Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σουηδία: Υπό κράτηση πρώην ανώτατα στελέχη της Saab. Κατηγορούνται για φορολογική απάτη

Τρία πρώην ανώτατα στελέχη της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Saab τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα στο πλαίσιο μιας έρευνας για απάτη με την τήρηση διπλών βιβλίων με σκοπό την φοροδιαφυγή πριν από την πτώχευση της ιστορικής αυτής επιχείρησης στα τέλη του 2011.

Οι υποψίες αφορούν κατά κύριο λόγο σε "απόπειρες αποφυγής φορολογικού ελέγχου με...
επιβαρυντικές περιστάσεις" μέσω λογιστικών τεχνασμάτων κατά την διάρκεια της περιόδου από το 2010 ως το 2011, δήλωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας Όλαφ Σάλγκρεν σε σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γιαν Άκε Γιόνσον, συνελήφθησαν χθες και διορίστηκαν συνήγοροι από το δικαστήριο, ανέφερε το δικαστήριο του Βενερσμπόργκ.

Οι άλλοι δύο προσαχθέντες είναι ο πρώην οικονομικός διευθυντής και ο νομικός σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της Σάαμπ.

Οι φορολογικές αρχές είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη πριν από ένα χρόνο, καθώς δυσκολεύονταν να διακριβώσουν τη φορολογητέα ύλη της Σάαμπ, το ακριβές ύψος δηλαδή των φόρων και άλλων τελών που οφείλονταν. Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται τα τρία στελέχη της επιχείρησης επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών.

Κατά την διάρκεια του 2011, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με διακοπές της παραγωγής της και δυσκολευόταν να εξοφλεί τις οφειλές της στους προμηθευτές και να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων της. Οι προσπάθειες αναδιοργάνωσης της επιχείρησης και εξεύρεσης νέων επενδυτών απέτυχαν. Η Σάαμπ υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα το 2011.

Ο Γιόνσον εγκατέλειψε την διεύθυνση της επιχείρησης το 2011, έπειτα από έξι χρόνια στο τιμόνι της. Τον διαδέχθηκε ο Βίκτορ Μίλερ, επικεφαλής της ειδικευμένης κατασκευάστριας σπορ αυτοκινήτων Spyker, η οποία εξαγόρασε τη Σάαμπ τον Φεβρουάριο του 2010 από τον αμερικανικό όμιλο General Motors (GM).

Μια επιχείρηση που ανήκει σε κινεζικά συμφέροντα, η National Electric Vehicle Sweden (NEVS) ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2012 ότι αγόρασε τα κύρια στοιχεία του ενεργητικού της Σάαμπ και σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων χρησιμοποιώντας το όνομά της, το οποίο θεωρείται καταξιωμένο στην αγορά του αυτοκινήτου.
Πηγή: ethnos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...