Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτόματος πιλότος αυτοκινήτων

Αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύσσει ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο των αυτόματων πιλότων στα αεροσκάφη. Με το πάτημα ενός κουμπιού τον έλεγχο του οχήματος θα αναλαμβάνει ο...
«αυτόματος οδηγός». Σε πρώτη φάση το σύστημα θα μπορεί να λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει μποτιλιάρισμα ώστε να κινεί το αυτοκίνητο για λίγα μέτρα και να βρίσκει χρόνο ο οδηγός για να ξεκουραστεί.

Το «Traffic Jam Assist», όπως φαίνεται και από το όνομά του, είναι ένα σύστημα που θα λειτουργεί βοηθητικά σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Θα μπορεί να κινεί το αυτοκίνητο όσο διαρκεί το μποτιλιάρισμα ώστε να μην είναι υποχρεωμένος ο οδηγός να έχει συνεχώς τα χέρια του στο τιμόνι και τα πόδια του στα πεντάλ. Οταν η κίνηση μειωθεί και ο δρόμος «ανοίξει» με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες άνω των 50 χλμ./ώρα, το σύστημα θα επιστρέφει τον έλεγχο στον οδηγό.

Το «Τraffic Jam Assist» χρησιμοποιεί κάμερες και ραντάρ που βρίσκονται στους καθρέφτες του αυτοκινήτου και παρακολουθούν την κίνηση στον δρόμο ενώ παράλληλα εντοπίζουν και ακολουθούν τη λευκή διαγράμμιση στις λωρίδες. Μια κεντρική μονάδα στο αυτοκίνητο επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα και όταν το όχημα βρεθεί σε μποτιλιάρισμα το σύστημα ενεργοποιείται και ρωτά τον οδηγό αν επιθυμεί να αναλάβει εκείνο την οδήγηση.

Το σύστημα που αναπτύσσει η εταιρεία προορίζεται για χρήση σε εθνικές οδούς και κλειστούς αυτοκινητοδρόμους και όχι σε αστικό περιβάλλον αφού δεν είναι ακόμη τόσο προηγμένο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει απρόβλεπτους παράγοντες όπως π.χ οι πεζοί, οι ποδηλάτες κ.α.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο «αυτόματος οδηγός» θα τοποθετηθεί σε διάφορα μοντέλα εντός της επόμενης πενταετίας. Τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρχει συνεχής εξέλιξη και αναβάθμιση της τεχνολογίας του συστήματος ώστε η επόμενη έκδοση του να είναι σε θέση να το κινεί άνετα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
ΠΗΓΗ: tovima.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...