Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρχίζει για τα καλά το “κυνηγητό” των ανασφάλιστων οχημάτων

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει ειδήσεις περί του εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων, χωρίς καμιά δράση από την πλευρά του κράτους ως τώρα. Τα ψέματα όμως φαίνεται να έχουν τελειώσει. Από την 1η Απριλίου, οι κάτοχοι 730.000 περίπου οχημάτων που δεν είναι ασφαλισμένα, θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα γι’ αυτό, καθώς στο δρόμο τους θα συναντήσουν μπλόκα...
αστυνομικών για τον εντοπισμό των οχημάτων αυτών. Παράλληλα, μέσα στο μήνα Μάιο θα αρχίσουν να στέλνονται σχετικά ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο της συνάντησής του με το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χατζηθεοδοσίου, μετά τη συνάντηση αντιμετωπίστηκε θετικά από το Γενικό Γραμματέα το αίτημα του επιμελητηρίου να μην ισχύσει η παρακράτηση 20% επί της προμήθειας του ασφαλιστή. Αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για το αν θα ισχύσει τελικά ή όχι.

Αν σε διάστημα 30 ημερών μετά την αποστολή του σχετικού ειδοποιητηρίου ο ιδιοκτήτης δεν φροντίσει να ασφαλίσει το όχημα του, τότε η Αστυνομία αναλαμβάνει δράση, καθώς θα επιβάλλει πρόστιμο μετά από επίσκεψη κατ’ οίκον.

Το πρόστιμο στην περίπτωση αυτή είναι 500 ευρώ για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, 250 ευρώ για τα δίκυκλα και 1.000 ευρώ για τα φορτηγά. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το χρέος, τότε μεταφέρεται στην εφορία και στο ΑΦΜ του οδηγού.

Τα «καλά» νέα δεν σταματούν εδώ… Εκτός από το πρόστιμο, θα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας, οι πινακίδες και το δίπλωμα από τον παραβάτη οδηγό. Αν μάλιστα ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, τότε γίνεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια.
Πηγή: blog.xe.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...