Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η νέα Porsche 911 GT3 με κινητήρα μπόξερ 3,8 λίτρων που αποδίδει 475 ίππους (pics+video)

Η 5η γενιά της 911 GT3, ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, παρουσιάστηκε επίσημα τον Μάρτιο στη Γενεύη και ήρθε να τεθεί επικεφαλής των καθαρόαιμων σπορ αυτοκινήτων Porsche με ατμοσφαιρικό κινητήρα. 

Ο κινητήρας μπόξερ, το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και το πλαίσιο, είναι εντελώς νέα και αποτελούν μια περαιτέρω εξέλιξη του πρωτότυπου 911 GT3, με εντυπωσιακά αυξημένες επιδόσεις. Ισχύς: 475 ίπποι. Λόγος ισχύος προς βάρος: 3,0 χλγρ./ίππο. Επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα:
σε 3,5 δευτερόλεπτα. Τελική ταχύτητα: 315 χλμ./ώρα. Χρόνος γύρου στο Nordschleife του Nürburgring: κάτω από 7:30 λεπτά. Ένα από τα κορυφαία της τεχνικά συστήματα είναι το σύστημα ενεργούς τετραδιεύθυνσης (Active Rear Wheel Steering), το πρώτο τέτοιο σύστημα που τοποθετείται σε αυτοκίνητο παραγωγής της Porsche. Για πρώτη φορά προσφέρονται προαιρετικά και οι προβολείς πλήρους τεχνολογίας LED. Στη νέα 911 GT3 διατηρούνται όλες οι επιτυχημένες ιδιότητες ενός σπορ αυτοκινήτου που είναι κατάλληλο για αγωνιστική χρήση, με ακόμα πιο έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, πιο εξελιγμένη πρακτικότητα.
 
Το σύστημα κίνησης της νέας 911 GT3 αποτελείται από έναν κινητήρα μπόξερ 3,8 λίτρων που αποδίδει 475 ίππους στις 8.250 σ.α.λ., το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Porsche (PDK) και το σύστημα στον άξονα πίσω κίνησης που εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση. Ο εξακύλινδρος κινητήρας βασίζεται στον κινητήρα της 911 Carrera S, αν και τα κοινά εξαρτήματα των δύο μονάδων είναι λίγα. Όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα, ειδικά ο στροφαλοφόρος άξονας και ο μηχανισμός κίνησης των βαλβίδων, προσαρμόστηκαν ή σχεδιάστηκαν ειδικά για την GT3. Για παράδειγμα, η Porsche σχεδίασε τις μπιέλες από τιτάνιο και τα σφυρήλατα έμβολα. Οι βασικές τροποποιήσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν εξαιρετικά υψηλόστροφο κινητήρα που φτάνει τις 9.000 σ.α.λ. Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Porsche επίσης εξελίχθηκε ειδικά για την GT3. Τα χαρακτηριστικά του προέρχονται απευθείας από ένα αγωνιστικού τύπου σειριακό κιβώτιο, προσφέροντας έτσι στον οδηγό καλύτερες επιδόσεις και δυναμικά χαρακτηριστικά.

Για πρώτη φορά, η Porsche αξιοποιεί τη λύση της ενεργητικής τετραδιεύθυνσης(Active Rear Wheel Steering) , προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερη ακρίβεια . Ανάλογα με την ταχύτητα, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την ίδια ή την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τους μπροστινούς τροχούς, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται έτσι η ευστάθεια και η ευελιξία. Δύο ακόμα συστήματα που βελτιώνουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά της οδήγησης είναι το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πλήρως μεταβαλλόμενο πίσω μπλοκέ διαφορικό και οι ενεργητικές βάσεις στήριξης του κινητήρα. Στη νέα, πλήρως αλουμινένια ανάρτηση, ρυθμίζεται το ύψος, η γωνία σύγκλισης και η γωνία κάμπερ. Προσφέρονται νέες, σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, με κεντρικό μπουλόνι ασφαλείας.

Η 911 GT3 βασίζεται στο ελαφρύ αλλά άκαμπτο αμάξωμα της τρέχουσας γενιάς της 911 Carrera, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και αλουμίνιο. Η 911 GT3 είναι κατά 44 χλστ. φαρδύτερη από την 911 Carrera S στην περιοχή του πίσω άξονα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει ξεκάθαρα είναι η μεγάλη, σταθερή πίσω αεροτομή. Η αεροτομή αυτή συμβάλλει στην επίτευξη των πραγματικά κορυφαίων αεροδυναμικών χαρακτηριστικών της νέας 911 GT3, η οποία συνδυάζει τη χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση με ακόμα περισσότερη ισχύ.

Έτσι, η νέα 911 GT3 πετυχαίνει νέα ρεκόρ επιδόσεων. Με πλήρη επιτάχυνση από στάση, φτάνει στα 100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ για τα 200 χλμ./ώρα χρειάζεται λιγότερα από 12 δευτερόλεπτα. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα με έβδομη σχέση, τη μεγαλύτερη σχέση του πλήρως αναπροσαρμοσμένου κιβωτίου ταχυτήτων PDK. Ο χρόνος που πετυχαίνει στο Nordschleife του Nürburgring, όπου η νέα 911 GT3 ολοκληρώνει το γύρο σε λιγότερο από 7:30 λεπτά, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός.

ΒΙΝΤΕΟ:


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...