Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM: Δυναμικά στην 3η θέση ο Παπασταύρου στην Τρίπολη

Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών έκλεψε την παράσταση μέσα και έξω από την πίστα, με τον 18χρονο Γιώργο Παπασταύρου να ανεβαίνει στο βάθρο, μόλις στον πρώτο του Αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, οδηγώντας θαυμάσια την Ducati Panigale 1199SSTK.

 To ξεκίνημα ήταν δυναμικό από τις Κατατακτήριες Δοκιμές του Σαββάτου, όταν ο αναβάτης της πιο όμορφης μοτοσυκλέτας της πίστας, πήρε τη 2η και 1η θέση αντίστοιχα στις Κατατακτήριες 1 & 2. Το πρωί της Κυριακής στο Ζέσταμα επιβεβαίωσε τον καλό του ρυθμό και από κει και πέρα στη διάρκεια της αναμονής μέχρι την εκκίνηση, την προσοχή όλων των θεατών που βρέθηκαν στην Τρίπολη, έκλεψε η εντυπωσιακή παρουσία της ομάδας στο χώρο του paddock.

Στον Αγώνα η εκκίνηση ήταν η καλύτερη δυνατή, με την Panigale να φεύγει μπροστά, όμως ένα μικρό λάθος του οδηγού, πριν φτάσει στην πρώτη στροφή, τον έριξε στην 6η θέση, μέχρι τον 14ο από τους 28 γύρους του Αγώνα. Μόλις πέρασε 5ος, με μια σειρά γρήγορων γύρων έφτασε τους Ευθυμίου και Μαρκεζίνη που έδιναν τη μάχη για την 3η θέση και με σωστή τακτική πέρασε στον 24ο γύρο στην 3η θέση. 

Παρά το ότι είχε τον ίδιο ρυθμό με τους Γκιζίνο και Πίππο που έδιναν τη μάχη για τη νίκη, ήταν πολύ αργά για να μειώσει τη διαφορά που είχαν κτίσει και έτσι το 3ο σκαλί του βάθρου ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με τον τρόπο που κύλησε ο Αγώνας. Σε ηλικία 18 χρόνων και 121 ημερών είναι από τους μικρότερους οδηγούς που έχουν ανέβει στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας στην Ελλάδα.

Γιώργος Παπασταύρου 3ος, Ταχύτερος Γύρος 57.621
“Ένα μήνα νωρίτερα αν κάποιος μου έλεγε ότι θα ανέβαινα στο βάθρο στην Τρίπολη, θα το θεωρούσα υπερβολή. Χθες όμως στις Κατατακτήριες δουλέψαμε άψογα με τους μηχανικούς μου και οι χρόνοι μας ήταν ανταγωνιστικοί. Έκανα ένα λάθος μετά την εκκίνηση, κράτησα παραπάνω την 1η ταχύτητα στο κιβώτιο και έχασα πολλές θέσεις. Μετά έμεινα για πολλούς γύρους πίσω από τον Κώστα (Κοντομάρο), καθώς δεν ήθελα να ρισκάρω κάποιο παράτολμο πέρασμα. Όταν έφτασα στη μάχη της τρίτης θέσης, ζύγισα καλά τους αντιπάλους μου, είδα που υπερτερώ και έκανα την επίθεσή μου. Πέρασα τρίτος και έκανα πολύ καλούς χρόνους μέχρι τον προτελευταίο γύρο, κάτι πολύ θετικό για τη συνέχεια. Το ότι ανέβηκα στο βάθρο είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο και θέλω να ευχαριστήσω την KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM και όλους τους ανθρώπους που με βοηθούν. Τώρα θα επικεντρωθούμε στη βελτίωσή μας, για τον Αγώνα του Ιουνίου στα Μέγαρα”.

Γιάννης Μυτιληνάκης Team Manager
“H τρίτη θέση του Γιώργου σήμερα είναι κάτι που ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας, πριν έρθουμε στην Τρίπολη. Η ομάδα όμως το προηγούμενο διάστημα δούλεψε μεθοδικά και παρά το ότι τα νέα ελαστικά του 2013 της Pirelli έφτασαν στη χώρα μας μόλις πριν λίγες μέρες, καταφέραμε να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα στα νέα δεδομένα και να πάρουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στις Κατατακτήριες Δοκιμές. Είμαι σίγουρος ότι χωρίς το λάθος της εκκίνησης ο Γιώργος θα έδινε τη μάχη μαζί με τους δύο πρώτους. Το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος είναι πολύ θετικό για εμάς και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σύμφωνα με το πλάνο μας, με στόχο και τους Αγώνες στην Ιταλία. Συγχαρητήρια στον οδηγό και σε όλη την ομάδα”.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...