Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνολικά 2.500 θέσεις εργασίας έχει καταργήσει η γαλλική Renault

Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault έχει καταργήσει ως τώρα περίπου 2.500 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την αύξηση της παραγωγικότητας των μονάδων της που είχε συνάψει η διοίκησή της με γαλλικά συνδικάτα.

Συνολικά 7.500 θέσεις εργασίας αναμένεται να καταργηθούν έως το 2016 και η επιχείρηση, που έχει ήδη κάνει το ένα τρίτο εκ των περικοπών αυτών, οδεύει να επιτύχει τους στόχους της, ανέφερε η διοίκησή της.

«Έχουμε ολοκληρώσει περίπου το ένα τρίτο του στόχου» των συνολικά 7.500 θέσεων εργασίας που θα καταργηθούν βάσει του 3ετούς αυτού σχεδίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής...
της διεύθυνσης προσωπικού της Ρενό, ο Ζαν Αγκιλόν, προσθέτοντας ότι χάρη στη συμφωνία αυτή θα εξοικονομηθούν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύτηκε πέρυσι να μην προβεί στο κλείσιμο εργοστασίων με αντάλλαγμα την αύξηση των ωρών εργασίας, το πάγωμα των μισθολογικών αυξήσεων και την κατάργηση τουλάχιστον 7.500 θέσεων εργασίας έως το 2016.

Η συμφωνία, στην οποία συμφώνησαν τα τρία από τα τέσσερα μεγάλα γαλλικά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία, προέβλεπε την αύξηση της εγχώριας παραγωγής κατά περίπου το ένα τρίτο —στα 710.000 οχήματα—, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με στόχο να περιοριστεί το κόστος των εργοστασίων.

Η Ρενό ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με τα συνδικάτα μείωσε το χάσμα του ωριαίου κόστους εργασίας μεταξύ των Γάλλων και Ισπανών εργαζομένων της από το 2010.

«Είναι η πρώτη φορά που το γαλλικό ωρομίσθιο μειώθηκε, χάρη σε αυτή την συμφωνία», δήλωσε η Μαρί-Φρανσουά Νταμεσέν, επικεφαλής της διεύθυνσης ανθρώπινων πόρων της συμμαχίας της Ρενό με την ιαπωνική Nissan.

Παρόλα αυτά, το γαλλικό κόστος εργασίας συνεχίζει να είναι ένα «από τα υψηλότερα στα εργοστάσιά μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Νταμεσέν και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί αν η Ρενό θα επιδιώξει περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητας από τα συνδικάτα μετά τη λήξη της υπάρχουσας συμφωνίας.

Στην Ισπανία, πρόσθεσε η ίδια, έχουν ήδη υπογραφεί τρεις τέτοιες συμφωνίες: «μόλις δημιουργήθηκε η δυναμική συνέχισαν στο ίδιο πλαίσιο. Επιδιώκουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο ίδιο πνεύμα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...