Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι πρώτοι βαθμοί για τη LADA στο πρωτάθλημα οδηγών

Μόλις στο δεύτερο γύρο του συναρπαστικού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού του 2013, η ομάδα LADA Sport Lukoil πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα των οδηγών και αύξησε τη βαθμολογία της στην κατάταξη των κατασκευαστών. Ο Βρετανός οδηγός James Thompson τερμάτισε 10ος στον εναρκτήριο αγώνα στο Marrakech, στο Μαρόκο, σκοράροντας ένα βαθμό στο πρωτάθλημα οδηγών. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η LADA Sport κέρδισε συνολικά 64 βαθμούς από τις κατατακτήριες και τους δύο αγώνες - μπροστά από έναν έμπειρο και σεβαστό ανταγωνιστή, όπως η Honda, η οποία επέστρεψε με συνολικά 51 βαθμούς από το Μαρόκο.


Ο James Thompson στην εκκίνηση

Στο δεύτερο αγώνα, ο πρώην πρωταθλητής του αντίστοιχου Βρετανικού θεσμού Thompson ξεκίνησε από την 11η θέση στο grid κινούμενος με εξαιρετικό ρυθμό, αλλά στο δεύτερο γύρο χτυπήθηκε από τον οδηγό της Campos Racing Fernando Monje σε μια επιθετική κίνηση που προσέλκυσε την προσοχή των αγωνοδικών του αγώνα . Για την πρόκληση του ατυχήματος - η οποία οδήγησε στην εγκατάλειψη του ιδίου και του James – ο Monje τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα στη Σλοβακία.

Το Σαββατοκύριακο είχε πιο ευχάριστη έκβαση για τον νέο οδηγό της LADA, Mikhail Kozlovskiy. Στην πρώτη κούρσα τερμάτισε 16ος, έχοντας ξεκινήσει από την 22η θέση χωρίς πραγματική εμπειρία του αυτοκινήτου ή της πίστας. Επιβεβαιώνοντας τη συνεχή βελτίωση του, ο Ρώσος ήταν 13ος στον δεύτερο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γρήγορο και στενό σιρκουί δρόμου.


Ο James σχολίασε για το περιστατικό που κατέστρεψε τον αγώνα του... "Είναι κρίμα", είπε. "Ο Fernando με χτύπησε αρκετές φορές και στους δύο αγώνες και δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για τέτοια πράγματα. Στον δεύτερο αγώνα, με χτύπησε σκόπιμα από πίσω, και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους οδήγηση, δεδομένου ότι δεν προσπαθούσε να με προσπεράσει εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι μόνο αντιεπαγγελματική, αλλά είναι επίσης επικίνδυνη για τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του. Δεν μπορείς να παίζεις με αυτά τα αυτοκίνητα: είναι ένα επικίνδυνο άθλημα, για αυτό είναι σωστό, που οι αγωνοδίκες ανέλαβαν δράση ώστε να το συνειδητοποιήσει αυτό νωρίς παρά αργότερα. Από την άλλη υπήρξαν πολλά θετικά αυτό το Σαββατοκύριακο, επίσης. Η ταχύτητα του LADA Granta ήταν σταθερά καλή όλο το Σαββατοκύριακο: Ήμουν ακριβώς στο slipstream πίσω από τον Tom Coronel και είναι σαφές ότι το αυτοκίνητό μας διαθέτει μεγάλες δυνατότητες. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε για το αποτέλεσμα το οποίο ήξερα ότι ήταν δυνατό. Ήμασταν στην πρώτη δεκάδα στον πρώτο αγώνα, κερδίζοντας ένα βαθμό, και νομίζω ότι θα τα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα στο δεύτερο αγώνα."

Ο Mikhail Kozlovskiy σχολίασε για το ντεμπούτο του. "Δεν μπορώ να πω οτι πραγματικά ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα", πρόσθεσε. "Το μόνο πράγμα που ήταν λίγο δύσκολο να αντιμετωπιστεί ήταν ο ζεστός καιρός και το πολύ σύντομο διάλειμμα μεταξύ των δύο αγώνων. Είχα μερικά προβλήματα στην αρχή, αλλά κατάφερα να προσπεράσω μία από τις BMW και κινήθηκα με στόχο ακριβώς να μείνω μακρία από μπελάδες. Είναι στενή πίστα και είναι δύσκολο να προσπεράσεις, αλλά έκανα το καλύτερό μου ώστε να επωφεληθώ από τα λάθη των άλλων. Κατά τους τελευταίους δύο γύρους του δεύτερου αγώνα, έκανα καλύτερους χρόνους από ό,τι έκανα στα προκριματικά, κάτι το οποίο υπογραμμίζει την πρόοδο που έχουμε σημειώσει. Φυσικά δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την 13η θέση, αλλά αυτό ήταν το πρώτο μου Σαββατοκύριακο στο WTCC χωρίς καθόλου δοκιμές, έτσι θεωρώ οτι δεν τα πήγαμε πάρα πολύ άσχημα. Ελπίζω τώρα ότι μπορώ να αξιοποιήσω αυτήν την πρόοδο στον επόμενο γύρο στη Σλοβακία."

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της ομάδας Victor Shapovalov είπε: "Αυτό ήταν σίγουρα ένα Σαββατοκύριακο με ανάμικτα συναισθήματα. Αφενός, τελειώσαμε τον πρώτο αγώνα στην πρώτη δεκάδα και σημειώσαμε τον πρώτο μας βαθμό στο πρωτάθλημα οδηγών. Επίσης, δεν θα πρέπει να υποτιμούμε ό,τι ο Mikhail τα πήγε καλά στο ντεμπούτο του σε μια τόσο δύσκολη πίστα. Αλλά φυσικά είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το γεγονός ότι ο James έπεσε θύμα. Αυτά τα πρότυπα οδήγησης δεν είναι κατάλληλα για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτού του επιπέδου, και χαιρόμαστε που οι αγωνοδίκες συμφωνούν μαζί μας σε αυτό το σημείο. Τώρα θα επικεντρωθούμε στην προετοιμασία μας για τον επόμενο γύρο στη Σλοβακία."

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Slovakia Ring στις 27-28 Απριλίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...