Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμια πρωτοπορία Honda: Τεχνολογία ανίχνευσης κυκλοφοριακής συμφόρησης. Δοκιμάστηκε σε δημόσιο δρόμο της Ιταλίας!

Γνωρίζετε πως ο τρόπος που οδηγούμε, ο βαθμός επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης του οχήματός μας επηρεάζει την κυκλοφορία όσων ακολουθούν και μπορεί υπό συνθήκες να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση;

 Πρωτοποριακή τεχνολογία της Honda που δοκιμάστηκε πρόσφατα σε δημόσιο δρόμο στην Ιταλία, ανιχνεύει το ενδεχόμενο κυκλοφοριακής συμφόρησης και μειώνει τις κυκλοφοριακές ανασχέσεις. 

Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε την επιτυχημένη εξέλιξη της παγκοσμίως πρώτης  τεχνολογίας, που ανιχνεύει το ενδεχόμενο κυκλοφοριακής συμφόρησης και προσδιορίζει κατά πόσον ο τρόπος που οδηγεί ο οδηγός του οχήματος δημιουργεί κυκλοφοριακές ανασχέσεις. 

Η Honda εξέλιξε αυτή την τεχνολογία, αναγνωρίζοντας ότι ο βαθμός επιτάχυνσης και επιβράδυνσης ενός αυτοκινήτου επηρεάζει την...
κυκλοφορία των πίσω οχημάτων και μπορεί να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Προηγμένων Επιστημών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου του Τόκιο, η Honda πραγματοποίησε πειραματικές δοκιμές ενός συστήματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανίχνευσης πιθανότητας κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τα αποτελέσματα δοκιμών έδειξαν ότι το σύστημα βοήθησε στην αύξηση της μέσης ταχύτητας κατά 23% περίπου και βελτίωσε την απόδοση των αυτοκινήτων που ακολουθούν κατά 8% σχεδόν.

Στοχεύοντας να παρουσιάσει αυτή την τεχνολογία στην αγορά, η Honda ξεκίνησε την πρώτη δοκιμή της τεχνολογίας σε δημόσιο δρόμο στην Ιταλία και στην Ινδονησία φέτος το Μάιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα, προκειμένου να επαληθεύσει την αποτελεσματικότητά της στην ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αντί να ενημερώνει τον οδηγό με πληροφορίες που τον βοηθούν να αποφύγει ένα μποτιλιάρισμα σύμφωνα με τα τρέχοντα δελτία οδικής κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολουθεί το ‘μοντέλο’ επιτάχυνσης & επιβράδυνσης του οχήματος προκειμένου να προσδιορίσει το ενδεχόμενο δημιουργίας κυκλοφοριακής συμφόρησης. Με βάση το αποτέλεσμα, το σύστημα παρέχει στον οδηγό κωδικοποιημένες πληροφορίες, στην οθόνη του ταμπλό, που βοηθούν στην ομαλή οδήγηση και μετριάζουν τις κυκλοφοριακές ανασχέσεις.

 Επιπλέον, η συμβολή στην ελαχιστοποίηση της συμφόρησης και βελτίωση της απόδοσης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω συνδέοντας τους σχετικούς εγκεφάλους του οχήματος με servers υπολογιστικού νέφους (cloud servers) για ενημέρωση του οδηγού, αλλά και συγχρονισμό του 'μοντέλου κίνησης' με τα προπορευόμενα οχήματα μέσω της έγκαιρης ενεργοποίησης του Αυτόματου Ελέγχου Ταχύτητας Ταξιδιού - ACC (Adaptive Cruise Control) για διατήρηση μιας σταθερής και κατάλληλης απόστασης μεταξύ των οχημάτων. 

Το Adaptive Cruise Control είναι σχεδιασμένο για να αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία, μετριάζοντας το φόρτο για τον οδηγό. Το ACC παρακολουθεί την ταχύτητα του οχήματος και την απόσταση μεταξύ των οχημάτων χρησιμοποιώντας ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος τοποθετημένο στην εμπρός μάσκα, που ανιχνεύει το δρόμο για άλλα οχήματα και υπολογίζει την απόσταση από το άμεσα προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση (όπως τα έχει ορίσει ο οδηγός) με βάση τα δεδομένα που παρέχει το ραντάρ. 
 
Η κυκλοφοριακή συμφόρηση όχι μόνο προκαλεί καθυστέρηση στο χρόνο άφιξης αλλά αυξάνει και τις εκπομπές CO2 όπως και τις πιθανότητες οπίσθιων συγκρούσεων. Επιδιώκοντας ‘τη χαρά και ελευθερία της μετακίνησης’ και ‘μία βιώσιμη κοινωνία όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή’, όπως ορίζεται στο Περιβαλλοντικό Όραμα της Honda, η Honda θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία παγκόσμια κοινωνία με μετακινήσεις χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...