Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Την πλήρη απελευθέρωση των κομίστρων και την -υπό όρους- διάθεση νέων αδειών για φορτηγά και βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης σε ενδιαφερόμενους μεταφορείς..


Την πλήρη απελευθέρωση των κομίστρων και την -υπό όρους- διάθεση νέων αδειών για φορτηγά και βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης σε ενδιαφερόμενους μεταφορείς, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Υπό την πίεση της Ε.Ε., η κυβέρνηση με νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημ. Ρέππας και ο υφυπουργός Ν.Σηφουνάκης σε σχετική συνέντευξη τύπου, δίνει σάρκα και οστά στις εξαγγελίες της περί ανοίγματος των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», με τον κλάδο των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να αποτελεί την πρώτη πράξη προς αυτό το πλαίσιο.

Με βάση τις νέες διατάξεις καταργείται κάθε περιορισμός στην έκδοση νέων αδειών... Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύστασης και λειτουργίας και έχει την ανάλογη οικονομική δυνατότητα και επιφάνεια, μπορεί να διεκδικήσει άδεια Φορτηγού Δημόσιας Χρήσης.
Η συγκεκριμένη απελευθέρωση καταργεί το ισχύον καθεστώς μεταβίβασης των αδειών, το οποίο είχε τη μορφή ενός άτυπου «χρηματιστηρίου» με τις τιμές να κυμαίνονται από 70.000 ευρώ έως και 250.000 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ πλέον οι μεταφορείς –νυν και νέοι- θα πρέπει να ασφαλίζουν τα εμπορεύματα που μεταφέρουν.
Παράλληλα ενθαρρύνεται η οργάνωση των επαγγελματιών σε εταιρείες, με τους 33.000 περίπου μεταφορείς οι οποίοι κατέχουν σήμερα άδειες Φ.Δ.Χ. να εντάσσονται στις εταιρείες αυτές μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα διάρκειας πέντε ετών, είτε μέσω τις καταβολής χρηματικού αντιτίμου είτε μέσω των αδειών των οχημάτων τους.
Να σημειωθεί επίσης ότι το κόμιστρο θα διαμορφώνεται ελεύθερα για τη μεταφορά εμπορευμάτων με φορτηγά, όμως ο αντίστοιχος τιμοκατάλογος για τα οχήματα μεταφοράς πετρελαιοειδών θα διαμορφώνεται όπως και σήμερα με υπουργικές αποφάσεις, ενώ οι νέες άδειες θα αφορούν αποκλειστικά σε οχήματα τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές των κοινοτικών πρωτοκόλλων Euro 4 και Εuro 5.

Το κόστος για την απόκτηση μια νέας άδειας Φορτηγού Δημόσιας Χρήσης θα κυμαίνεται από 45.000 έως 75.000 ευρώ, ενώ για άδεια βυτιοφόρου θα ανέρχεται έως και τα 100.000- 120.000 ευρώ.
Για τη χορήγηση των νέων αδειών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης θα καταβάλλεται ειδική εισφορά, ανάλογα με την κατηγορία και το μεικτό βάρος του οχήματος. Αναλυτικά, ορίζεται στα 10.000 ευρώ για τον πρώτο τόνο, 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο τόνο μέχρι και τους 7 και 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο τόνο (μετά τους 7) και μέχρι και τους 40.
Το κόστος των αδειών διαφοροποιείται για τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων. Για τον πρώτο τόνο ορίζεται το ποσό στις 30.000 ευρώ, για κάθε επόμενο και έως τους 7 τόνους στα 5.000 ευρώ, ενώ 4.000 ευρώ θα κοστίζει κάθε επιπλέον τόνος από τους 7 μέχρι τους 40.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...