκαθορισμένες - με ακρίβεια - δομές απορρόφησης και κατανομής των φορτίων που παράγονται σε μία σύγκρουση. Η νέα BMW Σειρά 1 εφοδιάζεται στάνταρ με εμπρός αερόσακους, πλευρικούς αερόσακους ενσωματωμένους στις πλάτες των καθισμάτων, αερόσακους οροφής για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, αυτόματες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα, περιοριστές φορτίου μπροστά και βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX πίσω. Περιλαμβάνεται σύστημα οδηγικής ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) και Δείκτης Run Flat.

Το Euro NCAP crash test δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των πεζών η οποία έχει βελτιστοποιηθεί στη νέα Σειρά 1 με στοιχεία όπως μοντελοποιημένα τμήματα του αμαξώματος και αποσπώμενες δομές στο εμπρός τμήμα. Οι δοκιμαστές βαθμολόγησαν επίσης με άριστα τη σχεδίαση των εμπρός προφυλακτήρων καθώς και τα εξαρτήματα του εμπρός τμήματος που ευθύνονται για τον τραυματισμού της κεφαλής των παιδιών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το Euro NCAP (New Car Assessment Programme) είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη από κυβερνήσεις, λέσχες αυτοκινήτου και οργανισμούς καταναλωτών ως πρότυπο ασφάλειας ενός οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος. Με την κατάκτηση του μέγιστου σκορ, η Σειρά 1 επαναλαμβάνει την επιτυχία του προηγούμενου μοντέλου που έλαβε πέντε αστέρια το 2004. Από τότε, οι απαιτήσεις του Euro NCAP έχουν αυξηθεί σημαντικά με την εισαγωγή πρόσθετων κριτηρίων. Από το 2009 που επεκτάθηκε το πρόγραμμα δοκιμών, όλα τα μοντέλα BMW που αξιολογήθηκαν στο Euro NCAP crash test έχουν καταξιωθεί με κορυφαία βαθμολογία. Έτσι, μετά τις BMW X1, BMW Σειρά 5 και BMW Σειρά X3, η νέα Σειρά 1 είναι το τέταρτο μοντέλο της μάρκας που κερδίζει 5 αστέρια στον ανανεωμένο και πολύ πιο απαιτητικό θεσμό.
[BMW]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...