Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επέτειος 50 ετών για το μεγαλύτερο εργοστάσιο Volvo στη Σουηδία

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Volvo, που βρίσκεται στην Τορσλάντα (Torslanda), λίγο έξω από την έδρα της εταιρείας στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, εορτάζει τα 50 χρόνια του! Και εορτάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια μίας νέας μονάδας που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Η συγκεκριμένη επέκταση αποτελεί ...
κίνηση στρατηγικής σημασίας για τη Volvo, στο στόχο που έχει θέση η εταιρεία για διπλασιασμό των πωλήσεών της μέχρι το 2020. Εντάσσεται στο μοντέλο ανάπτυξης της μάρκας, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από την Scalable Product Architecture – SPA (Αρχιτεκτονική Μεταβλητού Προϊόντος).

Η SPA ουσιαστικά είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος σχεδιασμού, εξέλιξης και κατασκευής αυτοκινήτων, μέσα από τον οποίο θα προκύψουν όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Volvo, αρχίζοντας από Νέο XC90, που αναμένεται στα τέλη του 2014. Τα μοντέλα αυτά θα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη τόσο σε μικρή κλίμακα (σε επίπεδο εξαρτημάτων) όσο και σε πιο ευρεία (κοινά συστήματα και μηχανολογικές μονάδες). Θα κατασκευάζονται με μία αντίστοιχα ευέλικτη διαδικασία, που θα βασίζεται στη στενή παρακολούθηση των παραγγελιών, ώστε να επιτυγχάνεται μεγάλη οικονομία κλίμακας, μικρός χρόνος παράδοσης και ελαχιστοποίηση της πλεονάζουσας παραγωγής.


Το εργοστάσιο της Τορσλάντα ξεκίνησε την παραγωγή στις 24 Απριλίου 1964. Για την κατασκευή του συνέβαλλε αποφασιστικά και η σουηδική κυβέρνηση, καθώς η Volvo θεωρείται από τους κορυφαίους εξαγωγείς και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Το σύμπλεγμα – γιατί περί αυτού πρόκειται – των κτιρίων έχει μήκος που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο. Έχει κτιστεί σε έκταση 4 χιλιάδων στρεμμάτων που αγόρασε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό η Volvo Cars το 1959, στη μεγαλύτερη αγορά γης που έγινε ποτέ στα χρονικά της Σουηδίας! Η συνολική στεγασμένη επιφάνεια είναι περίπου 180.000 τετρ. μέτρα. Η δυναμικότητα του εργοστασίου από την έναρξη λειτουργίας του έφτανε τις 200.000 αυτοκίνητα σε πλήρη παραγωγή ενώ, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.600 διαφορετικά αυτοκίνητα ήταν δυνατό να βρίσκονται την ίδια στιγμή σε διάφορα στάδια παραγωγής. Σήμερα, 780 αυτοκίνητα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Τορσλάντα σε ημερήσια βάση!

Η αυτοματοποίηση και η χρήση ρομπότ κυριαρχεί στα περισσότερα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας στην Τορσλάντα, με τον παράγοντα άνθρωπο να επεμβαίνει στα τελικά στάδια συναρμογής ή σε κάποιες επεξεργασίες και τοποθετήσεις ιδιαίτερων υλικών. Η αυτοματοποίηση αυτή εξηγεί το γεγονός ότι ενώ το εργοστάσιο είχε για χρόνια το ρεκόρ του μεγαλύτερου εργατικού δυναμικού στη Σουηδία με 11.000 εργαζόμενους, 20% των οποίων ήταν γυναίκες, σήμερα, έχοντας μάλιστα ωθήσει την παραγωγική του δυνατότητα στα όριά της, απασχολεί «μόλις» 3.000 άτομα! Από τη γραμμή παραγωγής της Τορσλάντα έχουν βγει μερικά από τα πιο διάσημα μοντέλα της Volvo, όπως τα Amazon και P1800.

Μερικά έτη-σταθμοί για το εργοστάσιο της Volvo στην Τορσλάντα
1964 Εγκαίνια από το Βασιλιά της Σουηδίας Γουσταύο τον 6ο
1973 Ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο ρομπότ του εργοστασίου, στο τμήμα συγκολλήσεων
1976 Τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο
1992 Εγκαινιάζεται νέο τμήμα βαφής, το οποίο κατέχει την πρώτη θέση ως προς τη περιβαλλοντική συμπεριφορά σε παγκόσμιο επίπεδο στην αυτοκινητοβιομηχανία
1995 Βραβεύεται ως το 3ο καλύτερο εργοστάσιο της Ευρώπης
1998 Πιστοποίηση ISO 14001 για την φιλικότητα προς το περιβάλλον
2005 Νέο ρεκόρ παραγωγής με 184.293 αυτοκίνητα σε ένα χρόνο
2008 Έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο
2012 Ξεκινά η κατασκευή της νέας μονάδας του εργοστασίου
2014 Σε 50 χρόνια λειτουργίας το εργοστάσιο έχει κατασκευάσει 6.834.729 αυτοκίνητα
2014 Στις 24 Απριλίου τα εγκαίνια της νέας μονάδας και ο εορτασμός των 50 χρόνων του εργοστασίου της Τορσλάντα






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...