Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρώτες φωτογραφίες του KTM 1290 SuperDuke R

Δοκιμάζεται στα Κανάρια Νησιά με αρκετές αλλαγές


Από το γερμανικό περιοδικό Motorrad προέρχονται αυτές οι πρώτες φωτογραφίες του KTM 1290 SuperDuke R στο δρόμο. Πρόκειται για ένα «μουλάρι» εξέλιξης που διαφέρει αρκετά από το πρωτότυπο που είδαμε στις εκθέσεις.

Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και ελέγχων, οδηγούμενη στους δρόμους των Καναρίων Νήσων.

Χωρίς το απαραίτητο φινίρισμα της παραγωγής καθώς η επιφάνεια του ψαλιδιού είναι ακατέργαστη, το ντεπόζιτο διαστολής ψυκτικού υγρού είναι εκτεθειμένο στην παραμικρή πτώση.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν αρκετές από τις αλλαγές που θα φέρει το R, προκειμένου το πανάκριβο εκθεσιακό πρωτότυπο να μετατραπεί σε ένα ακριβό -αλλά τελικά προσιτό σε ικανό αριθμό αγοραστών- μοντέλο, με ουσιαστικές προοπτικές πωλήσεων.

Το πρωτότυπο φορούσε αναρτήσεις επιπέδου GP με εξωτερικό ρεζερβουάρ αερίου, ένα μικροσκοπικό φανάρι και εξατμίσεις 2 σε 2. Η φωτογραφημένη μοτοσυκλέτα φορά κορυφαίες αλλά «συμβατικές» αναρτήσεις της WP (χωρίς υποβοήθηση αερίου), εξάτμιση 2 σε 1 με το τελικό στο πλάι, μια μεγαλύτερη σέλα, προβολέα «παραγωγής» ίδιον με κείνον του Duke 390.

Δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει το ατσάλινο πλαίσιο-χωροδικτύωμα και οι τροχοί, ενώ για πρώτη φορά σε ΚΤΜ θα βγει στην παραγωγή μονόμπρατσο ψαλίδι. Τα φρένα φορούν μονομπλόκ ακτινικές δαγκάνες της Brembo.

Στο πρωτότυπο γινόταν λόγος για 180 ίππους από τον κινητήρα (προέρχεται από το RC8), αλλά οι συντάκτες του Motorrrad αναφέρουν ότι η τελική ιπποδύναμη θα κυμαίνεται γύρω στους 160 ίππους, τιμή πιο ρεαλιστική, έστω και μόνον επειδή μεγαλύτερη απλά δεν έχει νόημα σε μια γυμνή μοτοσυκλέτα, με την ανάλογη στάση σώματος.

Το SuperDuke R θα φέρει traction control και κατά φυσικά ABS όπως και το υπόλοιπο πακέτο που εμφανίστηκε στα Adventure 1190, με προγράμματα απόδοσης. Αναμένεται να παρουσιαστεί στην φετινή έκθεση Intermot ή εκείνη του Μιλάνου, 7 με 13 Νοεμβρίου.


 Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...