Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕΑΑ: H Ελληνική αγορά οχημάτων (Μάρτιος 2014)

Επιβατικά αυτοκίνητα

Καινούργια: Η αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων σημείωσε αύξηση 30,6% τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 16.607 επιβατικά αυτοκίνητα, συγκριτικά με 14.142 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 17,4%. Βέβαια, το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων δείχνει σημάδια επιτάχυνσης, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στη διόγκωση των...
εταιρικών πωλήσεων, εξαιτίας της ισχυρής ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος αναμένεται να καταρρίψει, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, νέο ρεκόρ.

Ωστόσο, παρά τη γενικότερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, εξαιτίας και των θετικών μηνυμάτων για την πορεία της οικονομίας, οι πιέσεις που υφίστανται τα νοικοκυριά, ως σωρευτικό αποτέλεσμα της κρίσης, εξακολουθούν να είναι έντονες.

Η συμμετοχή των εταιρικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων, από τις αρχές του έτους, ανήλθε σε 46,5% από 42,7% την αντίστοιχη περίοδο το 2013, ενώ τον Μάρτιο παρουσίασαν αύξηση 19,4%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στον Μάρτιο, οι εταιρικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αποτελούν το 53,8% της συνολικής αγοράς, αντανακλώντας την εξασθένηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. Οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων συνεχίζουν, για δέκατο διαδοχικό μήνα, να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών (σχεδόν 6 στα 10 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα).

Αναλυτικότερα, τον περασμένο μήνα ταξινομήθηκαν 5.866 επιβατικά αυτοκίνητα έναντι 4.493 τον Μάρτιο του 2013. Οι εταιρικές πωλήσεις έφτασαν τις 3.156 μονάδες, με τις λιανικές πωλήσεις να ακολουθούν με 2.710 μονάδες. Εκ των 5.866 επιβατικών αυτοκινήτων, 3.360 ήταν πετρελαιοκίνητα, 2.458 βενζινοκίνητα, 26 υβριδικά, 17 φυσικού αερίου, 4 διπλού καυσίμου (βενζίνη-υγραέριο) και 1 ηλεκτρικό. Το 93,5% των συνολικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων του Μαρτίου αφορά αυτοκίνητα με κινητήρα ως 1.600 κυβικά εκατοστά.

Ελαφρά φορτηγά (μικτού βάρους ως 3,5 τόνους)

Καινούργια: Η αγορά των ελαφρών φορτηγών συνεχίζει την ανοδική της πορεία για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 43% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2013.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 1.095 ελαφρά φορτηγά, έναντι 757 το αντίστοιχο διάστημα το 2013, σημειώνοντας αύξηση 44,6%.

Την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις μοιράστηκαν οι κατηγορίες των Pick-up και Vanette με 146 μονάδες κάθε μία, διατηρώντας μερίδιο αγοράς 43,5%.

Η συνολική αγορά των ελαφρών φορτηγών το μήνα Μάρτιο έφτασε τις 336 μονάδες έναντι 235 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 43%. Οι εταιρικές πωλήσεις ελαφρών φορτηγών έφτασαν τις 222 μονάδες (66,1%), ενώ οι λιανικές πωλήσεις περιορίστηκαν σε 114 μονάδες (33,9%).

Φορτηγά (μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους)

Καινούργια: Η αγορά των μεσαίων και βαρέων φορτηγών, μετά τα θετικά αποτελέσματα του Φεβρουαρίου, συνέχισε αρνητικά, σημειώνοντας πτώση 11,1% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2013.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 63 φορτηγά, έναντι 61 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας οριακή αύξηση 3,3%, ενώ η συμμετοχή των λιανικών πωλήσεων φορτηγών, για το ίδιο χρονικό διάστημα, σημειώνει κάμψη 27,4%.

Τον περασμένο Μάρτιο ταξινομήθηκαν συνολικά 16 φορτηγά συγκριτικά με 18 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας πτώση 11,1%.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων συνεχίζει να καλύπτεται από εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα. Τα καινούργια εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου, διατηρώντας υψηλό το μέσο όρο ηλικίας των μεσαίων και βαρέων φορτηγών στη χώρα μας, με όλα τα προβλήματα οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που συνεπάγεται ο υπέργηρος στόλος.

Λεωφορεία

Καινούργια: Η αγορά των λεωφορείων συνέχισε για τρίτο διαδοχικό μήνα τη θετική της πορεία.

Το πρώτο τρίμηνο του 2014, ταξινομήθηκαν συνολικά 32 λεωφορεία, όταν το αντίστοιχο διάστημα το 2013 είχαν ταξινομηθεί μόλις 11, σημειώνοντας αύξηση 190,9%.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο ταξινομήθηκαν 4 λεωφορεία (1 μεταφοράς προσωπικού και 3 τουριστικά), έναντι μόλις 1 τον αντίστοιχο μήνα το 2013 (+300%).

Μοτοσυκλέτες (άνω των 50 cc)

Καινούργιες μοτοσυκλέτες: Η αγορά των μοτοσυκλετών συνεχίζει και αυτή σε θετικό πρόσημο, σημειώνοντας οριακή αύξηση 2,2% συγκριτικά με τον περσινό Μάρτιο.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 5.708 μοτοσυκλέτες, έναντι 5.193 το ίδιο διάστημα το 2013, σημειώνοντας αύξηση 9,9%.

Τον Μάρτιο ταξινομήθηκαν συνολικά 1.838 μοτοσυκλέτες έναντι 1.799 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι 7 στις 10 καινούργιες μοτοσυκλέτες που πωλούνται είναι ως 250 κ. εκ. (70,3%), ενώ οι μοτοσυκλέτες ως 400 κ. εκ. αποτελούν το 88,6% των συνολικών ταξινομήσεων.

Πηγή: seaa.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...