Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To καλύτερο μέχρι τώρα αποτέλεσμα για τη LADA Sport LUKOIL στο Le Castelet της Γαλλίας

Η LADA Sport LUKOIL αφήνει το σιρκουί του Paul Ricard στο Le Castelet με την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση για το Granta TC1, σημειώντας την 5η θέση στον πρώτο αγώνα στα χέρια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2012, Βρετανού Rob Huff, αλλά και με μια καλή εμφάνιση και για τα τρία αυτοκίνητα στον δεύτερο αγώνα.
Λίγα ήταν αναμενόμενα μετά από τις κατατακτήριες δοκιμές, με την ομάδα στη μέση της κατάταξης ...
και το νέο Granta χωρίς ρυθμό. Ωστόσο όλα αποδείχθηκαν απλά μια υπόθεση, καθώς η ομάδα είδε για πρώτη φορά δύο από τα αυτοκίνητα της να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα και τον Huff να σημειώνει μια πολύ αξιόλογη 5η θέση αποδεικνύοντας όχι μόνο την αξία του, αλλά και τη δυναμική της ομάδας LADA Sport LUKOIL.
Στον πρώτο αγώνα ο Άγγλος παρέδωσε μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης καθώς πήρε τον έλεγχο από την αρχή και παρά το ελαφρώς βρεγμένο οδόστρωμα, κατάφερε από τις πρώτες στροφές να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να ανέβει με το Granta του από τη δέκατη, στην έκτη θέση. Μετά από μια μάχη τροχό με τροχό με το Honda του Tiago Monteiro βρέθηκε στην ουρά του Hugo Valente με το Chevrolet Cruze. Τα τιμωρημένα Citroen των Sebastien Loeb και José María Lopez, τα οποία εκκινούσαν από το τέλος του grid, σύντομα έφτασαν τον Huff. Ωστόσο ο πρώην πρωταθλητής υπερασπίστηκε γενναία τη θέση του, προσπέρασε το Chevrolet του Valente και ανέβηκε στην πέμπτη θέση συνεχίζοντας να αντιστέκεται στην πίεση του Loeb.
Στο μεταξύ, ο Thompson με το δεύτερο Granta, αφού προσπέρασε εύκολα το Chevrolet του Rene Münnich, διατήρησε ως το τέλος τη δέκατη θέση ενώ ο Mikhail Koslovskiy αντιμετώπισε πρόβλημα με το τιμόνι του από την αρχή και τερματίζοντας στη 15η θέση.
Μετά τον αγώνα, ο Huff έλαβε τα εύσημα από φίλους και αντιπάλους οι οποίοι αναγνώρισαν το μέγεθος της επιτυχίας τόσο της ομάδας όσο και του οδηγού.
Rob Huff: "Είναι σαν νίκη για μένα! Πίεσα το αυτοκίνητο από την αρχή και νομίζω πως δείξαμε ότι η LADA Sport LUKOIL μπορεί να είναι ανταγωνιστική, κάτι το οποίο είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για τις μέχρι τώρα προσπάθειες της ομάδας."
Η πίστα είχε σχεδόν στεγνώσει για τον δεύτερο αγώνα, έτσι αποφασίστηκε και τα τρία LADA Granta Sport TC1 να εκκινήσουν με τα slick ελαστικά της Yokohama. Η εκκίνηση ήταν θεαματική, με τον Huff να εκκινά από την 11η θέση και με ελιγμούς από την εξωτερική γραμμή να πιέζει τον Valente και το Honda του Norbert Michelisz για την ένατη θέση, ενώ οι Thompson και Kozlovskiy ακολουθούν. Στο τέλος του πρώτου γύρου, τα δύο Citroen των Loeb και Lopez έχουν ήδη κερδίσει το χαμένο έδαφος, περνώντας τους Kozlovskiy και Thompson και με τον Huff στο στόχαστρό τους.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε δύο φορές την εμφάνισή του. Με το πέσιμο της καρό σημαίας τα τρία LADA Granta TC1 βρέθηκαν στην 11η, 13η και 14η θέση ολοκληρώνοντας ένα ικανοποιητικό Σαββατοκύριακο.
James Thompson: "Έκανα το καλύτερο που μπορούσα και στους δύο αγώνες, αλλά το αυτοκίνητο ήταν καλύτερο στον πρώτο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ο Rob είχε έναν τέτοιο φανταστικό αγώνα σήμερα• είναι καλό για την ομάδα. Αν και η σεζόν έχει μόλις αρχίσει, η ομάδα έχει ήδη επιτύχει μια πέμπτη θέση με τον Mikhail στο Μαρόκο και τώρα ένα άλλο ίδιο αποτέλεσμα εδώ στη Γαλλία. Δουλεύουμε σκληρά για τη βελτίωση του ρυθμού του νέου αυτοκινήτου και ελπίζω το Granta μου να είναι πολύ ταχύτερο την επόμενη φορά στη Βουδαπέστη."
Mikhail Kozlovkiy: "Πραγματικά ήλπιζα σε πολύ καλύτερες θέσεις, αλλά είχα μια επαφή στην αρχή. Αυτό προκάλεσε μια σοβαρή διαταραχή στη γεωμετρία του αυτοκινήτου, έτσι ώστε μετά από αυτό ο ρυθμός και η οδική συμπεριφορά του Granta μου να μην είναι τόσο καλά όσο θα ήθελα να είναι. Ωστόσο, είμαι πολύ ικανοποιημένος με το ρυθμό μου, σε σχέση με τους team-mate μου Rob και James."
LADA Sport Hellas

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...