Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2014 Honda Civic Tourer: Πρακτικό συμπαγές με καινοτόμα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας

Το 2014 Civic Tourer εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε στην Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή R&D ομάδα της Honda. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών και οδηγικών συνθηκών. Με δεδομένο ότι το Civic είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, το 5θ Civic αποτέλεσε μία αξιόπιστη βάση για την ομάδα εξέλιξης. Το Civic Tourer...
είναι το πιο συμπαγές Wagon κατηγορίας C – μόλις 235mm μακρύτερο από το 5θ Civic. Είναι επίσης το χαμηλότερο Wagon στην κατηγορία C, και εν τούτοις προσφέρει το μεγαλύτερο χώρου αποσκευών σε αυτή την κατηγορία της αγοράς

Όπως το σημερινό Civic, το νέο Civic Tourer θα κατασκευάζεται στην Ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής της Honda, UK Manufacturing Ltd (HUM), που ιδρύθηκε το 1985 στο Swindon, της Μεγάλης Βρετανίας.

To Honda Civic Tourer είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά στις παρακάτω εκδόσεις και τιμές:



Δυναμική σχεδίαση

• Σχεδιαστική φιλοσοφία 5θ Civic μέσα από τη δική του χαρακτηριστική ταυτότητα
• Προηγμένη και σπορ σχεδίαση
• Κομψή αεροδυναμική

Το 2014 Civic Tourer μοιράζεται σε μεγάλο βαθμό το ίδιο DNA με το 5θ Civic, υιοθετώντας ένα προηγμένο, αεροδυναμικό αμάξωμα που δημιουργεί μία καθαρή, δυναμική και κομψή εμφάνιση. Επίσης κληρονομεί τη σπορ φυσιογνωμία του αναβαθμισμένου 5θ Civic 2014, με νέο μαύρο διακοσμητικό στον εμπρός προφυλακτήρα. Διατηρεί την κομψή αισθητική της καμπίνας, την ενσωματωμένη λαβή της πίσω πόρτας που συναντάμε στο 5θ Civic, το πιο σκούρο διακοσμητικό θόλου τροχών και τις νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε φινίρισμα ασημί και μαύρο.
Παράλληλα με τη δημιουργία ενός μοναδικού προφίλ για το Civic Tourer, η επίτευξη άριστης αεροδυναμικής ήταν προτεραιότητα για την ομάδα εξέλιξης. Η αεροδυναμική απόδοση βρέθηκε στο επίκεντρο της σχεδίασης του 5θυρου Civic, και οι μηχανικοί του Civic Tourer τη βελτίωσαν περαιτέρω μειώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση μέσω μοναδικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών όπως η πίσω αεροτομή και τα πλαϊνά σπόιλερ. Αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO2 του Tourer περιορίζονται τώρα στα 99g/km*.

Κορυφαία ευρυχωρία εσωτερικού

Πίσω από την προηγμένη και σπορ εξωτερική σχεδίαση του Civic Tourer κρύβεται μία ευελιξία που προσφέρει ευφυή λειτουργικότητα και απαράμιλλη πρακτικότητα.
Παρά το ότι είναι μόλις 235mm μακρύτερο από το 5θ Civic, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο συμπαγούς Wagon στην κατηγορία C, το Civic Tourer διαθέτει κορυφαίο χώρο αποσκευών. Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση προσφέρει 624 L μέχρι την εταζέρα, ενώ χωράει μέχρι τρεις μεγάλες βαλίτσες κάτω από αυτήν. Εναλλακτικά, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, προσφέρει 1668 L μέχρι την επένδυση οροφής.

Το φαρδύ και χαμηλωμένο εξωτερικό κρύβει ένα από τα πιο ευρύχωρα εσωτερικά μοντέλου της κατηγορίας C, προσφέροντας 1431mm χώρο για τους ώμους μεταξύ οδηγού και συνοδηγού και 795mm μεταξύ οδηγού και πίσω καθισμάτων. Το ύψος και το πλάτος του Civic Tourer είναι ίδια με του 5θ Civic, αν και η ελαφρώς υπερυψωμένη οροφή του Civic Tourer μεταφράζεται σε περισσότερο χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών.

*Εσωτερικές τιμές της Honda
Το Civic Tourer ωφελείται από την μοναδική κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ καυσίμου που χρησιμοποιείται στο 5θ Civic. Το ρεζερβουάρ καυσίμου τοποθετείται κάτω από τα εμπρός καθίσματα, με αποτέλεσμα το Civic Tourer να προσφέρει απαράμιλλη εσωτερική ευρυχωρία χάρη στο σύστημα Magic Seat της Honda.
Τα Magic Seats της Honda παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευρυχωρία στο Civic Tourer, με ποικίλες δυνατότητες διάταξης των καθισμάτων για μέγιστη ευελιξία. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται εύκολα με μία κίνηση ενώ χάρη στο υπερυψωμένο πάτωμα του χώρου αποσκευών δημιουργείται μία τελείως επίπεδη επιφάνεια όταν τα καθίσματα είναι αναδιπλωμένα. Τα μαξιλάρια των πίσω καθισμάτων αναστρέφονται, απελευθερώνοντας χώρο στο πάτωμα για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους. Η διαιρούμενη κατά 60:40 βάση των καθισμάτων προσφέρει περισσότερες επιλογές για τη μεταφορά ατόμων και φορτίων ενώ σχηματίζει και μία εναλλακτική επιφάνεια φόρτωσης εάν η πρόσβαση μέσω της πίσω πόρτας είναι περιορισμένη.
Το Civic Tourer ωφελείται από τις πολυάριθμες πρακτικές λύσεις που αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και λειτουργικότητας. Η εταζέρα είναι συρταρωτή και καλύπτει το χώρο αποσκευών ενώ αφαιρείται και αποθηκεύεται. Αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν μεταφέρονται αντικείμενα που το ύψος τους ξεπερνά το επίπεδο της εταζέρας.

Στο χώρο αποσκευών, το Civic Tourer έχει τον ίδιο υποδαπέδιο χώρο με ράφι δύο θέσεων όπως στο 5θ Civic. Ωστόσο το πάτωμα του Civic Tourer βρίσκεται ψηλότερα, δημιουργώντας πρόσθετη χωρητικότητα στον υποδαπέδιο χώρο από 75 L στα 117 L. Αυτός ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει δύο βαλίτσες αεροπορικού τύπου με το κάλυμμα ψηλά ή εναλλακτικά στη χαμηλότερη θέση, ο υποδαπέδιος αποθηκευτικός χώρος μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα ύψους έως και 1 μέτρου. Επιπλέον, το ύψος του σκαλοπατιού φόρτωσης έχει χαμηλώσει ώστε να έρθει στο επίπεδο του πατώματος (565mm), διευκολύνοντας σημαντικά τη φόρτωση και εκφόρτωση. Ράγες οροφής προσφέρονται στάνταρ που σημαίνει ότι κάθε σχάρα οροφής μπορεί να ασφαλίσει εύκολα σε αυτές.

Οδηγική συμπεριφορά, άνεση και κράτημα

Το Civic Tourer είναι το παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που διαθέτει σύστημα ενεργής προσαρμογής των πίσω αποσβεστήρων (Adaptive Damper System). Το νέο σύστημα προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση της πίσω ανάρτησης σε κλάσματα του δευτερολέπτου σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Έτσι το αυτοκίνητο παραμένει άνετο σε ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο, και παράλληλα σταθερό και σβέλτο στη σπορ οδήγηση. Το σύστημα έχει τρεις ρυθμίσεις – άνετη, κανονική και σπορ – και όλες έχουν εξελιχθεί με κριτήριο την αυξημένη σταθερότητα και άνεση σε ποικίλες συνθήκες φορτίου και οδήγησης.
Οι αποσβεστήρες, γνωστοί και σαν αμορτισέρ εφοδιάζονται με μία ηλεκτρομαγνητικη βαλβίδα, η οποία ελέγχει τη ροή του λαδιού που καθορίζει τη δύναμη της απόσβεσης. Για να επιτυγχάνεται μία σταθερή, άνετη οδήγηση, η μονάδα ελέγχου ECU υπολογίζει την κίνηση του αμαξώματος χρησιμοποιώντας τα σήματα των ενσωματωμένων αισθητήρων 3 αξόνων (διαμήκης, εγκάρσιος και κάθετος).


Το Comfort mode προσφέρει πιο μαλακή ρύθμιση στους αποσβεστήρες, ενώ το Dynamic κάνει σκληρότερη τη ρύθμιση με έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά. Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο πρόγραμμα, το σύστημα πίσω προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων θα ρυθμίζει την απόσβεση σύμφωνα με τις εντολές του οδηγού και τις οδηγικές συνθήκες.

Το Civic Tourer υιοθετεί το σύστημα εμπρός ανάρτησης με γόνατα McPherson και ημιάκαμπτο πίσω άξονα που χρησιμοποιείται στην 5θ έκδοση αλλά ελαφρώς τροποποιημένο με σημαντικά οφέλη. Η ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες ήταν επίσης βασικός στόχος εξέλιξης με σκοπό να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της υψηλής ακαμψίας του αμαξώματος με την προσθήκη νέων πίσω κολόνων και βέλτιστης αεροδυναμικής άνωσης του πίσω τμήματος, με εκτενή βελτιστοποίηση των ορατών τμημάτων - όπως η πίσω πόρτα και η αεροτομή της οροφής - και μερικών μη ορατών όπως η ποδιά κάτω από το αμάξωμα.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...