Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

F1: Αλλαγές στα ελαστικά εξετάζει η Pirelli

Η Pirelli σκέπτεται να κάνει αλλαγές στα λάστιχα της F1 για το Βρετανικό Γκραν Πρι, στα τέλη του Ιουνίου, έτσι ώστε να μειώσει τον υπερβολικό αριθμό pit-stop που λέγεται ότι βλάπτει το θέαμα.

Μετά τα 4 pit-stop του Ισπανικού Γκραν Πρι,...
άναψε ξανά η συζήτηση για το αν η προσέγγιση της Pirelli το 2013 παραείναι ακραία. Και ο αγωνιστικός διεθυντής της ιταλικής φίρμας, Πολ Χέμπερι, παραδέχτηκε την Κυριακή ότι αξιολογούν το ενδεχόμενο αλλαγών στα λάστιχα.

«Ο στόχος μας είναι δύο έως τρία pit-stop και σήμερα παραήταν ακραίο», εξήγησε. «Θέλουμε να επανέλθουμε στο αρχικό μας σχέδιο».

Η Pirelli έχει δεχτεί επανειλημμένα παράπονα από τη Red Bull για να επανέλθει σε σκληρότερες γόμες, καθώς η πρωταθλήτρια ομάδα πιστεύει πως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του μονοθεσίου της με τα φετινά λάστιχα.

Μάλιστα το μεγάλο αφεντικό της Red Bull, ο Ντίτριχ Μάτεσιτς, δήλωσε για το Ισπανικό Γκραν Πρι: «Αυτό δεν είναι πλέον αγώνας. Είναι διαγωνισμός διαχείρισης ελαστικών. Για να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου μας, θα έπρεπε να κάνουμε 8-10 pit-stop».

Ο Αυστριακός μεγιστάνας μάλιστα λέγεται ότι είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπέρνι Έκλστον για το θέμα. Όμως η Pirelli μέχρι τώρα αντιστεκόταν, αν και έκανε μικροαλλαγές στο σκληρό της λάστιχο ώστε να είναι ευκολότερη η χρήση του στο Ισπανικό Γκραν Πρι.

Ο Χέμπερι λέει ότι η Pirelli πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις μελλοντικές της κινήσεις, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ενδεχόμενες αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε κυριαρχία της Red Bull.

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αλλαγών για το Σίλβερστον, όμως πρέπει να λάβετε υπόψη ότι πολλές ομάδες είναι εναντίον και ίσως μόνο μία υπέρ», δήλωσε.

«Οπότε, αν έλεγα πως θα κάνουμε αλλαγές, ξέρω ότι θα δυσαρεστούσα όλους όσους ήταν στο βάθρο σήμερα. Κι εσείς [τα ΜΜΕ] θα μου λέγατε στο Σίλβερστον ότι χάρισα το πρωτάθλημα στη Red Bull. Χαμένος θα είμαι αν κάνω αλλαγές, χαμένος κι αν δεν κάνω».

Πράγματι, ο Ερίκ Μπουλιέ της Lotus δήλωσε πως αν γίνουν αλλαγές στα λάστιχα θα είναι άδικο για τη δική του και άλλες ομάδες που έχουν εξελίξει τα μονοθέσιά τους σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των σημερινών Pirelli.

«Το ερώτημα δεν είναι τα λάστιχα», είπε. «Είναι το τι κάναμε στο μονοθέσιό μας για να μη φθείρει τα λάστιχα. Τα λάστιχα είναι τα ίδια για όλους. Έγιναν κάποιες μικροαλλαγές για εδώ [για την Ισπανία] ώστε να ικανοποιηθεί η πιο παραπονούμενη ομάδα. Δεν νομίζω πως η Pirelli θα αλλάξει τίποτε άλλο. Της ζητήθηκε να φτιάξει λάστιχα που να αντέχουν 20 γύρους, και αυτό έκανε. Τέλος».

Ο Χέμπερι πάντως άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επαρκούσε μια αλλαγή στις γόμες των ελαστικών, αλλά θα έπρεπε να αλλάξει και η δομή του σκελετού τους. «Τα πειραματικά λάστιχα που δώσαμε την Παρασκευή θα ήταν καλά για τρία pit-stop, αλλά όχι για λιγότερα», είπε.
Πηγή: Newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...